Jakoś "pekape" jest ciągle omijane
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Re: Jakoś "pekape" jest ciągle omijane
Tytuł mnie zmylił... Już zamówiłem 

-
- Kontakt:
He he, takiego właśnie zamówiłem u Rangera.Grzegorz TT pisze:A może by tak w komplecie do tych wagonów Gagarek z żółtym pyskiem na bazie Roco
A co do Y-ów: wiadomo jakie będzie malowanie i czy będą miały 9 przedziałów jak czeskie?
Ostatnio zmieniony 07 lut 2010, 15:55 przez tuchol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
Się robią.
-
- Kontakt:
Temat "Bohunów" został wydzielony i przeniesiony do "Tabor Forum".
A może by tak w komplecie do tych wagonów Gagarek z żółtym pyskiem na bazie Roco
A może by tak w komplecie do tych wagonów Gagarek z żółtym pyskiem na bazie Roco

- Robcio1910
- Kontakt:
Taaaaaak ... skoro Tillig robi "fochy" ...
Jestem za polską inicjatywą, dalszą współpracą z Piotrem z Czech ...
Podpisuję się pod każdą inicjatywą w skali TT (oczywiście, mam na myśli PKP, inne modele w prywatnych malowaniach, które spotykane są na polskich szlakach).
Pozdrawiam
Robert

Jestem za polską inicjatywą, dalszą współpracą z Piotrem z Czech ...
Podpisuję się pod każdą inicjatywą w skali TT (oczywiście, mam na myśli PKP, inne modele w prywatnych malowaniach, które spotykane są na polskich szlakach).

Pozdrawiam
Robert
-
- Kontakt:
No to ja już się deklaruję 

-
- Kontakt:
To jeszcze dokończę.
AMC żeby zarobić, ucieka w serie limitowane, na których dystrybucję, jak wcześniej napisałem, ma monopol. Modele z katalogu możemy sobie kupić taniej za granicą. Firma Tillig bardzo sobie ceni współpracę z AMC, ale nawet ona nie chce wypuścić więcej niż 50% limitowanych. Rachunek jest prosty - są dwie nowości i tyleż samo może ukazać się w tym roku jako serie limitowane więc nie liczcie na "wysyp pekapów" Tilliga i żadne zapisy na forum tego nie zmienią.
Jeżeli Tillig utrzyma dotychczasową "politykę sprzedaży", to firma AMC nie będzie zainteresowana nowościami.
Co nam pozostaje
Z produkcją rusza KrzyszTTof, mamy niewielką ale bardzo cenną ofertę Fred/Ranger i ModArt.
Otwarty na współpracę jest Pan Torsten Kuehn. Możemy już deklarować się na jego piętruski PKP, wagony oliwkowe Y będą w oficjalnej ofercie.
AMC żeby zarobić, ucieka w serie limitowane, na których dystrybucję, jak wcześniej napisałem, ma monopol. Modele z katalogu możemy sobie kupić taniej za granicą. Firma Tillig bardzo sobie ceni współpracę z AMC, ale nawet ona nie chce wypuścić więcej niż 50% limitowanych. Rachunek jest prosty - są dwie nowości i tyleż samo może ukazać się w tym roku jako serie limitowane więc nie liczcie na "wysyp pekapów" Tilliga i żadne zapisy na forum tego nie zmienią.
Jeżeli Tillig utrzyma dotychczasową "politykę sprzedaży", to firma AMC nie będzie zainteresowana nowościami.
Co nam pozostaje

Z produkcją rusza KrzyszTTof, mamy niewielką ale bardzo cenną ofertę Fred/Ranger i ModArt.
Otwarty na współpracę jest Pan Torsten Kuehn. Możemy już deklarować się na jego piętruski PKP, wagony oliwkowe Y będą w oficjalnej ofercie.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2010, 11:34 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 3 razy.
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Oj.... przed nami ciekawy rokwmac27 pisze:Mamy więc szanse na wypełnienie tych braków PKP przez rodzimych fabrykantów.

Ostatnio zmieniony 06 lut 2010, 11:30 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Elizugi są wyjątkiem przy czym ich produkcja jest ciągle przekładana. Ostatnia wersja to czerwiec 2010. Pragnę zaznaczyć, że nie mam zamiaru wykończyć AMC i z Panem Andrzejem Ćwieczkowskim jestem w kontakcie. Rozumiem stanowisko Pana Ćwieczkowskiego ale dzieli nas różnica interesów, rozumienia pojęcia handel hurtowy i kilku innych spraw które mają wpływ na nasz rynek.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
ZTCMW: The set 500888 we will have probably end of June.Jacula pisze:... czy Eilzugi PKP, na które robiłeś sondę spotkał ten sam los?
czyli:

- Jacula
- Kontakt:
Nie ten wątek, ale zapytam - czy Eilzugi PKP, na które robiłeś sondę spotkał ten sam los?Grzegorz TT pisze:... moje zamówienie na węglarki Es które zostało odrzucone...
J
Ostatnio zmieniony 06 lut 2010, 07:43 przez Jacula, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Niestety nie mogę potwierdzić tego co piszesz. Każdy mówi to co jest dla niego wygodne. Dowodem jest moje zamówienie na węglarki Es które zostało odrzucone.
Ponowiłem próbę przez Petra (poszła zaliczka 8000 Euro) i też zostało odrzucone. Jakieś wnioski
Trochę Was uświadomię.
Sytuacja wygląda tak: modele PKP Tilliga z poza katalogu może sprzedawać wyłącznie AMC.
Mamy nadal dyktat dystrybutora. Dystrybutor decyduje co i za ile kupimy. Potwierdzić mogę jedynie to, że nawet dystrybutor ma kłopoty z wyegzekwowaniem jakości i terminowości dostaw.
Dawniej lobbowaniem wyrobów sprzedawanych przez AMC zajmowała się była część administracji tego forum. Z powodu dywersyfikacji dostaw (tylko część wyrobów Tilliga przechodzi przez dystrybutora) AMC poczuło duże zagrożenie swojego bytu. Spadły ceny w sklepach , mamy serie limitowane (oznaczenia 500XXX) i podstawionego człowieka który zbiera zamówienia ale nadal za ceny dyktowane przez dystrybutora.
Ponowiłem próbę przez Petra (poszła zaliczka 8000 Euro) i też zostało odrzucone. Jakieś wnioski

Trochę Was uświadomię.
Sytuacja wygląda tak: modele PKP Tilliga z poza katalogu może sprzedawać wyłącznie AMC.
Mamy nadal dyktat dystrybutora. Dystrybutor decyduje co i za ile kupimy. Potwierdzić mogę jedynie to, że nawet dystrybutor ma kłopoty z wyegzekwowaniem jakości i terminowości dostaw.
Dawniej lobbowaniem wyrobów sprzedawanych przez AMC zajmowała się była część administracji tego forum. Z powodu dywersyfikacji dostaw (tylko część wyrobów Tilliga przechodzi przez dystrybutora) AMC poczuło duże zagrożenie swojego bytu. Spadły ceny w sklepach , mamy serie limitowane (oznaczenia 500XXX) i podstawionego człowieka który zbiera zamówienia ale nadal za ceny dyktowane przez dystrybutora.
Niestety, sytuacja nie jest taka prosta. Gdybym miał pełne poparcie forum, AMC już by sprzedawało nie Tilliga, a na przykład dojarki. Rynek jest wysoce niestabilny i nie chcę "ugotować" kilku tysięcy euro.ArturSch pisze:... a i Grzesiu już załatwia Y-ki w PKP od Pana Kuehna dla ForumTT, prawda ?
Ostatnio zmieniony 06 lut 2010, 07:43 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Czytając posty dotyczące taboru PKP "Tilig-od czasu do czasu coś rzuci w naszych barwach PKP". Rzecz ma się tak, jak to w kapitalizmie, zamówcie minimum 300-500 szt., a my to wam zrobimy. Rozmawiałem z AMC we Wrocławiu, tak to wygląda. Natomiast rozmowa z Pitrem z Bochumina/Ostrawy wyglądała w taki sposób: ja zamawiam 500-lub więcej i mam więcej asortymentu niż wy w Polsce. W Kapitalizmie Głową muru nie przebijesz. Chcemy dużo asortymentu, lecz za mało kupujących. Stąd taki nikły wypust Tiliga w barwach PKP. Potwierdzenie mojej wypowiedzi (niedowiarkom) proszę sprawdzić w AMC-z p. Ćwieczkowskim. Pozdrawiam forumowiczów TT ZBROJNIK56.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2010, 07:41 przez ZBROJNIK56, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fantomas
- Kontakt:
najpierw piętrusy...ArturSch pisze:... a i Grzesiu już załatwia Y-ki w PKP od Pana Kuehna dla ForumTT, prawda ?
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Są przecież dwa Tilligi, z których jeden całkiem ładny choć taki jakiś ...wściekle niebieski.KrzyszTTof pisze:... tylko jakoś "pekape" jest ciągle omijane szerokim łukiem....

... a i Grzesiu już załatwia Y-ki w PKP od Pana Kuehna dla ForumTT, prawda ?