BR 101

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

Awatar użytkownika
BR101 112-1
Kontakt:

Re: BR 101

Post autor: BR101 112-1 »

Jasne że fikcja, najwyższy numer 101 to bodajże 145. Ta 101 ma 200
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

A to zielone to zdaje sie fikcja jest. Czy nie?
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Charakterek pisze:Podziel się nimi z Nami. Napisz co myślisz o modelu.
No dobra. Skoro mówimy o sztandarowym modelu naszego forum (vide LOGO) to chciałbym parę słów.

:arrow: Zakupiłem wersję "Unsere Preise schonen Ihren Geldbeutel" (02306) w Techno-Hobby z cenie 370 zł (cena dla ForumTT !):
Obrazek
:arrow: Loka jeździ cicho, płynnie, miodna :)
:arrow: Tillig ...i te jego światła - porażka. Chciałem od razu wymienić na białe LEDy ..i zdziwko: na płytce są 3 LEDy. Środkowy żółty, dwa skrajne to podwójne LEDy żółto/czerwone - no i klapa, bo jak na razie nie ma podwójnych LEDów SMD biało/czerwonych -> byłyby barwy narodowe :) , więc w prosty sposób nie można wymienić. Trzeba dać własną płytkę drukowaną :( Jeszcze jedno: Loka ma klosze na osobne światła zółte i osobne na czerwone, ale palą się tylko zewnętrzne na żółto bądź czerwono, a wewnęrzne nie świecą wogóle. Światłowody są tylko do zewnętrznych otworków :(
:arrow: Tillig ...i ten jego patent z LUTOWANIEM dekodera z wtykiem NEM - porażka ! Mam loka, mam pożyczony dekoder ...i nie mogę wstawić by potestować :(
:arrow: Jest to pierwsza moja lokomotywa z KKS i krótkim sprzęgiem. Troszeczkę obawiam się, o zachowywanie się sprzęgów przy obciążeniu 9-10 m-Wagenami, chodzi o niewracanie KKS do osi torów po wjeździe na prostą z powodu dużego obciążenia na haku - była już mowa na Forum o tym zjawisku.

Reasumując :
fajny elektrowóz za rozsądną cenę, typowe Tilligowe patenty (już się przyzwyczaiłem :( ), myślę że można ją polecić każdemu, kto jej jeszcze nie ma. Szkoda tylko, że inne malowania, szczególnie zielone i białe są tak drogie (ok 150 EUR = ok 600 zł) !
Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 lip 2006, 09:33 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Post autor: bartekdj »

taaa, dawno temu było ale nikt nic nie napisal więc czas przypomnieć o tym...a więc czekamy na komentarze na temat modelu a nie wykonanych zdjęc podczas testu ;/
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

był, zobacz datę zamieszczenia tematu na starym forum. Fotki 101 się poprawi, no problem. Desiro też...
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Nie, ale jakieś takie są niebałdzo. Kształt może oddają, ale finezję detali już niekoniecznie. Zwłaszcza te drobne napisy dużo tracą.
A tak w ogóle to czy testu BR101 już nie było wcześniej?
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Bo aparat jakiś dziwny był :) Ale przeca kształt lokomotywy widać...
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Czemu te zdjęcia w teście jakieśsiakieś takie dziwne są. Jakby ktoś próbował im kontrastu w Wordzie dodać...
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Post autor: bartekdj »

Miło by było jakbyście się wypowiedzieli na temat tego modelu, nie tyyko ja ale inni chcieli by poznać wasze reakcje posiadania i bawienia się tym cackiem ...może małe porównywania np.do taurusa ??

zapraszam do dyskusji
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

BR 101

Podziel się nimi z Nami. Napisz co myślisz o modelu.

Test modelu wraz ze zdjęciami znajdziesz klikając tutaj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”