Ty5

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

Zablokowany
slawek
Kontakt:

Re: Ty5

Post autor: slawek »

Temat zamknięty, proszę administratora o usunięcie
Ostatnio zmieniony 04 sty 2010, 17:42 przez slawek, łącznie zmieniany 1 raz.
slawek
Kontakt:

Witam

to miał byc sondaż dotyczący ewentualnego zainteresowania parowozem Ty5. Z uwagi jednak na duże zainteresowanie opłacało by się kupić czeski model tego parowozu i dać do profesjonalnego przemalowania. Mowa oczywiście o tym parowozie jako tzw dawca:

Obrazek

cena gotowego egzemplarza pozostałaby pewnie na normalnym poziomie :)
Awatar użytkownika
KTT
Kontakt:

Post autor: KTT »

Witam !

Jestem zaiteresowany 1 szt.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Post autor: Robcio1910 »

Witam!
Wstępnie to i ja przygarnę 1szt.
Pozdrawiam
Robert
Awatar użytkownika
kuzynsamozlo
Kontakt:

Post autor: kuzynsamozlo »

I dla mnie 1szt. poproszę
Awatar użytkownika
KamilW
Kontakt:

Post autor: KamilW »

Też z chęcią przygarnę jedną sztukę.
Wojtekj
Kontakt:

Post autor: Wojtekj »

Witam,
Wstępnie również piszę się na jedną sztukę.
Pozdrawiam, Wojciech Jakubiak
PiasTT
Kontakt:

Post autor: PiasTT »

Ja tam też się piszę na 1 sztukę.
Awatar użytkownika
BarTTmań
Kontakt:

Post autor: BarTTmań »

Cześć. Dla mnie też 1 sztukę proszę. :)
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Gdyby były to 1 dla mnie :mrgreen:
Awatar użytkownika
Sudovia
Kontakt:

Post autor: Sudovia »

A ja tam się piszę na 1 sztukę :P
akinomrz
Kontakt:

Post autor: akinomrz »

Jeszcze trochę to będziemy w barwach PKP mieli więcej taboru niż wszystkich zarzadów w katalogu Tilliga razem wziętych - niestety wszystkie nasze będą z dopiskiem "planung".
Doceniam inicjatywę Sławka ale to się robi powoli .... śmieszne. Może by tak najpierw coś pokończyć, potem zacząć coś znowu i to skończyć - itd. Wiadomym jest , ze wszystko co w barwach PKP i w miarę zgodne z rzeczywistością znajdzie tu chętnych ( a już napewno w magicznej liczbie 30 ). W takim układzie jak teraz to może i ja zapisy na coś zacznę robić, bo jak wszyscy to wszyscy :P
Proponuję najpierw skończyć temat Warszaw - a potem zacząć temat inny - bo narazie to przypomina gadanie ze ślepym o kolorach :| Nawet zakładając, że realizacja projektów jest możliwa to łatwiej jest choćby sobie zaplanować finanse na realizację czegoś umiejscowionego w czasoprzestrzeni, a nie w drugim wymiarze ;)
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Ja jeżeli mogę to napiszę, że trochę mnie to męczy...

Nie krytykuję oddolnych inicjatyw ale ile można... Ty-2, . TKt-48, Ty-5 sam już nie wiem co jeszcze, niedługo może i ST-43... Daleki jestem od uszczypliwości i złośliwości, badania rynku to ciekawe zagadnienie, tylko że na razie niewiele z tego wynika. Jaki jest sens tworzenia takich tematów w nieskończoność? Każda osoba mająca nawet średnie pojęcie o rynku TT jest w stanie ocenić zainteresowanie i zapotrzebowanie na dany model bez tego typu ciągłych, niemal automatycznie generowanych, zapytań...

Pozdrawiam i życzę powodzenia w realizacji nowych modeli (a niekoniecznie zapytań).
slawek
Kontakt:

Ty5

Witam kolegów

Zaczne od małego powrotu, choc nie bardzo mi się chce, do wczorajszej, zupełnie niepotrzebnej wymiany zdań z Grzegorzem. Przepraszam, było to niepotrzebne ale poniosły mnie nerwy.
Przed rozpoczęciem projektu pod tytułem Ty2, zapytałem się Konrada, czy nie bedzie miał problemów z tym, że ja zaczynam własnie ten projekt. Kiedy pojawiła sie okazja zrobienia zestawu Elizugwagenów zapytałem o to samo Grzegorza.

Z projektu Elizugwagenów napewno sie wycofam. W to miejsce zaproponuje cos fajniejszego. Pewnie przyjdzie mi też zawiesic projekt Tkt48 z uwagi na cene.

Ale do rzeczy.

Tym tematem, chciałbym zorientowac sie jakie byłoby zainteresowanie parowozem Ty5 z Poznania w malowaniu takim jakie zaproponowało Roco do HO??? Termin wykonania pewnie na przyszły rok, i to na gwiazdke. Ale jak teraz nie zareaguje, to później bedzie do wyboru tylko czerwone podwozie.

Co do Ty2 to doczekamy sie go nie na gwiazdke tego roku a w pierwszym kwartale 2010 .

Zapraszam do wyrażania opini za co z góry dziękuje
Zablokowany

Wróć do „Tabor”