ostrow-ag

Każdy sprzedawca w osobnym wątku

Moderator: mod-Giełda

szynobus
Kontakt:

Re: ostrow-ag

Post autor: szynobus »

Ja donoszę, że cud się jednak zdarzył - dziś (prawie pół roku od zakończenia aukcji) kasa wróciła.

A co do ważnych wydarzeń w trakcie trwania śledztwa na Policji - to chyba sam masz obowiązek to zgłosić, ja jutro idę na swój komisariat w tej sprawie. Cieszę się, że udało się odzyskać kasę, do Allegro niestety spóźniłem się z wnioskiem.
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Post autor: daraśekp »

Zgłaszając sprawę na policji rozmawiałem na ten temat. Już po samym fakcie zgłoszenia, nawet jeżeli sprawca odkupi swoje grzechy i poinformujemy o tym to i tak sprawa nabiera mocy. Dziwi mnie tylko to, że od momentu rozpoczęcia, żadnej informacji o postępie. Wydaje mi się, że policja powinna zbierać informacje od poszkodowanych czy sprzedający chociaż by kontaktował się w sprawie wywiązania z umowy. Proszę informować na Forum, jeżeli ktoś otrzyma zwrot gotówki lub otrzyma zakupy.
szynobus
Kontakt:

Ja dostałem dziś odpowiedź, że jutro wpłata ma wrócić na moje konto, zobaczymy czy tak będzie. Oby...

A w sytuacji kiedy sprzedający zwróci kasę lub dostarczy przedmioty to trzeba na Policji wycofywać zawiadomienie, czy wystarczy tylko zgłosić ten fakt w komisariacie, który prowadzi sprawę?
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Ja sobie zażyczyłem zakupione przedmioty. Ale jeżeli chodzi o jakikolwiek odzew ze strony policji, to fakt-żadnego. Poszukam chwilkę czasu i tam zawitam...zapytać :D
szynobus
Kontakt:

Czy zgodnie z "obietnicą" od sprzedającego ktoś już dostał może wpłacone pieniądze z powrotem? Pytam, bo ja też jestem jedną z oszukanych przez "ostrow-ag" osób (sprawę oczywiście zgłosiłem na Policję, ale na razie nie dali odpowiedzi).
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Z pewnością nie jestem jedyną osobą, która zgłosiła sprawę na policję. W takich przypadkach nie ma co darować. Im więcej osób będzie interweniować, tym większe prawdopodobieństwo na odzyskanie swojej własności. Swoją drogą takie przypadki należy ujawniać, aby inni się nie nacięli. Nie wszystko przecież można odzyskać.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

darasekp pisze:... otrzymałem wiadomość od ostrow-ag o szykującej się wysyłce zakupionego towaru lub zwrotu gotówki do wyboru.
Też dostałem taką informację.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, 20:42 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TTygrysek_P-ń
Kontakt:

Post autor: TTygrysek_P-ń »

Czyli sprawa zmierza ku dobremu. A dzięki Twojej informacji ten koleś już jest spalony na Allegro i wśród modelarzy. Czekamy na kolejne wieści.
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Spieszę donieść, że coś drgnęło. Nie wiem czy to w wyniku działania policji, czy sumienie sprzedającego, ale otrzymałem wiadomość od ostrow-ag o szykującej się wysyłce zakupionego towaru lub zwrotu gotówki do wyboru. Czekam zatem z niecierpliwością na awizo w skrzynce 8)
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Ja bym powiedział raczej "mniej do tyłu" heh
Widzę że kolega z Tczewa... Tak mi się teraz przypomniało jak nam kiedyś teściowa załatwiła "wakacje nad morzem" u swojej znajomej poznanej w sanatorium. a ta miejscowość nad morzem okazała się właśnie w Tczewie. Ale za to w jakim miejscu...
Nad główną trasą idzie wiadukt kolejowy, a tam do góry na skarpie stał lub może nawet jeszcze stoi domek... I to właśnie w tym domku wypoczywaliśmy "nad morzem"
Pozdrawiam :D
Ostatnio zmieniony 19 gru 2010, 21:26 przez daraśekp, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

:arrow: to chociaz coś "do przodu" !!
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Allegro przelało na moje konto zwrot za cztery aukcje :D Co prawda była jeszcze mowa o zwrocie za wysyłkę, ale ten zwrot już mnie satysfakcjonuje. Czekam jeszcze na postępy Policji w sprawie tej większej części kwoty za nie wysłane zapłacone artykuły :roll:
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Informacja dla osób zainteresowanych postępem w sprawie.
Policja wszczęła dochodzenie, Allegro na zgłoszenie sprawy w Programie Ochrony Kupujących odpowiedziało pozytywnie. Zbieram dokumenty do wysłania. Jakiś kolega z Forum też chyba robił zakupy u tego sprzedającego. Jestem ciekaw, czy też działał w tej sprawie ??
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Kontaktowałem się z autorem tego pozytywa. Okazało się że kupiec towaru jednak nie otrzymał. Na kolejne pytanie dlaczego wystawił tego pozytywa już mi niestety nie odpisał. Miałem zapytanie ze strony policji czy sprzedawca wysłał zakupy lub oddał gotówkę. Czyli sprawa ruszyła ze strony "urzędowej"
Czekam więc na dalsze efekty, o wynikach których Was oczywiście poinformuję.
Awatar użytkownika
TTygrysek_P-ń
Kontakt:

Post autor: TTygrysek_P-ń »

Minął już prawie miesiąc, czy jest jakiś ruch w temacie. Gościu dostał na początku listopada jakiegoś zaległego pozytywa. Może się w końcu obudził z letargu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Allegro/eBay”