2009 - Zapowiedzi i Nowości
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Re: 2009 - Zapowiedzi i Nowości
Prawda jest taka, że dopóki model od Roco nie zostanie wypuszczony z fabryki, a potem sfotografowany przez osobę trzecią to tak na prawdę nie wiadomo jak on wygląda. Roco miłuje się w pięknych fotomontażach- mnie osobiście nie pasuje np. odcień zieleni. Mam nadzieję, że 003 będzie wyglądał jak ten z H0.
- Piotr Sekuła
- Kontakt:
W Modelbahnmanufaktur Radom vel. ModArtMarcin pisze:A gdzie wiadraaaaa?

Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 23:05 przez Piotr Sekuła, łącznie zmieniany 1 raz.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Skoro ROCO nabyło kiedyś drogą kupna dokumentacje od PMR modelu lokomotywy ST44-003 to, żeby być wiernym oryginałowi i niedopłacać do zmian w posiadanej dokumentacji zostawili ten sam numer.slawek pisze:Gagarek mi się podoba ale roco mogło go zrobić z numerem 001 lub 002!!!!!
A może ROCO zastosowało stary jak świat manewr znany z fotografowania parowozów do zdjęć katalogowych, tu z szarym podwoziem na zdjęciu, aby było lepiej widoczne?a czy on nie powinien mieć czarnego podwozia????

A model powinien mieć czarna ostoje, wózki i odgarniacze.
Krzysztof
Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 23:05 przez oelka, łącznie zmieniany 2 razy.
- drlukasz
- Kontakt:
A nasz ulubiony Tillig to niby nie idzie po najmniejszej linii oporu (vide np. TKt3, ST44)slawek pisze:Każdy idzie po najprostszej lini oporu.

To straszne...slawek pisze:Przeskalowali tylko malowanie z HO!!!!!!
Do ST44-003 Roco miało już pełną dokumentacjęslawek pisze:nie chciało im się zmienić numeru!!!!!
Tillig nie zrobił ST44-003, tylko "coś". Na dodatek opisując ten wytwór jako V epokę.slawek pisze:Jakoś nie wyobrażam sobie, że nikt w roco nie wie, że 003 zrobił już Tillig!!!!!!
Kolor ostoi i wózków oczywiście powinien być czarny.
Zauważcie, że nie ma tabliczek na numery na ścianach, listwa faktycznie wygląda jak z aluminium (polerowanego)...
Ładne cacko, czekam aż się pojawi w sprzedaży
Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 21:32 przez drlukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
Żaluzje są poziome i to mi sie podoba.
- Marcin
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o zapowiedzi kolorystyczne Roco to jest totalne oszustwo. Patrz ostatnia lokomotywa BR234. Miała miec szarą ramę a jest tylko przenumerowaniem poprzedniej loki z seta DCC. Więc ja się juz na nic nie nastawiam.
-
- Kontakt:
Gagarek mi się podoba ale roco mogło go zrobić z numerem 001 lub 002!!!!!
Każdy idzie po najprostszej lini oporu. Przeskalowali tylko malowanie z HO!!!!!! nie chciało im się zmienić numeru!!!!! Jakoś nie wyobrażam sobie, że nikt w roco nie wie, że 003 zrobił już Tillig!!!!!!
rozczarowałem się
a czy on nie powinien mieć czarnego podwozia????
Każdy idzie po najprostszej lini oporu. Przeskalowali tylko malowanie z HO!!!!!! nie chciało im się zmienić numeru!!!!! Jakoś nie wyobrażam sobie, że nikt w roco nie wie, że 003 zrobił już Tillig!!!!!!
rozczarowałem się

a czy on nie powinien mieć czarnego podwozia????
- Marcin
- Kontakt:
A gdzie wiadraaaaa
? 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
No to mamy dwie wersje tej samej loki PKP ("mamy", jak będzie w sprzedaży):
http://www.roco.co.at/index.php?id=137& ... mmer=36234

http://www.roco.co.at/index.php?id=137& ... mmer=36234

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
OK. Przyznaję się, że to co napisałem opieram o opinie innych, co nie znaczy, że większe "grzałki" mogą powodować opisany problem.drlukasz pisze:... pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym zdaniem.
- Marcin
- Kontakt:
Generalnie to swoje zdanie opieram na fotach z ostatniej gazetki Club Aktuell. Widac że ktos bardzo się wysilał aby tak dobierać nastawy aparatu żeby widać było te niby różnice. Przyjrzyjcie sie naprawdę wnikliwie to zobaczycie że mało widać.
- drlukasz
- Kontakt:
Jako posiadacz parowozu "z grzałką" pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym zdaniem.ArturSch pisze:Nie o miejsce chodzi ale o uchwyt. Wytwornica dymu mocno się nagrzewa i jeśli ją po prostu wkleimy w plastik kotła to nam on popłynie, jak się wyraził kolega z H0: komin przypomina zdeptany cylinder.
Generator Seuthe wciśnięty w delikatnie rozwiercony komin, dołem opierający się na plastiku ostoi. Po kilku imprezach i niejednej godzinie "przedymionej" podczas prób itp. nie widzę nadtopień plastiku.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 17:31 przez drlukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Nie o miejsce chodzi ale o uchwyt. Wytwornica dymu mocno się nagrzewa i jeśli ją po prostu wkleimy w plastik kotła to nam on popłynie, jak się wyraził kolega z H0: komin przypomina zdeptany cylinder.Piotr Sekuła pisze:A to to miejsca w kotle nie ma?
-
- Kontakt:
Myślę, że największą wadąu jest armutura kotła - wystarczy porównać z BR 50.
- Piotr Sekuła
- Kontakt:
Wołać sobie €185 to już przesada...ArturSch pisze:Na reklamówkach Tilliga mówi się także o oświetleniu LEDowym białym ciepłym i gnieżdzie dekodera NEM 651:
A to to miejsca w kotle nie ma? Pikowski generator się by zmieścił... Tylko jakiś cieniuteńki kabeleczek z tendra dać i możemy mieć podwójną zabawę: z fajnego dymu i z ciągle otwartych okien.ArturSch pisze:(...)wytwornicy dymu.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 16:09 przez Piotr Sekuła, łącznie zmieniany 1 raz.