Wiadukt kolejowy
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- daraśekp
- Kontakt:
Re: Wiadukt kolejowy
Wszedłem z ciekawości. Ten moduł robi ogromne wrażenie, a w połączeniu z tym tunelem to dla mnie mistrzostwo świata. A jeszcze parę jakiś kępek trawy i małe krzaczki to będzie można się rozpłynąć z rozkoszy. Pełen podziw! Złote rączki p. Piotrze! Miło nam się dziś gawędziło, ale nie sądziłem że rozmawiam z Mistrzem. Serdecznie pozdrawiam.
Darek
Darek
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
To właśnie jest Hulacki.PiotrZ pisze:Na pudełku jest napis: "ZABAWKARSTWO, Maria Frączek, Grybów".
Krzysztof
Ostatnio zmieniony 22 maja 2010, 07:58 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Most kupiłem gotowy daaaawno temu. Na pudełku jest napis: "ZABAWKARSTWO, Maria Frączek, Grybów". Nie jestem pewien, ale obecnie to jest chyba firma "Hulacki", a przynajmniej podobne mosty mają w ofercie.mały pisze:Czy konstrukcje mostu sam wykonywałeś, czy jest to jakaś firmówka?
Pozdrawiam
PiotrZ
Ostatnio zmieniony 22 maja 2010, 07:58 przez PiotrZ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Czy konstrukcje mostu sam wykonywałeś, czy jest to jakaś firmówka?PiotrZ pisze:Przymiarka przed zloTTem: wiadukt połączony z tunelem
Ostatnio zmieniony 21 maja 2010, 08:22 przez mały, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Z moich obserwacji w Sosnowcu, wynika wniosek, że także ...przyciąga uwagę gawiedzi.arion pisze: A układ tunel-wiadukt wygląda interesująco.

-
- Kontakt:
Świetnie
Zdecydowanie bliżej jest mi dojechać do Poznania niż do Sosnowca i podziwiać makietę, nawet jeżeli trochę by się różniła od pierwowzoru. A układ tunel-wiadukt wygląda interesująco. 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
A może w Poznaniu uda się zestawić taką trasę ... ?PiotrZ pisze:...w Sosnowcu nie będzie takiego układu...
- Niejeden+
- Kontakt:
Wielka szkoda, bo prezentuje się b. dobrze
-
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 17:03 przez PiotrZ, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtek_
- Kontakt:
Rewelacja!
pzdr
wj
pzdr
wj
-
- Kontakt:
A szkoda bo podkład i dobre farby pewnie spokojnie zapewniłyby odpowiedni efekt.
-
- Kontakt:
Nie, ale też nie malowałem żadnymi firmowymi farbami. Umieszałem jakichś barwników rozcieńczanych wodą i wio! Niestety farba w zagłębieniach nie zachowywała się tak, jak tego oczekiwałem. Najpierw zamalowałem ciemniejszym odcieniem całość, a potem chciałem zrobić jaśniejsze wystające kontury cegieł, ale pomimo półsuchego pędzla, farba wciekała tam gdzie chciała, byle nie jednakowoŻukow pisze:Dawałeś jakiś podkład pod farbę?

Ostatnio zmieniony 01 mar 2010, 08:22 przez PiotrZ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Dawałeś jakiś podkład pod farbę?PiotrZ pisze:Te cegły są zrobione z jakiejś gąbczastej masy o nijakim kolorze (patrz wcześniejsze zdjęcia), którą trudno ciąć i malować.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2010, 08:21 przez Mikołaj, łącznie zmieniany 1 raz.
- trucker
- Kontakt:
Dzięki Piotrze , gratuluję pomysłu i wykonania .
-
- Kontakt:
Tak, muszę postarzyć ten mur, ale zrobię to jak będę spokojniejszy
Jego malowanie zżarło mi dużo nerwów. Te cegły są zrobione z jakiejś gąbczastej masy o nijakim kolorze (patrz wcześniejsze zdjęcia), którą trudno ciąć i malować. Muszę też nawtykać jakiegoś zielska w niektóre szpary, które powstały na krawędziach tej okleiny. Niemniej dziękuję za cenne uwagi, bo to mi wskazuje, co jeszcze jest do uzupełnienia.

Chciałbym jednak rozwiać ewentualne wątpliwości co do wykonania zieleni. Drzewa nie są własnej roboty
. Te rozłożyste to Busch 6857, a te wyższe to Busch 6943. I skoro odkrywam karty to dodam, że trawki sypane to Polak i Noch, krzaki to Polak 5908 i 5979, a niebieskie "blumen flocken" to Busch 7359.

Proszę bardzotrucker pisze: prosiłbym o zbliżenie największego drzewa

Chciałbym jednak rozwiać ewentualne wątpliwości co do wykonania zieleni. Drzewa nie są własnej roboty

Ostatnio zmieniony 01 mar 2010, 08:17 przez PiotrZ, łącznie zmieniany 1 raz.