Wstępnie rozeznaliśmy już temat. Dzisiaj nawet osobiście spotkałem się z Panią Karoliną. Z rozmów i maili wynika, że możemy liczyć na sporą powierzchnię wystawową, zabezpieczenia makiet na miejscu oraz pomoc w zorganizowaniu wystawy makiet.Szanowny Panie,
w imieniu łódzkiej Manufaktury chcemy zaprosić Pana na Zlot Miłośników Kolei, który odbędzie się w dniach 11-13 września 2010 roku na rynku Manufaktury. Zlot jest organizowany z okazji 116 rocznicy urodzin Juliana Tuwima – poety, pisarza, autora skeczy i piosenek oraz słynnego łodzianina.
Planujemy trzydniowe świętowanie tej uroczystości. 11 i 12 września w godz. 9.00 - 22.00 na rynku Manufaktury odbędzie się Zlot Miłośników Kolei i wystawa makiet pojazdów szynowych. Będzie to część otwarta dla zwiedzających i dobra okazja do zaprezentowania swoich makiet szerokiej publiczności. [...]
Z poważaniem,
Karolina Rosińska
Qra Production
Na dzień dzisiejszy rozważamy wystawienie się z makietą sTTandardową. Na ochotnika zgłosili się już: ja, DrLukasz i Gemol. Gdyby ktoś jeszcze chciał się do nas podłączyć z modułami, to zapraszamy i prosimy o szybki kontakt. Okazja jest o tyle ciekawa, że atrakcyjna również dla osób z zachodu i północy Polski - mają wreszcie bliżej niż do Lublina lub Sosnowca.

Do wystawy mogą też oczywiście być zgłaszane makiety inne niż modułowe. Gdyby ktoś był zainteresowany, to można się zgłosić bezpośrednio do organizatorki lub do mnie.