BR 218 - miłe zaskoczenie

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karol
Moderator
Kontakt:

Re: BR 218 - miłe zaskoczenie

Post autor: Karol »

Może najgorzej wypada w tym BR01,trochę szarpie przy starcie,i nie udało się narazie tego wyeliminować.
Zgadza się od 0kmh do 5kmh troche szarpie, jednynie wymiana silnika moze tu pomoc
romek tt
Kontakt:

Post autor: romek tt »

Dzieki za rady.Wszystko działa i jest ok.Juz kiedyś trochę bawiłem się z niektórymi lokami trochę zmieniając nastawienia dekoderów- głownie zwłoke hamowania.Co do przyspieszeń to nie było problemu, przyspieszaja bardzo płynnie w całym zakresie prędkości.Może najgorzej wypada w tym BR01,trochę szarpie przy starcie,i nie udało się narazie tego wyeliminować.Co do V 100 to zachowuje sie prawidlowo,tylko jest głośna i hałaśliwa i myślę,że za wolna/porównując z realem/.Ta BR 218 jest po prostu perfekcyja-pracuje bardzo cicho,miękko,płynnie .Myślę,że wsród 4moich BR 218 bedzie miała najwiecej pracy.
Obrazek
andrzejc
Kontakt:

Post autor: andrzejc »

Krzywą prędkości mamy możliwość zaprogramować we wszystkich obecnie produkowanych dekoderach do lokomotyw.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

romek tt pisze:Generalnie na szlaku ładnie wygłąda gdy maja prędkość do 18na 28 na LH100.
W tej chwili na eBay jest wagon z miernikiem prędkosci (taki od roweru). Nadaje się on wyśmienicie do zaprogramowania dekodera tak by przy 100% nastawy (u Ciebie 28) lokomotywa jechała z prędkoscią odpowiadającą w realu Vmax loka. Mamy wtedy dostępne wszystkie pozycje regulacji pokrętła/przycisków i loka nigdy nam nie pojedzie ponad Vmax. W Goldach mamy także możliwość zaprogramować kształt krzywej: nastawa do prędkość (liniowo/nieliniowo), tak by kolejnym krokom na manipilatorze odpowiadały równe przyrosty predkości loka, a nie że np na początku trochę ruszymy pokrętłem a loka prawie na max wskakuje, a dalsze kręcenie już prawie nic nie zmienia.
:)
Ostatnio zmieniony 22 lip 2006, 23:00 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
romek tt
Kontakt:

Tak Charakterku ,ja nie bawie sie w wyscigi,ale moja V 100 w realu miałaby góra 50-60km.BR 218 jadąc na full wygładają śmiesznie.to się zgadza. Generalnie na szlaku ładnie wygłąda gdy maja prędkość do 18na 28 na LH100.
Obrazek
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

nie no prędkości rzędu 350 km/h odeszły z BTTB i dobrze! Takie napalanie się zostawmy dzieciom. seria 215/218/225 osiąga prędkości 130 - 140 km/h, a taka V 100 tylko 100 więc wolniejsza być musi i jest! Jak chcesz naprawdę szybko - kupujesz 101 i masz 220 km/h. I ta sunie naprawdę szybko! Zatem - pamiętaj - Ludmiła jadąca po przeliczeniu 280 km/h już nie powróci. Za to jest Rocowska, która sunie ok 140 km/h! To samo z 118... Skończyły się szaleńcze wyścigi na tortach, a zaczęła prawdziwna symulacja... Też się zdziwiłem jak 56 odstawiała mi 52. A w realu ponoć prędkość mają podobną...
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: BR218 -miłe zaskoczenie

Post autor: ArturSchŁ »

romek tt pisze:Cześć. Jestem pod wrazeniem tego loka Obrazek
To też moja miłość od pierwszego wejrzenia. Żaden tak pieknie nie brzmi i tak milucho nie stuka na łączeniach torów! Twój natomiast z tymi m-wagenami ..to poprostu POEZJA ! Gratulacje !!
Obrazek
romek tt
Kontakt:

BR 218 - miłe zaskoczenie

Cześć. Jestem pod wrazeniem tego loka

Obrazek

Zewnetrznie od pozostałych BR 218/215 rózni się poza kolorem innym rozmieszczeniem okien bocznych i krat wentylacyjnych,ale zdecydowanie na jego korzyśc przemawia zachowanie na makiecie.Silnik pracuje bardzo cicho i przyjemnie-mozna powiedziec jedwabiście.Jest to już 4 moja BR 218 i ta jest SUPER.Moc i predkość tez ok.To chyba po prostu perfekcyjny egzemplarz i dobrze zlożony/jest z dekoderem gold/. po zawodzie ze strony V 100 jest to miłe zaskoczenie. :D

Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 lip 2006, 21:45 przez romek tt, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”