A gdyby się udało to czy organizatorzy zapewnią np drugą halę i najważniejsze - czy w ogóle będą zainteresowani kolejną wielką makietą.
Witam.
Ponieważ mogę tu pisać (na szczęście

) pozwolicie, że coś "skrobnę".
Z wstępnych rozmów z organizatorem (MTP) wynika, że przewidziane są te same hale co w tym roku. Już w tym roku były przewidziane dodatkowe dwie "awaryjne" na wypadek braku miejsca. Z pewnością w roku przyszłym byłoby podobnie.
Nie chcę się tu wypowiadać za MTP, sądzę jednak, że każdy wystawca jest mile widziany na imprezie. To kolejna atrakcja dla zwiedzających, a Ci z kolei "wspierają" budżet MTP
Czy planowana makieta HO będzie aż tak ogromna, że już nikt inny na hali się nie zmieści ? Tego nie wiem - trzeba poczekać na deklaracje chętnych do zabawy.
Panowie, nie chcę Was agitować do wzięcia udziału. W/g mnie poznańskie HOBBY jest jedną z ważniejszych imprez w naszym kraju. Większość modelarzy budujących w "europejskich normach" (i w zarówno w TT, HO jak i w N) jakoś częściej wybiera imprezy zagraniczne. Może Wy, jako "promotorzy" skali "środka" byście zaprosili kolegów z klubów z którymi macie kontakt do Poznania ? Czy była taka "międzynarodowa" impreza już w kraju ?
Macie przedstawiciela i importera w Polsce. Jak dobrze porozmawiacie - z pewnością nie odmówi pomocy w organizacji.
Pozdrawiam
PS. proszę tego nie odbierać jako mieszanie się w Wasze sprawy