TorTT Michała
Moderator: mod-Makieta
-
- Kontakt:
Re: TorTT Michała
Odcinki torów przy peronach i pomiędzy zwrotnicami mają po 100cm. Mam kilka zwrotnic łukowych (chętnie się ich pozbędę), ale na starym torcie sprawiały mi kłopoty, więc nie chciałbym ich stosować. Co do jazdy raczej szlakowa, jeśli manewry to raczej wewnątrz "kółka" może jak będzie obrotnica.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2009, 20:45 przez Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Re: TorTT Michała
Witam.
Mnie się podoba, ale dodałbym małą bocznicę/lokomotywownie*.
Nie wiem jaką jazdę lubisz,
manewrową (przestawianie wagonów, tworzenie składów, obsługa przemysłu)
szlakową (jazda między stacjami, przewóz pasażerów, dłuższe trasy)
Wg. mnie mogłeś zamiast na stacji dawać EW1? mogłeś już na łuku dać IBW 30 żeby tory stacyjne były dłuższe i wygodniej się taborem wjeżdżało.
* Jeżeli masz tyle taboru to dobrze by było chociaż część jego ustawić na makiecie nie zastawiając torów szlakowych/stacyjnych.
PS:Może opisz dokładniej jaką rolę miała by spełniać twoja makieta, co Ty byś chciał robić na niej.
Mnie się podoba, ale dodałbym małą bocznicę/lokomotywownie*.
Nie wiem jaką jazdę lubisz,
manewrową (przestawianie wagonów, tworzenie składów, obsługa przemysłu)
szlakową (jazda między stacjami, przewóz pasażerów, dłuższe trasy)
Wg. mnie mogłeś zamiast na stacji dawać EW1? mogłeś już na łuku dać IBW 30 żeby tory stacyjne były dłuższe i wygodniej się taborem wjeżdżało.
* Jeżeli masz tyle taboru to dobrze by było chociaż część jego ustawić na makiecie nie zastawiając torów szlakowych/stacyjnych.
PS:Może opisz dokładniej jaką rolę miała by spełniać twoja makieta, co Ty byś chciał robić na niej.
-
- Kontakt:
TorTT Michała
Witam.
Przedstawiam układ "kółka" do jeżdżenia mojego taboru. Wymiary tortu to 105x235 cm. Sklejka 12mm. Tory modelowe. Napędy podzwrotnicowe Tilliga. Jedna stacja, może w przyszłości wewnątrz kółka obrotnica. Sterowanie cyfrowe. Od wielu lat kupuję tabor, najpierw stary teraz trochę nowego (około 20 lokomotyw z tego 7 z dekoderami), wreszcie chciałbym pooglądać go w ruchu. Jeśli czas pozwoli to spróbuję wykonać taki torcik. Proszę o uwagi odnośnie układu torów (podobny do makiety Podzamcze) czy ma on sens.
Pozdrawiam.
Michał.

Przedstawiam układ "kółka" do jeżdżenia mojego taboru. Wymiary tortu to 105x235 cm. Sklejka 12mm. Tory modelowe. Napędy podzwrotnicowe Tilliga. Jedna stacja, może w przyszłości wewnątrz kółka obrotnica. Sterowanie cyfrowe. Od wielu lat kupuję tabor, najpierw stary teraz trochę nowego (około 20 lokomotyw z tego 7 z dekoderami), wreszcie chciałbym pooglądać go w ruchu. Jeśli czas pozwoli to spróbuję wykonać taki torcik. Proszę o uwagi odnośnie układu torów (podobny do makiety Podzamcze) czy ma on sens.
Pozdrawiam.
Michał.