Dodaj Pm36-2 i będzie gitara grała.Trojan pisze:A takie różniste: Obrazek
Uaai, EN57 i inne
Moderator: mod-Tabor
- Piotr Sekuła
- Kontakt:
Re: Uaai, EN57 i inne
Ostatnio zmieniony 24 sie 2009, 11:50 przez Piotr Sekuła, łącznie zmieniany 1 raz.
- Trojan
- Kontakt:
Można, jutro lub pojutrze będę je trawił. Na razie blaszka pokazowa (te tabliczki co są powyżej) a potem może jakieś indywidualne zamówienia, jednak musi być dużo chętnych aby opłacało sie robić nową klisze (dam jakieś info na kozaku). Właściwie zamówienia dowolne, należy dobrać sobie serie, numery i szerokości tabliczek.
- Misiek
- Kontakt:
Mniam!
Można jakoś zdobyć te tabliczki?
Interesuje mnie Tki3 (Skierniewicki
) i Tkh1
Można jakoś zdobyć te tabliczki?
Interesuje mnie Tki3 (Skierniewicki

- Trojan
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 24 sie 2009, 08:34 przez Trojan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Trojan
- Kontakt:
Trudno powiedzieć, na razie poczekajmy na pierwsze blachy żeby w ogóle zobaczyć czy to sie da złożyć
na pewno od razu będzie też dostępnych pare blaszek "kanałowych", bo ich raczej składać nie trzeba
dla haziobrowców zrobiłem pare kompletów tabliczek na różne parowozy, jak bedą chętni to w następnym rzucie można dorobić też do TT, chociaż u nas myśle taki detal równie dobrze mozna zrobic z kalkomani.

-
- Kontakt:
Ja się pisze na 1 sztukę. Jaka będzie orientacyjna cena z montażem?
-
- Kontakt:
ja się pisze na dwie sztuki tych "makietowych pierdółek" 

- Robcio1910
- Kontakt:
Witam wszystkich!
2-3szt. zamawiam, ale proszę z montażem.
Jak już nie raz pisałem, wzrok mi się pogorszył i niestety sam tego modelu nie złożę.
Oczywiście "listki" z klapami do kanałów też zamówiłbym 3-4szt.
Dziękuję
Pozdrawiam
Robert
2-3szt. zamawiam, ale proszę z montażem.
Jak już nie raz pisałem, wzrok mi się pogorszył i niestety sam tego modelu nie złożę.

Oczywiście "listki" z klapami do kanałów też zamówiłbym 3-4szt.
Dziękuję
Pozdrawiam
Robert
- Sudovia
- Kontakt:
3 sztuki najlepiej gotowe, ale jak będą do montażu, cóż będziemy montować 

- Ranger
- Kontakt:
Szczegóły będą zauważalne.
- Trojan
- Kontakt:
Jeśli chodzi o te makietowe pierdółki to jedna sztuka blaszki będzie miała taki oto mix

Gwarantuje ich realistyczność gdyż osobiście biegałem po mieście robiąc ich fotki
Chociaż nie wiem na ile w TT czy nawet w H0 będą zauważalne ich malutkie szczegóły 
Wszystkie pytania, uwagi, sugestie, propozycje prosze kierowac na pw

Gwarantuje ich realistyczność gdyż osobiście biegałem po mieście robiąc ich fotki

Wszystkie pytania, uwagi, sugestie, propozycje prosze kierowac na pw
- ostrak
- Kontakt:
Piszę się na dwa zestawy do montażu (lub ewentualnie gotowe) platformy.
- Trojan
- Kontakt:
Uaai, EN57 i inne
Idąc za trendem też postanowiłem założyć taki temat, a co
A więc czy byliby chętni na zestaw do montażu (lub ewentualnie gotową) 8-osiowej platformy Uaai typ 602Z. Blacha pokazowa niebawem idzie to trawienia, więc będzie jeszcze potem oczywiście okazja na wprowadzenie zmian, jednak nie przewiduje ich wiele gdyż model został wykonany bardzo precyzyjnie według planów konstrukcyjnych, wspierany również zaprezentowanym tutaj modelem 3D. Model nie będzie specjalnie skomplikowany w montażu, problem może sprawić wyprofilowanie podłogi i spodu wagonu. Wagon dość rzadki, nietypowy ale myślę wart uwagi
Ewentualnie jeszcze wersja z ładunkiem jak poniżej. W zestawie znajdą się kalki (już są gotowe), KKS, śrubki, bufory i odlewy zbiorniczków ciśnieniowych (chociaż to jest tak malutki detal że ze względu na koszta można sobie odpuścić jego odlewanie i pozostawienie do wykonania samemu), nie przewiduje kół gdyż to znacznie podwyższyło by cenę takiego zestawu (a jaka ona będzie to dokładnie jeszcze nie mogę powiedzieć, raczej w granicach 50-100) 
[url=http://pawel_skarzysko.w.interii.pl/uaai2.jpg]
[/url] [url=http://pawel_skarzysko.w.interii.pl/uaai3.jpg]
[/url]
Jest jeszcze kwestia EN57 z tradycyjnym 3 okienkowym przodem którego projektowanie powoli dobiega końca. Może znajdą się jacyś chętni, na razie mogę powiedzieć że będzie to krok milowy od pierwszego prototypu.
Mam na warsztacie jeszcze parę wagonów ale to dodam info jak już będą blaszki i prototypy, żeby nie oferować czegoś czego jeszcze nie ma
M.in. Hais, 205S, 401Z, 111A i pochodne-akurat apropo tego to ściągnę sobie dane z tematu poniżej 
I ostatnia sprawa dla makieciarzy i modułowców czyli pierdółki typu klapy kanalizacyjne i telekomunikacyjne, kratki ściekowe, wskaźniki kolejowe i inne.

[url=http://pawel_skarzysko.w.interii.pl/uaai2.jpg]

Jest jeszcze kwestia EN57 z tradycyjnym 3 okienkowym przodem którego projektowanie powoli dobiega końca. Może znajdą się jacyś chętni, na razie mogę powiedzieć że będzie to krok milowy od pierwszego prototypu.
Mam na warsztacie jeszcze parę wagonów ale to dodam info jak już będą blaszki i prototypy, żeby nie oferować czegoś czego jeszcze nie ma

I ostatnia sprawa dla makieciarzy i modułowców czyli pierdółki typu klapy kanalizacyjne i telekomunikacyjne, kratki ściekowe, wskaźniki kolejowe i inne.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, 12:15 przez Trojan, łącznie zmieniany 1 raz.