Dzień otwarty w SKM

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
Filip
Kontakt:

Re: Dzień otwarty w SKM

Post autor: Filip »

WojTTek pisze: filipowi tak załatwiłem ;)
I za to Tobie dziękuje :D
Awatar użytkownika
WojTTek
Kontakt:

Post autor: WojTTek »

Przynajmniej raz mogłeś sie poczuć na coś zaproszony :P
Tak wogule M. głuszek zasłania się ograniczona ilościa miejsc z racji bezpieczeństwa...
było fajnie.
PS> jak ktoś bedzie chciał na przyszły rok wejść to mogę z Głuszkiem poqadac....
filipowi tak załatwiłem ;)
Filip
Kontakt:

Właśnie: impreza była tylko dla zaproszonych gości.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Filip pisze:Było nas 26, dodać rzecznik SKM Paweł Wróblewski.
Szkoda, że impreza nie była MOCNO rozpropagowana, bo sądzę, że tyku tyku byłby FULL !! A wogóle, to co to za pomysł, żeby w poniedziałek coś takiego organizować !!
:mrgreen:
Filip
Kontakt:

Dzień otwarty w SKM

Było nas 26, dodać rzecznik SKM Paweł Wróblewski. Najpierw przejechaliśmy tyku tyku przez myjnię automatyczną (3x prysznic 2x szorowanie). Potem pojechaliśmy kawałek dalej aby się zatrzymać, zwiedzić nastawnię GCA i okoliczne zabytki (czytaj EW58). Pośród nich znalazł się świeżutki EN57 z lakierem anty-graffitti, o numerach bodajże 898 albo 868 (na fotkach jest ). Oczywiście musieliśmy przetestować jego fotele. Zwiedziliśmy też EW58 od środka. Potem poszliśmy do hali napraw. Było tam naprawdę super, tylko większość zdjęć wyszła zamazana. Widzieliśmy obtaczanie koła, sterty pantografów, foteli, okien, drzwi, zestawów kołowych. Potem poszliśmy do biura SKM do sali konferencyjnej na trzecim piętrze. Było przemówienie nowego prezesa, poczęstunek, quiz (do wygrania... popielniczki!), prezentacja modeli pana Wandtke oraz jak zwykle zadawanie pytań. Potem dostaliśmy gadżety SKM (dam fotkę poglądową, w środku były naklejki wagonowe itd). Pojechaliśmy tyku tyku do Gdyni Głównej, a skąd jechaliśmy - to znajdziecie na fotach. Na dworcu Gdynia Główna zwiedziliśmy dyspozytornię (uff jak gorąco, och jak ciasno) oraz komendę SOK, gdzie pani gorąco namawiała nas do pracy w SOK (1100zł miesięcznie + upominki socjalne typu bony). Wszyscy oczywiście wybuchnęli śmiechem :mrgreen: Ogólnie było bardzo bardzo miło, pomimo tego że nie znaliśmy chyba nikogo. Po zwiedzeniu komendy SOK wszyscy się rozeszli. Ja z WojTTkiem (bo z nim byłem właśnie) poszliśmy jeszcze zajrzeć do Techno-Hobby. Muszę powiedzieć że sklep się świetnie zapowiada!

Link do fotek: http://beworld.info/galeria/categories.php?cat_id=28

Filmiki wrzucę później na google video.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2006, 08:14 przez Filip, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”