Dzięki za zwrócenie mi uwagi. Prawidłowe opisy znalazłem w katalogu z 1993.DBv pisze:Zdecydowanie błąd. Z resztą, jak klikniesz w żółty ASG to też wyskakuje że to DR. To też błąd.
14151 - Gbs BTTB
Moderator: mod-Tabor
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Re: 14151 - Gbs BTTB
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
O to mi chodziło - czyli wagon Gbs w [glow=orange]takim[/glow] malowaniu z oznaczeniem kolei DR to fikcja.DBv pisze:Zdecydowanie błąd. Z resztą, jak klikniesz w żółty ASG to też wyskakuje że to DR. To też błąd.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2006, 22:47 przez Maciej, łącznie zmieniany 2 razy.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Zdecydowanie błąd. Z resztą, jak klikniesz w żółty ASG to też wyskakuje że to DR. To też błąd.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2006, 22:34 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Zaraz, zaraz, ten wagon, który pokazałeś na zdjęciu ma opis kolei DB, podobnie z resztą zółty ASG, ma opis kolei SJ. Także BTTB nie sugerowało, że w takowym malowaniu jeżdziły na kolejach DR. Gbs kolei DR do przewozu bananów z oferty BTTB jest biały i wyróżnia sie jedynie niewielkim napisem Bananen i stacją Rostock Seehafen. A tak w ogóle to co oni sie z tymi bananami powściekali...maciej_kolej pisze:Aaa... a ja pomijam jakość malowania, tylko fakt istnienia takich wagonów na kolei DR w realu.DBv pisze:Chciałbym doprecyzować: nie miałem na myśli sposobu malowania, tylko wersję modelu, na jakim zostało ono umieszczone. Jeżeli takie malowanie zastosowano by na Gbs-ie DB, to nie byłoby źle.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2006, 22:27 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Aaa... a ja pomijam jakość malowania, tylko fakt istnienia takich wagonów na kolei DR w realu.DBv pisze:Chciałbym doprecyzować: nie miałem na myśli sposobu malowania, tylko wersję modelu, na jakim zostało ono umieszczone. Jeżeli takie malowanie zastosowano by na Gbs-ie DB, to nie byłoby źle.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Chciałbym doprecyzować: nie miałem na myśli sposobu malowania, tylko wersję modelu, na jakim zostało ono umieszczone. Jeżeli takie malowanie zastosowano by na Gbs-ie DB, to nie byłoby źle.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
A też tak czułem - ten odważny napis na drzwiach trochę dziwnie wygląda.
(choć widziałem w Poznaniu kontenry z napisem Bananen
).
Dzięki
(choć widziałem w Poznaniu kontenry z napisem Bananen

Dzięki

- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Zarówno jeśli chodzi o pomarańczową wersję Bananen kolei DB, jak i zółtą ASG, kolei SJ, to raczej takich wagonów w rzeczywistości nie było. Te wagony Gbs to konstrukcja typowa dla kolei DR. Wagony te są nieco podobne do austriackich Gbs-ów, ale porównując szczególy to też nie jest to samo (chociaż tu jest już bardzo duże podobieństwo i niebieski Gbs w wersji OeBB jest do zaakceptowania). W Niemczech Zachodnich, na kolejach DB, oczywiście również były wagony Gbs, ale wyglądały całkiem inaczej (takie mniej więcej produkuje Kunze i Klose).
Ostatnio zmieniony 10 lip 2006, 21:51 przez DBv, łącznie zmieniany 4 razy.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
14151 - Gbs BTTB
Pytanie do specjalistów od TT.
Drzewiej w składnicach harcerskich w sprzedaży był wagon typu Gbs kolei DR, w wersji do przewozu bananów. Ciekawi mnie czy taki typ istniał naprawdę - pomarańczowy i z drzwiami z charakterystycznym napisem "Banany". Jeżeli ktoś posiada informację nt. tych wagonów czekam na posty.
A może to był tylko wybieg BTTB?

Drzewiej w składnicach harcerskich w sprzedaży był wagon typu Gbs kolei DR, w wersji do przewozu bananów. Ciekawi mnie czy taki typ istniał naprawdę - pomarańczowy i z drzwiami z charakterystycznym napisem "Banany". Jeżeli ktoś posiada informację nt. tych wagonów czekam na posty.
A może to był tylko wybieg BTTB?

Ostatnio zmieniony 11 lip 2006, 12:28 przez Maciej, łącznie zmieniany 2 razy.