Plany stacji normalnotorowych.
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
-
- Kontakt:
Re: Plany stacji normalnotorowych.
Poszukuję schematu stacji Janowiec Wielkopolski.
-
- Kontakt:
Warto też rzucić okiem na plany (schematyczne rysunki) stacji z TEJ STRONY
-
- Kontakt:
Na tej stronie jest taka oto miniaturka:Irys pisze:Poszukuję plan stacji w Nysie. Z góry dziękuje za pomoc

Podpytaj e-mailem (kontakt), może ci coś udostępnią. Mają miniaturkę to może mają i źródło.
Pozdr
Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, 21:07 przez tete, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Ja prosiłbym o plan Lubina Górniczego (woj. dolnośląskie linia nr 289 Legnica - Rudna Gwizdanów) a jeśli nikt nie ma to gdzie mógłbym znaleźć. Z góry dziękuje
-
- Kontakt:
Witam.
Stacje Wałcz i/lub Wałcz Raduń oraz Tuczno Krajeńskie potrzebuje jeśli ktoś mógłby podesłać to poproszę...
Stacje Wałcz i/lub Wałcz Raduń oraz Tuczno Krajeńskie potrzebuje jeśli ktoś mógłby podesłać to poproszę...
-
- Kontakt:
Mam pytanie, czy posiada ktoś plany stacji Rawicz, Rawicz Wschód czy też stacji znajdujacych sie na liniach oraz rozklady jazdy obiegi pociagow i zdjecia:
Kobylin - Legnica Północna
Miejska Górka - Pakosław
Miejska Górka - Kościan
Domachowo - Karzec
Koźmin Wielkopolski - Piaski Wielkopolskie
Bojanowo - Odrzycko
Żmigród - Wąsosz
Krzelów - Leszno Dworzec Mały
Mieszków - Czempiń
Kościan - Opalenica
Kobylin - Legnica Północna
Miejska Górka - Pakosław
Miejska Górka - Kościan
Domachowo - Karzec
Koźmin Wielkopolski - Piaski Wielkopolskie
Bojanowo - Odrzycko
Żmigród - Wąsosz
Krzelów - Leszno Dworzec Mały
Mieszków - Czempiń
Kościan - Opalenica
- Garinol
- Kontakt:
Witam
Jestem w posiadaniu planów stacji Smętowo, Opalenie i Mała Karczma. Jakość obrazów nie będzie najlepsza, nie mam skanera i robiłem zdjęcia po kawałku, plany są dość długie. Przedstawiają stan już historyczny.
Oczywiście wszystko poufne i do użytku służbowego
Smętowo, plan duży w 4-ech częściach (rok 1967)
Plany nie obejmują okresu największej rozbudowy torów na st. Smętowo. Istniały w latach ok.1978 - 1987 jeszcze trzy tory dodatkowe. Na fragmencie planu zamieszczonym poniżej, dorysowałem kolorem czerwonym. Tory miały służyć drogowcom jako miejsce postoju sprzętu. Nieststy tory były wykorzystywane niewiele razy i jeśli w ogóle, to częściej przez rolników niż samych drogowców. Z wiaduktu na to miejsce prowadzi zjazd zbudowany by dostać się do torów. Obok zamieszczam zdjęcia w których załapałem to miejsce.

Smętowo, plan mały w 2-óch częściach ( 01.01.1970)

Mała Karczma (rok 1957)

Opalenie (rok 1957 i 1964 -ten dłuższy)

Jestem w posiadaniu planów stacji Smętowo, Opalenie i Mała Karczma. Jakość obrazów nie będzie najlepsza, nie mam skanera i robiłem zdjęcia po kawałku, plany są dość długie. Przedstawiają stan już historyczny.
Oczywiście wszystko poufne i do użytku służbowego

Smętowo, plan duży w 4-ech częściach (rok 1967)

Plany nie obejmują okresu największej rozbudowy torów na st. Smętowo. Istniały w latach ok.1978 - 1987 jeszcze trzy tory dodatkowe. Na fragmencie planu zamieszczonym poniżej, dorysowałem kolorem czerwonym. Tory miały służyć drogowcom jako miejsce postoju sprzętu. Nieststy tory były wykorzystywane niewiele razy i jeśli w ogóle, to częściej przez rolników niż samych drogowców. Z wiaduktu na to miejsce prowadzi zjazd zbudowany by dostać się do torów. Obok zamieszczam zdjęcia w których załapałem to miejsce.

Smętowo, plan mały w 2-óch częściach ( 01.01.1970)

Mała Karczma (rok 1957)

Opalenie (rok 1957 i 1964 -ten dłuższy)

Ostatnio zmieniony 19 lis 2008, 07:31 przez Garinol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Dość prymitywny plan stacji na Jeżycach był zamieszczony w książce o Poznańskim Węźle Kolejowym.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Mam takie pytanko:
czy jest ktoś może w posiadaniu planu stacji Poznań z roku 1848 roku tj wtedy kiedy dworzec był zlokalizowany na terenie obecnej zajezdni na Gajowej. Będe wdzięczny za jakiekolwiek info.
czy jest ktoś może w posiadaniu planu stacji Poznań z roku 1848 roku tj wtedy kiedy dworzec był zlokalizowany na terenie obecnej zajezdni na Gajowej. Będe wdzięczny za jakiekolwiek info.
-
- Kontakt:
Coś dla odmiany. Schemat poglądowy parowozowni w Skierniewicach.

Fotka pochodzi ze strony domowej PSMK.

Fotka pochodzi ze strony domowej PSMK.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2008, 10:58 przez tete, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
No i ostatni znaleziony adresik z planami stacji posegregowanymi alfabetycznie (oprócz planu znajdują się tam także krótkie informacje o danej stacji, przystanku, posterunku...) oraz galeria.
SEMAFOR

-
- Kontakt:
Kolejna stronka ze schematycznymi rysunkami stacji oraz ich zdjęciami to:
Strona MK z Jeleniej Góry
W dziale "linie kolejowe" mamy dostęp do konkretnych linii i stacji wraz ze wspomnianymi schematami i fotami... a nuż komuś się przyda...
Przykład schematu stacyjki to końcowa (z lokomotywownią!!!) z jednotorowej linii Kamienna Góra-Okrzeszyn (OKRZESZYN):

W dziale "linie kolejowe" mamy dostęp do konkretnych linii i stacji wraz ze wspomnianymi schematami i fotami... a nuż komuś się przyda...

Przykład schematu stacyjki to końcowa (z lokomotywownią!!!) z jednotorowej linii Kamienna Góra-Okrzeszyn (OKRZESZYN):

Ostatnio zmieniony 24 lip 2008, 10:58 przez tete, łącznie zmieniany 2 razy.