Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi. Faktycznie w pierwszym poście popełniłem "straszną" gafę myląc TT z H0. Mam nadzieję, że mi wybaczycie.
Pozdrawiam
Michał
Prośba o pomoc przy identyfikacji sprzęgów
Moderator: mod-Ogółem
-
- Kontakt:
- ostrak
- Kontakt:
Re: Prośba o pomoc przy identyfikacji sprzęgów
Dzwoń do sklepu modelarski.pl poproś o sprzęg kabłąkowy do PIKO H0 i sprężynkę do kinematyki też od PIKO. Tam zazwyczaj to mają, a jak nie to powinni sprowadzić w ciągu tygodnia. Z "zaczepem" (czyli gniazdo plus mechanizm kinematyki) może być problem bo tych elementów nie ma w normalnej sprzedaży i trzeba się dopraszać o sprowadzenie w ramach części zapasowych i jest to bardzo problematyczne i czasochłonne w szczególności jeśli chodzi o tanie wagony.
- tydzial
- Kontakt:
To na sto% H0
-
- Kontakt:
Witaj,
A czy to nie przypadkiem sprzęg H0 albo H0m?
Sprawdzałeś to?
A może przejrzyj sklepy np. www.modelmania.com.pl lub www.swiatkolejek.pl
Pozdrawiam
A czy to nie przypadkiem sprzęg H0 albo H0m?
Sprawdzałeś to?
A może przejrzyj sklepy np. www.modelmania.com.pl lub www.swiatkolejek.pl
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Prośba o pomoc przy identyfikacji sprzęgów
Witam Szanownych Kolegów,
Ponieważ jestem początkującym w temacie TT to ośmielam się zwrócić do Was o pomoc. Otóż przy jednym z świeżo nabytych wagoników moja córka ułamała sprzęg. Nie da się go w żaden sposób skleić więc muszę podjąć próbę zakupu nowego. Potrzebuję sprzęg wraz z zaczepem do którego się go mocuje (ten element ze sprężynką). Jeżeli ktoś z Was wie co to za sprzęg i mocowanie oraz gdzie można to kupić, to będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Załączam dwa zdjęcia. Pierwsze to wspomniany sprzęg, a drugie to wagonik przy którym on występuje.
Sprzęg
Wagon
Z góry dziękuję za pomoc.
w-michal
Ponieważ jestem początkującym w temacie TT to ośmielam się zwrócić do Was o pomoc. Otóż przy jednym z świeżo nabytych wagoników moja córka ułamała sprzęg. Nie da się go w żaden sposób skleić więc muszę podjąć próbę zakupu nowego. Potrzebuję sprzęg wraz z zaczepem do którego się go mocuje (ten element ze sprężynką). Jeżeli ktoś z Was wie co to za sprzęg i mocowanie oraz gdzie można to kupić, to będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Załączam dwa zdjęcia. Pierwsze to wspomniany sprzęg, a drugie to wagonik przy którym on występuje.
Sprzęg
Wagon
Z góry dziękuję za pomoc.
w-michal