Górny łuk - R 1500 mm, do krawędzi zostaje 128 mm
dolny 1200 mm do krawędzi zostaje 200 mm
Segmenty ciągu dalszego musiałyby mieć jakieś kosmicznie połamane kształty, przynajmniej pierwszy

Moderator: mod-Makieta Modułowa
Błąd rozumowania.DBv pisze:Ok, ja to wszystko rozumiem, tyle ze w tekscie jest wyraźnie napisane:"oba moduły", "Moduł "lewy", " Moduł "prawy". I ja rozumiem, że de facto chodzi tu o jeden moduł podzielony na segmenty.
Jakich wymogów sTTandardu nie spełnia wg. Ciebie ta konstrukcja, co jest nieprawidłowe z punktu widzenia sTTandardu? Nie mając dodatkowych segmentów zawsze mogę w tym miejscu postawić przenośny znak zamknięcia linii, albo kozioł oporowy i uznać ten fragment za bocznicę.DBv pisze:Ale jeżeli jest napisane moduł (a chodzi o segment, który wszystkich warunków modułu spełniać nie musi) (...), to co przedstawia szkic jest z punktu widzenia wymagań dla modułu nieprawidłowe.
Nie użyłem słowa segment, gdyż spełniając warunki modułu prostego (sTTandard punkt 1.2), ta konstrukcja jest modułem. Możliwość wyjścia z niej dodatkowym torem, łączonym "moim" profilem powoduje, że można do niego dołączyć kolejny segment. <- sTTandard, punkty 1.2 i 1.4DBv pisze:Przperaszam, ale ja czegoś tu nie zrozumiałem. Przeczytałem pierwszy post i nie użyto tam ani razu słowa segment (jest za to słowo moduł).
Ok, ja to wszystko rozumiem, tyle ze w tekscie jest wyraźnie napisane:"oba moduły", "Moduł "lewy", " Moduł "prawy". I ja rozumiem, że de facto chodzi tu o jeden moduł podzielony na segmenty. Ale jeżeli jest napisane moduł (a chodzi o segment, który wszystkich warunków modułu spełniać nie musi) to sie ma co sie dziwić (i najeżdzać), ze ktoś później zwróci uwagę, ze to co przedstawia szkic jest z punktu widzenia wymagań dla modułu nieprawidłowe. Ot tyle.miki pisze:Bo to jest moduł, i w obu kawałkach i w jednym. tyle że składający się z 1/2 segmentów.
Spełnia wymagania zawarte w sTTandardzie - profile+siatka+elektryka. Jeżeli do tego "wyjścia" na dole doczepimy "ciąg dalszy" w postaci iluś tam segmentów i po iluś tam metrach znajdzie się na nim profil przejściowy w odpowiednim miejcu siatki to powstanie nowy moduł uff jak gorąco
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości