Schematy połączeń elektrycznych. Sterowanie ruchem pociągów
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
- Kontakt:
Re: Schematy połączeń elektrycznych. Sterowanie ruchem pociągów
Mam pytanko dotyczące Samoczynnej Blokady Liniowej. Czy jest możliwość jej zrobienia na starych przekaźnikach BTTB. Na forum znalazłem jedynie schematy w oparciu o DCC. Natomiast nic na analogach. Może ktoś ma schemat(y), jakieś ciekawe uwagi bądź podpowiedzi w związku z SBL.
- solar
- Kontakt:
Re: Schematy połączeń elektrycznych. Sterowanie ruchem pocią
Witam!

Poszły na pocztę (tzn. wysłałem pocztą e-mail)skorpionek81 pisze:Ale inne schematy też przyjmę z wdzięcznością.

-
- Kontakt:
Schematy połączeń elektrycznych. Sterowanie ruchem pociągów
Witam.
Szukam planów, schematów połączeń elektrycznych do sterowania ruchem pociągów. Chciałbym swoją makietę oprzeć na starych przekaźnikach BTTB. Mam ich kilkanaście, kilka semaforów świetlnych, torów, kontaktowych, przerywających itp, itd. Tylko jak to połączyć? Proste schematy już mam, wypróbowałem - działają. Najbardziej mi zależy na schemacie sterującym ruchem na stacji z dwoma torami i semaforem wjazdowym. Semafor który by wpuszczał na stację pociąg o ile któryś z torów stacyjnych był wolny, sam przełączał zwrotnice, ustawiał tory itp. Ale inne schematy też przyjmę z wdzięcznością.
Kontakt: skorpionek81@o2.pl.
Pozdrawiam
Szukam planów, schematów połączeń elektrycznych do sterowania ruchem pociągów. Chciałbym swoją makietę oprzeć na starych przekaźnikach BTTB. Mam ich kilkanaście, kilka semaforów świetlnych, torów, kontaktowych, przerywających itp, itd. Tylko jak to połączyć? Proste schematy już mam, wypróbowałem - działają. Najbardziej mi zależy na schemacie sterującym ruchem na stacji z dwoma torami i semaforem wjazdowym. Semafor który by wpuszczał na stację pociąg o ile któryś z torów stacyjnych był wolny, sam przełączał zwrotnice, ustawiał tory itp. Ale inne schematy też przyjmę z wdzięcznością.
Kontakt: skorpionek81@o2.pl.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, 14:35 przez skorpionek81, łącznie zmieniany 1 raz.