Impreza modularska - Pszczela Wola k. Lublina

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

Awatar użytkownika
carman
Kontakt:

Re: Impreza modularska - Pszczela Wola k. Lublina

Post autor: carman »

Jaki ładunek miał improwizować ten wafel na kieszeniowym? :shock: Ja wiem, pewnie jest w skali TT i wiozą go na wpisanie do księgi rekordów guinessa :mrgreen: O ile nikt go nie zjadł po drodze.
PiotrZ
Kontakt:

Post autor: PiotrZ »

Layout
Obrazek Obrazek
To i owo
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 lip 2009, 10:36 przez PiotrZ, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
T_Domagalski
Moderator
Kontakt:

Post autor: T_Domagalski »

Ponieważ mnie nogi i kręgosłup bolały juz na samo wspomnienie Sosonowca, to tym razem trochę migałem się od prowadzenia składów. :oops:
Za to udało mi się już częściowo pomalować, dzieki uprzejmości Konrada, moją wapniarkę od gemola. :mrgreen:

Z wniosków, które mi się nasunęły, to fajnie by było, żeby porobić do wagonów wyjmowalne imitacje różnych ładunków, jakie są wożone po makiecie. Trochę głupio rozrządzało się wagony, opisane na liscie przewozowym jako puste, a w rzeczywistości... załadowane drewienkami. :/
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Post autor: Misiek »

gemol pisze:Strun głosowych sobie nie zdarłem, więc musiało być OK
Nie, Nie.
Mnie i kiersNo nie było, to nie miałeś na kogo krzyczeć :P
gemol
Kontakt:

Post autor: gemol »

Radom też dojechał. Strun głosowych sobie nie zdarłem, więc musiało być OK :mrgreen: , za to wysiadł mi kręgosłup. Dzięki za wspólną zabawę.
Pozdrawiam
Grzegorz Molenda
http://www.modart.radom.pl
ModelarzeTT
Kontakt:

Post autor: ModelarzeTT »

Spotkanie przednie i bardzo dobrze zorganizowane,miła atmosfera i wspaniała zabawa, nowe znajomości - poznanie świetnych ludzi z forum od których wiele cennej wiedzy wyniosłem to wszystko bezcenne.
Z uwagi na to,że był to mój debiut w gronie modularzy tym bardziej dziękuję Wszystkim uczestnikom spotkania za miłe przyjęcie i za wspaniałą zabawę miniaturową koleją.
Jazda zgodnie z rozkładem, manewry oraz ryzy czasowe których trzeba było dotrzymywać to jest to :) no i karty wagonów ( jak na prawdziwej kolei)

Jeszcze raz Wielkie dzięki - dzięki Wam bardzo miło spędziłem Weekend :)
ModelarzeTT - Michał
whosho
Kontakt:

Post autor: whosho »

Impreza udana. Choć panowało jakieś wakacyjne rozluźnienie, zaplanowany rozkład jazdy został zrealizowany... w końcu. Nie był zapchnany co faktycznie miało pewne walory edukacyjne. Wymiana towarowa została poćwiczona, ale pewnie przyda się to jeszcze kiedyś przerobić.

Jeszcze kilka fotek dla tych których nie było: KLIK 1

W trakcie imprezy odwiedzili nas goście ze zgrupowania jeździeckiego, które ćwiczyło w stadninie przy szkole w Pszczelej Woli. W ramach rewizity my mogliśmy pojeździć u nich. :mrgreen: KLIK 2

Dzięki jeszcze raz fajną imprezę! I do zobaczenia za rok :)
gekom
Kontakt:

Swietny klimat spotkania w Pszczelej Woli.

Post autor: gekom »

Wiele dobrego wyniosłem z pobytu w Pszczelej Woli będąc uczestnikiem spotkania, patrząc nie tylko od strony doświadczenia w obsłudze technicznej ogromnej makiety kolejowej TT, ale też od strony relacji międzyludzkiej wiary modelarskiej, w którym to gronie rośnie atmosfera przyjaźni, zaufania i wspólnej pomocy, na którą liczyć można o każdej porze dnia i nocy. Choć mam częstą okazję odwiedzania różnych miejsc w Polsce i ostatnio nie tylko związanych z modelarstwem kolejowym (wiedząc gdzie mieszkam) to Pszczela Wola przywitała mnie po raz pierwszy, za co serdecznie dziękuję organizatorom i obecnym tam osobom. Bardzo fajne i spokojne miejsce, jak też wymarzone ze względu na położenie i warunki socjalne, gdzie nawet serwowano smaczne posiłki (bardzo ważny element) gdy pracy jest wiele na miniaturowej kolei. Jak to zawsze bywa na spotkaniach na żywo, jest świetna okazja poznać osobiście forumowiczow z czego jestem bardzo zadowolony. Bylem też milo zaskoczony ilością polskiego taboru i trakcji, który jeździł po mini polskich szlakach. Ale to już mus gdy bierzemy zabawę mini koleją na serio. Dziękuję za okazje bycia tam razem z wami.
Gekom (Jerzy Komosa)
Ostatnio zmieniony 06 lip 2009, 09:08 przez gekom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

miki pisze:Lipowo koło Glinianki melduje szczęśliwe przybycie z wcześniejszym odstawieniem Oelki na dworzec w miejscowej metropolii - Otwocku.
A Oelka dotarł(a) następnie jako (M) E-2142 do swojej lokomotywowni macierzystej :)

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 06 lip 2009, 09:02 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
PiotrZ
Kontakt:

Post autor: PiotrZ »

Dotarłem do domu! Droga daleka, a wypatrywanie fotoradarów bardzo męczące, ale z wyjazdu na imprezę jestem zadowolony.
Jeszcze raz dziękuję organizatorowi za przygotowania, a kolegom za wspólną zabawę!Znów miałem okazję poznać kolejne forumowe twarze.
Na spotkaniu czas płynął nam błyskawicznie, kilka razy szybciej od modelarskiego ;) Jakieś fotki wrzucę jutro. Dobranoc!
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

Grzegorz TT pisze:A jak się miewały zwarcia i Duo Hal 9003 ?? :mrgreen:
Zwarć prawie nie było. Nieprzecięty laminat i takie tam... :mrgreen: Duo Hal bangla w najlepsze, podobnie jak i nowy Electric Brain by Whosho
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

Ja też melduje przybycie w domowe pielesze. Dzieki za wspólna zabawe, było suupper!!
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

A jak się miewały zwarcia i Duo Hal 9003 ?? :mrgreen:
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

Lipowo koło Glinianki melduje szczęśliwe przybycie z wcześniejszym odstawieniem Oelki na dworzec w miejscowej metropolii - Otwocku. Było w dechę, zabawa na maxa!!
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Oczywiście, że chcemy filmy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”