ST44-3001
Moderator: mod-Tabor
- Ranger
- Kontakt:
Re: ST44-3001
Zawsze można było.
-
- Kontakt:
Na fotach zamieszczonych widać też gagary z poręczą zamiast listwy ozdobnej .
Czy na takie można liczyć ?
Czy na takie można liczyć ?

- Ranger
- Kontakt:
Żaluzja dwudzielna. Numery jeszcze nie są ostatecznie wybrane.
- Marek TT
- Kontakt:
Witam!
Pytanie odnośnie numeracji. Czy zostały już wybrane numery dla poszczególnych wersji
- ST44 z żółtym czołem
- ST44 ModArt IV epoka
Pozwoli to określić swój wybór. Jeszcze jedno jaka będzie żaluzja w tych lokach dwu czy trójdzielna.
Pozdrawiam.
Pytanie odnośnie numeracji. Czy zostały już wybrane numery dla poszczególnych wersji
- ST44 z żółtym czołem
- ST44 ModArt IV epoka
Pozwoli to określić swój wybór. Jeszcze jedno jaka będzie żaluzja w tych lokach dwu czy trójdzielna.
Pozdrawiam.
- Ranger
- Kontakt:
UWAGA
Tak jak wcześniej pisałem lokomotywa ST44 z wiadrami na bazie Roco będzie wykonana w ścisłej współpracy z ModArt. Ja wykonuję malowania ST44 PKP z żółtym przodem, CTL, ORLEN, Rail Polska, PKP VIep. Wersja PKP w malowaniu zielonym IV/Vep wykona ModArt.
Wszyscy którzy już zamówili lokomotywy i wybrali malowania zostali rozdzieleni do konkretnych grup. Wszyscy którzy jeszcze sie nie zdecydowali bądź chcą zamówić ST44 proszeni są o kierowania zamówień wg. schematu - do mnie ST44 PKP z żółtym przodem, CTL, ORLEN, Rail Polska, PKP VIep, do Gemola PKP w malowaniu zielonym IV/Vep. O jakichkolwiek zmianach planów tez warto nas poinformować.
Cena przeróbki lokomotywy to 375zł przy czym mocno skomplikowane malowania CTL, Rail Polska mogą być droższe o jakieś 5%. Cena przeróbki obejmuje zarówno całą modyfikację optyczną jak i zainstalowanie oświetlenia od Darka5860.
Wszystkie zamówienia zostaną zrealizowane jednakże w pierwszej kolejności pierwsze 40 osób gdyż taka jest żywotność formy. Potem kolejna partia. Osoby które już posiadają dawcę Roco proszone będą w odpowiednim czasie o wysyłkę lokomotyw. Wszyscy którzy jeszcze nie mają lokomotyw proszeni są o wstrzymanie się od kupna gdyż wspólne zakupy przynoszą odpowiednie korzyści.
Przykłady dodatkowych malowań:

fotki dla pobrane z google

fotki dla pobrane z google
- Sudovia
- Kontakt:
Może, byłby ktoś chętny na przejęcie mojego zamówienia na ST44-3001 od Konrada.Z przykrością muszę z niego zrezygnować.Dodam, iż lokomotywa z czarnym podwoziem jest już u Rangera.Stąd też koszt przejęcia to cena lokomotywy 410zł.
- Ranger
- Kontakt:
Jedno wyjasnienie,wspołpraca z Pamelarem to taki skrot myslowy. Oczywiscie mam na mysli ModArt.
- Ranger
- Kontakt:
Uwaga
Wiele osób pyta sie mnie na PW czy przy produkcji ST44-2xxx LHS dałoby rade zrobić zwykłą PKP. W związku z liczną grupą osób która forsuje tę wersję zrobimy jednocześnie i ST44 PKP. Liczba zamówień na obie wersje lokomotywy na pewno przekroczy moje możliwości produkcujne dlatego część zamówień oddam pod opieka do kol. Pamelara.
Oczywiście termin realizacji raczej na poczatek 2010 podobniej jak i cała reszta ST44 (300x, 2xxx). Aby nie zawracać Wojtkowi głowy piszcie do mnie na PW. Potem ustalimy kto co robi.
Bez pośpiechu ale zgłaszajcie swoje chęci na PW w ciągu 2 tyg. Ja właśnie wysyłam matki do odlania i musze mniej więcej wiedzieć ile czego ma być.

Wiele osób pyta sie mnie na PW czy przy produkcji ST44-2xxx LHS dałoby rade zrobić zwykłą PKP. W związku z liczną grupą osób która forsuje tę wersję zrobimy jednocześnie i ST44 PKP. Liczba zamówień na obie wersje lokomotywy na pewno przekroczy moje możliwości produkcujne dlatego część zamówień oddam pod opieka do kol. Pamelara.
Oczywiście termin realizacji raczej na poczatek 2010 podobniej jak i cała reszta ST44 (300x, 2xxx). Aby nie zawracać Wojtkowi głowy piszcie do mnie na PW. Potem ustalimy kto co robi.
Bez pośpiechu ale zgłaszajcie swoje chęci na PW w ciągu 2 tyg. Ja właśnie wysyłam matki do odlania i musze mniej więcej wiedzieć ile czego ma być.
- Ranger
- Kontakt:
Z przyczyn losowych będzie spore opóźnienie z St44-300x. Około 2 miesiecy. Wszystkich którzy zamawiali przepraszam za to opóźnienie. Jednak roboty nie stoją w miejscu. Lokomotywa testowa pójdzie do Darka w celu wykonania oświetlenia.
W razie pytań zapraszam na PW bądź mail - konrad.wawryn@neostrada.pl
W razie pytań zapraszam na PW bądź mail - konrad.wawryn@neostrada.pl
- Ranger
- Kontakt:
Zapomniałem wspomnieć, że mozna już słać dawców:
Konrad Wawryn
Pszczela Wola 4/2
23-107 Strzyżewice
Konrad Wawryn
Pszczela Wola 4/2
23-107 Strzyżewice
-
- Kontakt:
Talent też.
- Ranger
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ładne cacko, szczególnie że na Roco a nie na Tilligu.
- Ranger
- Kontakt:
UWAGA
W tzw. międzyczasie wykonałem matkę ST44 na serie 2xxx LHS. Matka jest do lokomotyw Roco. Zakres modyfikacji widać na fotkach:

Na koniec foto całego modelu(bez przedniego pomostu):

Krótkę serie zaczniemy w miare zainteresowania. Także chętnych zapraszam na PW. Jednak prace nad modelami nie zaczną się wcześniej niż po ukończeniu serii 300x.

W tzw. międzyczasie wykonałem matkę ST44 na serie 2xxx LHS. Matka jest do lokomotyw Roco. Zakres modyfikacji widać na fotkach:

Na koniec foto całego modelu(bez przedniego pomostu):

Krótkę serie zaczniemy w miare zainteresowania. Także chętnych zapraszam na PW. Jednak prace nad modelami nie zaczną się wcześniej niż po ukończeniu serii 300x.
- Ranger
- Kontakt:
Lokomotywy na miejscu. w tym samym czasie będzie produkcja loków ST44-300x i oswietlenia do nich.