"Spotkajmy się w Gdyni" - Spotkania Modelarskie II

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

Zablokowany
eg_ptmkż
Kontakt:

Re: "Spotkajmy się w Gdyni" - Spotkania Modelarskie II

Post autor: eg_ptmkż »

a niedługo kolejne warsztaty ;p
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Post autor: jarkott »

Chciałbym przypomnieć, że:
najbliższe spotkanie PTMKŻ odbędzie się dnia 27.11.2010 r. (sobota)
w godz. 10.00-14.00 w Gdyni przy ul. Morskiej 24 w budynku PLK.

ZAPRASZAMY
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Przed warsztaTTami zapraszam na spotkanie PTMKŻ, które odbędzie się dnia 30.10.2010 r. (sobota) w godz. 10.00-14.00 w Gdyni przy ul. Morskiej 24 w budynku PLK.

ZAPRASZAMY
eg_ptmkż
Kontakt:

Niepodległościowe warsztaty modelarskie - 10 - 14.11.2010 r.

Post autor: eg_ptmkż »

[center]Sekcja TT działająca przy Pomorskim Towarzystwie Miłośników Kolei Żelaznych w Gdyni
zaprasza wszystkich forumowiczów i sympatyków skali TT
na zamknięte „niepodległościowe” warsztaty modelarskie
w dniach 10 – 14 listopada 2010 r. (środa – niedziela)
[/center]

1. do naszej dyspozycji przez cały weekend nieodpłatnie będzie udostępniona sala, w której spotykamy się co miesiąc - Gdynia, ul. Morska 24 (budynek Polskich Linii Kolejowych), w której będziemy działali na naszych i gościnnych modułach,
2. cięższe zajęcia polegające na przycinaniu modułów i inne mogące zanieczyścić salę, będą wykonywane na zewnątrz budynku lub w holu,
- do naszej dyspozycji będziemy mieli narzędzia niezbędne do ich wykonania (oczywiście ustalimy to jeszcze przed imprezą)
- jeśli będziemy potrzebowali jakiś materiałów drewnianych, kabli, elektryki w piątek i sobotę czynne są markety budowlane czy sklepy z elektryką - kwestia dogadania się,
3. równolegle z zajęciami technicznymi połączymy kilka modułów i będziemy testować nowe nabytki - tak żeby coś się działo.
4. w ramach warsztatów odbędzie się przeniesione październikowe spotkanie naszej sekcji

Będzie okazja do:
- wspólnej dyskusji na temat TT: rozwój, inwestycje, tabor forumowy oraz uczestnictwa w imprezach i ich organizacji w regionie a także omówienie kwestii technicznych związanych z modułami (unifikacja),
- wspólna zabawa na modułach,
- prezentacja najnowszego naszego taboru.

Ramowy plan zajęć

• 10 listopada 2010 r. (środa) dzień techniczny –od godz. 17:00
- ustawianie i rozstawianie modułów – czyli cała logistyka
• 11, 12, 13 listopada 2010 r. (czwartek – sobota) w godz. 10 - ?
- warsztaty z zakresu: kładzenia asfaltu, siania trawy, tłuczniowania i elektryki na modułach a także …. Inne sprawy które wynikną w trakcie warsztatów,
- jazda po modułach.

Zgłoszenia chętnych na w tym poście. Informacje na PW czy GG.
Awatar użytkownika
zubero
Kontakt:

Post autor: zubero »

Witam!
Muszę przyznać że dzisiejsze spotkanie zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Byłem już na jednym ale zaledwie kilka minut, dziś trochę dłużej. Chciałem podziękować kolegom za wszystkie rady i sugestie. Zdaję sobie sprawe że niektóre kwestie są całkiem oczywiste, ale jako początkujący , jak nie spytam to się nie dowiem :-) Po spotkaniu mam znowu kilka kwestii do poważnego przemyślenia. Żałuje tylko że tak szybko się ulotniłem ze spotkania , ale niestety rodzinka mi się pochorowała.
Ostatnia sugastia, co do makiety modułowej, bardzo mi przypasiła. Będe coś w tym temacie improwizował, ale zrodziły się kolejne pytania do kolegów!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Informuję, że najbliższe spotkanie PTMKŻ odbędzie się dnia 25.09.2010 r. (sobota) w godz. 10.00-14.00 w Gdyni przy ul. Morskiej 24 w budynku PLK.
Zapraszamy
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Najbliższe spotkanie PTMKŻ odbędzie się dnia 28.08.2010 r. (sobota) w godz. 10.00-14.00 w Gdyni przy ul. Morskiej 24 w budynku PLK.
Spotkanie będzie nietypowe, ponieważ odwiedzić ma nas Telewizja, jaka - tego nie wiem. Wiem natomiast, że grupa H0 będzie prezentować fragment makiety modułowej i pewnie na niej jakiś tabor.
Proponuję, abyśmy jako TT-kowicze też coś pokazali - mamy dużo ładnego taboru, więc możemy go zaprezentować na fragmentach naszych makiet.
Może macie jakieś propozycje - to piszcie lub dzwońcie do mnie.
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Dostałem informację od Prezesa PTMKŻ, że w tym samym dniu, czyli 31.07.2010 r. (w najbliższą sobotę) odbędzie się Walne Zgromadzenie, na którym przedstawione zostanie sprawozdanie finansowe za ubiegły rok.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2010, 09:46 przez jarkott, łącznie zmieniany 1 raz.
gekom
Kontakt:

i znowu sie razem spotkamy...

Post autor: gekom »

Witam Szanownych kolegów modelarzy. I znowu przyjdzie nam się spotkać w Gdyni, jako że moja tegoroczna pielgrzymka do PL zaczyna się w sierpniu, ...z czego się ogromnie cieszę. Zatem do zobaczenia w Gdyni wkrótce ! Pozdrawiam Gekom.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2010, 17:39 przez gekom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Najbliższe spotkanie PTMKŻ odbędzie się dnia 31.07.2010 r. (sobota) w godz. 10.00-14.00 w Gdyni przy ul. Morskiej 24 w budynku PLK.

ZAPRASZAMY
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Najbliższe spotkanie PTMKŻ odbędzie się nietypowo, tym razem w przedostatnią sobotę miesiąca, tj. dnia 19.06.2010 r.

Wszystkich zrzeszonych i niezrzeszonych serdecznie zapraszamy.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

24-go kwietnia odbyło się, oczywiście, spotkanie, na którym, oprócz standardowych pozycji, mieliśmy okazję powitać i poznać nowego kolegę forumowego - ADIC, który, mamy nadzieję, owocnie zasili Grupę Trójmiasto. Poniżej kilka fotek, autorstwa ADIC'a (dzięki):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Spotkanie było zdominowane przygotowaniami do imprezy 21-23.05.2010 Sopot Brodwino. Na zdjęciach:
- postępy w pracy Mikimoto nad Stonką,
- workshopy w e-sadzeniu,
- waloryzacja taboru (H0).
My także pośpiesznie udaliśmy się do swych prac nad modułami, które mają trafić na Brodwino.
:)
bartowe
Kontakt:

Post autor: bartowe »

W ten weekend, po burzliwej wielogodzinnej dyskusji u Artura i Kuby (byłem aż 40 min),
- zgłaszam swoją obecność na najbliższym weekendzie TT w maju (21-23) w Sopocie.
Poproszę o mały kącik gdzieś w rogu w sali gimnastycznej może być przy składziku z piłkami. Zabiorę co się da, nawet wujka i kuzyna, będą udawać stacje kolejową :))

- proponuje już teraz salę gimnastyczną podzielić na parcele i rozsądnie nimi gospodarować bo będzie ciasno :))
Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, 20:40 przez bartowe, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Najbliższe spotkanie PTMKŻ odbędzie się dnia 27.03.2010 r. (sobota) w godz. 10.00-14.00 w Gdyni przy ul. Morskiej 24 w budynku PLK.

Tego dnia odbędzie się również Walne Zgromadzenie PTMKŻ, na którym omówione zostaną sprawy bieżące oraz przedstawione zostanie sprawozdanie finansowe za lata ubiegłe.

ZAPRASZAMY

Przy okazji zamieszczam listę niektórych imprez, które odbędą się w roku 2010.
Grupa TT-kowiczów z Trójmiasta i okolic zamierza zaprezentować swoje osiągnięcia na wystawie w Sopocie, 21-23-05-2010 r. (termin jeszcze ustalamy).
Wystawa ta odbędzie się wspólnie z prezentacją makiet w wielkości H0 (Lewin Leski, Pawłowo, Felix), które będą połączone ze sobą.
TT-kowcy mają zapewnione miejsce, gdyż impreza odbędzie się na dużej sali gimnastycznej Szkoły Podstawowej nr 9 w Sopocie (Brodwino).
Jeśli są chętni do wspólnej zabawy, proszę o kontakt.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, 11:11 przez jarkott, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Imprezy”