ArJu pisze:Sam fakt, że elektrowóz pobiera prąd z pantografu, już jest podniecający....
I tu jest samo sedno!!! Mnie po prostu "rajcuje" to, że e-lok pobiera prąd z sieci trakcyjnej i kropka. Mam nadzieję, że zostanę dobrze zrozumiany, bo przecież na tym forun są głównie maniacy kolejnictwa w dobrym tego słowa znaczeniu :-D
grabol pisze:Więc to wszystko dla iskrzenia?
Nie dla iskrzenia, choć drobne iskierki są mile widziane :->
Pewne doświadczenia z siecią trakcyjną na makiecie (w analogu) mam. Jeśli sieć jest dobrze zrobiona, to tych iskrzeń wcale dużo nie jest.
Jeśli chodzi o DCC, to doświadczeń jeszcze wielkich nie mam, a co do współpracy z siecią trakcyjną jeszcze żadnych. Tak jak pisałem na początku przebudowuję sieć trakcyjną i do wybudowania zostały mi jeszcze 4 zawieszenia poprzeczne. Czekam na drut mosiężny i przewody sieci trakcyjnej, bo mi zabrakło. Jak już wybuduję, to na 100% przetestuję DCC we współpracy z siecią górną. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to chętnie się tymi doświadczeniami podzielę :-D
Ale się rozpisałem...
Pozdrawiam
PS. Nie spodziewałem się że ten temat będzie cieszył się takim zainteresowaniem!!! Tym bardziej się cieszę.