motorowe wozy rodem z Czech
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
- krzysztof
- Kontakt:
Re: motorowe wozy rodem z Czech
trochę obok tematu:wactt pisze:A ja chciałbym zapytać czy ktoś wie gdzie można (poza PMT) kupić za rozsądne pieniądze napęd do tego wozu motorowego ?
kupiłem napęd PMT do ferkeltaxe i jestem trochę rozczarowany. zapewne spowodowała to relacja cena/jakość. kosztował 55 euro, silnik ok, cichy, elastyczny - złego słowa nie można powiedzieć. ale odsłonięte zębatki napędowe prawie tak wielkie jak obręcz toczna kół (zapewne będą syf wciągać ostro), koła delikatnie kołyszą no i mocowanie na dwie śrubki do ramy - ale zapewne trzeba będzie wycinać w ramie (piszę "zapewne" bo zniechęciłem się i odstawiłem decyzję o przeróbce na inny czas). kupiłem też metalowe łoża do osi lvt/lvb produkcji peho.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 11:05 przez krzysztof, łącznie zmieniany 2 razy.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Jest coś takiego czeskiej produkcji:
http://www.litomysky.cz/tt/pojezdm152.htm
Petr Kresta kiedyś odpisywał na zapytanie, że jest w stanie to zaoferować
http://www.litomysky.cz/tt/pojezdm152.htm
Petr Kresta kiedyś odpisywał na zapytanie, że jest w stanie to zaoferować
- wactt
- Kontakt:
Witam !
A ja chciałbym zapytać czy ktoś wie gdzie można ( poza PMT) kupić za rozsądne pieniądze napęd do tego wozu motorowego ?
pozdrawiam wactt
A ja chciałbym zapytać czy ktoś wie gdzie można ( poza PMT) kupić za rozsądne pieniądze napęd do tego wozu motorowego ?
pozdrawiam wactt
- biker
- Kontakt:
Mam nadzieje, że kolega pochwali się nabytkiem.siennawaw pisze:zamówiłem 1 wagon motorowy 902.01...

Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, 22:31 przez biker, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Chodzi o to, że np. w E 94 Tilliga, wstawienie dobrego silnika (MABUCHI) zamiast "kwadratowego", nie eliminuje całkiem hałasów dochodzących z układu przeniesienia napędu. Owszem loka jeździ ciszej/lepiej, ale do ideału daleko.

... czyli: nie tylko o silnik chodzi.
Bądźmy dobrej myśli....

... czyli: nie tylko o silnik chodzi.
Bądźmy dobrej myśli....
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 16:48 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Jedno drugiego nie wyklucza - ja nie piszę o "motorku" ale o całym module napędowym jaki tam zamontowano.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Nadwozie na bazie starego porządnego jak na swoje przeszło 20 lat LPH Jicin. Napęd - trudno powiedzieć - nie sądzę aby było to PMT. Obstawiam raczej coś na wzór produkcji Železniční modely z Liberca.
-
- Kontakt:
motorowe wozy rodem z Czech
http://www.rubikon-modely.cz/
zamówiłem 1 wagon motorowy 902.01 calosc z deko silnik 5-biegunowy plus dostawa 157EURO - sam jestem ciekawy jak to wyglada w orginale i ... jak pomyka po torach ... .
zamówiłem 1 wagon motorowy 902.01 calosc z deko silnik 5-biegunowy plus dostawa 157EURO - sam jestem ciekawy jak to wyglada w orginale i ... jak pomyka po torach ... .
Ostatnio zmieniony 09 cze 2010, 15:06 przez siennawaw, łącznie zmieniany 1 raz.