Chylę czoła, zauważyłem dopiero na zdjęciu z wagonami, wcześniej myślałem, że to łuk.Jak dla mnie 16 foto nie wygląda prosto
MakieTTa - Andrzej
Moderator: mod-Makieta
-
- Kontakt:
Re: MakieTTa - Andrzej
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2010, 16:19 przez Gloow, łącznie zmieniany 1 raz.
- biker
- Kontakt:
Makieta może i płaska, może i na rurkach ale najważniejsze aby była na niej dodra zabawa
Moja pierwsza makieta była znacznie skromniejsza.

Moja pierwsza makieta była znacznie skromniejsza.

-
- Kontakt:
Jak dla mnie 16 foto nie wygląda prosto
ale spoko....

Ostatnio zmieniony 30 wrz 2010, 16:18 przez 19AdEks91, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
O tym nawet nie pomyślałemW tzw. międzyczasie można poćwiczyć technikę i umiejętności na małym module sTTandardowym np: 30 x 60 cm. ... np: TAKIM (*

Ze skrzynką nie byłoby problemu, bo tata jest stolarzem

Ostatnio zmieniony 30 wrz 2010, 16:18 przez AndrzejM, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
W tzw. międzyczasie można poćwiczyć technikę i umiejętności na małym module sTTandardowym np: 30 x 60 cm. ... np: TAKIM (*szefo910 pisze:Mam nadzieję, że kiedyś gdy uzbieram odpowiednie fundusze, ....

(* Moduł kol. WT 30x30 cm, i wcale nie zwycięzca w konkursie ....
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2010, 17:19 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Miałem wcześniej lokomotywy, lecz je sprzedałem z powodu złego stanu technicznego, jednakże podczas jazdy przy tych krótkich składach nic się nie wykolejało. Tory ogólnie są proste, jedynie zewnętrzny okrąg jest w trochę gorszym stanie. Rdzy nie zauważyłem, a zaśniedziałe główki szyn wyczyściłem drobnym papierem ściernym.tylko trochę martwią mnie nierówne tory...
Na razie prace nad tą makietą zakończyłem i będzie mi służyła do zabawy.szefo910 - jakie masz dalsze plany wobec makiety?
Mam nadzieję, że kiedyś gdy uzbieram odpowiednie fundusze, zacznę budowę makiety z prawdziwego zdarzenia tj. na torach modelowych i od podstaw.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2010, 17:14 przez AndrzejM, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Przecież tu jest płasko jak na stole.tylko trochę martwią mnie nierówne tory...
szefo910 - jakie masz dalsze plany wobec makiety?
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2010, 13:48 przez Gloow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Widzę kawał dobrej roboty
tylko trochę martwią mnie nierówne tory... gdy będziesz miał kolejkę to duże prawdopodobieństwo, że będzie się wykolejała na takich wzniesieniach bo gdy najedzie jakiś skład na taką nierówność, on się ugnie i zacznie wibrować co może spowodować wykolejenie u lżejszych zestawów. Więc można by się zastanowić by wymienić tory te pordzewiałe. A takie pytanko czy sprawdzałeś końcówki torów
Czy nie pordzewiały 

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2010, 13:50 przez 19AdEks91, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
MakieTTa - Andrzej
Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i w końcu nadszedł czas przedstawienia mojej skromnej makiety.
TT zaraziłem się w wakacje 2009 roku, kiedy to bracia wyciągnęli ze strychu starą planszę z torami mojego taty i od tego czasu zacząłem ją udoskonalać.
Obecnie znajduje się w domu mojej babci (cztery posesje dalej od mojego miejsca zamieszkania), ponieważ w moim domu brak na nią miejsca. Trochę zwiększyła swoje wymiary. Niestety torowisko to słynne rurki
. Makieta posiada 9 zwrotnic z napędem elektrycznym, 5 odcinków izolowanych, 7 latarń ulicznych, 4 lampy na stacjach, oświetlenie magazynu i 7 semaforów podłączonych do zwrotnic. Z pewnością wadami są płaski teren i przeskalowane autka. Do najpiękniejszych nie należy, ale myślę że jak na początek nie jest źle. Na razie bez lokomotyw, ale wkrótce to się zmieni.

TT zaraziłem się w wakacje 2009 roku, kiedy to bracia wyciągnęli ze strychu starą planszę z torami mojego taty i od tego czasu zacząłem ją udoskonalać.
Obecnie znajduje się w domu mojej babci (cztery posesje dalej od mojego miejsca zamieszkania), ponieważ w moim domu brak na nią miejsca. Trochę zwiększyła swoje wymiary. Niestety torowisko to słynne rurki

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2010, 13:48 przez AndrzejM, łącznie zmieniany 2 razy.