POLSKA spalinowa :)

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Re: POLSKA spalinowa :)

Post autor: oelka »

slawek pisze:ST45-001 PKP Cargo zbudziło we mnie mieszane uczucia, ale jak widać ta spółka chyba lepiej potrafi docenić posiadany tabor.
Ta spółka czuje na plecach oddech konkurencji. To wystarczy.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 28 lis 2009, 17:33 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

Na razie będziemy mieli na kolei u przewoźnika PRZEWOZY REGIONALNE 10 sztuk TRAXXow do obsługi Interregio. Jeden już dzisiaj śmiga na Brdzie [Bydgoszcz-Warszawa-Bydgoszcz] a w weekendy Bydgoszcz-Poznań. Loka ma nowe logo Przewozów Regionalnych - 7 mln złotych które kiedyś płaciła PKP za używanie ich nazwy pójdzie na opłacenie leasingu 10 tych lokomotyw.
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

slawek pisze:1. co zrobiło IC ze swoimi SU45??? pewnie nic, ale czy może są jakieś plany na ich zagospodarowanie????
A mieli jakieś??
slawek pisze:2. czy spółka nie mogła też otrzymać SU46???
Przecież mają, choćby do ciągania "Wawelu"
slawek pisze:3. czy ktoś wie po co IC następujący skład???
Do jeżdżenia bez prądu??
slawek
Kontakt:

POLSKA spalinowa :)

Post autor: slawek »

Witam kolegów

Przyglądam się ostatnio nowo tworzonemu rozkładowi jazdy. Jestem zdziwiony postawą IC, która traktuje szlaki niezelektryfikowane jak powietrze. W temacie tym chciałem poruszyć następujące rzeczy:
1. co zrobiło IC ze swoimi SU45??? pewnie nic, ale czy może są jakieś plany na ich zagospodarowanie????
2. czy spółka nie mogła też otrzymać SU46???
3. czy ktoś wie po co IC następujący skład???[url=http://]http://inforail.pl/text.php?id=28592[/url]

ST45-001 PKP Cargo zbudziło we mnie mieszane uczucia, ale jak widać ta spółka chyba lepiej potrafi docenić posiadany tabor.

A może któraś ze spółek PKP planuje jakieś nowe zakupy taboru spalinowego??? np Herkulesa???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”