BR 81 -głośna praca

Konserwacja i naprawy, części zamienne itd Przeróbki taboru.

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie

Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: BR 81 -głośna praca

Post autor: ArturSchŁ »

kapitanwasyl pisze:Podpowiem jeszcze że jest to nówka...
Reklamuj.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

więc pewno silnik - one są napewno lepsze od BTTB ale rozrzut parametrów też potrafią mieć, czego sam doświadczyłem: w modelu pudełkowym dostateczny a w startówce (BR81! kupionej za grosze z przeznaczeniem na części) miodzio. aż żal było jej rozbierać.
kapitanwasyl
Kontakt:

Post autor: kapitanwasyl »

Podpowiem jeszcze że jest to nówka i tak tylko pytam bo to pierwszy zestaw kupiony od 15 lat !!! kiedyś miałem inną loko to był jakiś Nohab już nie pamiętam jaki typ ale ona jeździła bezszelestnie . Być może że ta nowa już tak ma (do najdroższych nie należała)
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

witam,
raczej jest to wina silnika (one też potrafią być głośne), chociaż w swoich zmaganiach z tymi silnikami zauważyłem, że głośno potrafi chodzić przekazanie napędu z silnika na wał starego typu (takie jakby widełki z plastiku wzajemnie zazębiające się) albo...

zaczynająca pękać zębatka na ślimaczycy - powszechna wada u Tilliga!!!
tyle, że to wykluczam, bo piszesz że jeździ pięknie. gdy pęka zębatka to loko w jedną stronę jeździ ok a w drugą głośniej, nawet czasami trzeba ją zachęcać do jazdy.
kapitanwasyl
Kontakt:

BR 81 -głośna praca

Post autor: kapitanwasyl »

Czy w lokomotywie BR 81 - tej ze startsetu można coś zrobić z jej głośną pracą ? Może ma ktoś jakiś patent. Jeździ ślicznie ,tylko jakoś głośno.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Naprawy/przeróbki taboru”