TT Filigran
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
-
- Kontakt:
Re: TT Filigran
Tylko nie pamiętam, czy po nich coś jeździło. W każdym razie wyglądało rewelacyjnie.
- brovarek
- Kontakt:
TT Filigran nie produkuje szyn, odsprzedaje wyroby innych, sprzedaje własne rozjazdy i inne takie.
Co do code40 , przetocz sobie koła ,wtedy pojeździsz
Poszukaj relacji z Roswain 2008 , o ile sie nie myle jedna ze stacji była na code 40 albo ciut wiekszych.
Co do code40 , przetocz sobie koła ,wtedy pojeździsz

Poszukaj relacji z Roswain 2008 , o ile sie nie myle jedna ze stacji była na code 40 albo ciut wiekszych.
- KamilW
- Kontakt:
No właśnie też mnie ciekawi jak wygląda sprawa z tymi torami. Bo na zdjęciach wszystko wygląda rewelacyjnie. A gdzie można znaleźć ich ofertę, bo na stronie internetowej nie mogłem się dopatrzeć. W ogóle miał ktoś kontakt z ich wyrobami (chodzi o kontakt fizyczny)?Ciekaw jestem jak by się sprawdzały na makietach w realnych warunkach...
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 13:58 przez KamilW, łącznie zmieniany 2 razy.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Czyli ...do gabloty się nadają.KamilW pisze:... bo produkty Filigrana wyglądaja rewelacyjnie.

Ciekaw jestem jak by się sprawdzały na makietach w realnych warunkach (nierówna powierzchnia, różny tabor). Już na torach Tilligowych bywają problemy z prawidłową jazdą składów (z różnych powodów, najczęściej błędów w ułożeniu torów).
- KamilW
- Kontakt:
No tak, zapomniałem o tym zapisie.
Swoją drogą szkoda że tabor nie jest przystosowany do tej wysokości szyny bo produkty Filigrana wyglądaja rewelacyjnie. Tylko te ceny...
Swoją drogą szkoda że tabor nie jest przystosowany do tej wysokości szyny bo produkty Filigrana wyglądaja rewelacyjnie. Tylko te ceny...
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 13:58 przez KamilW, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Obawiam się, że po torze zbudowanym z szyn CODE 40 nic z dotychczas produkowanego taboru nie przejedzie.2.5.1 Norma dopuszcza stosowanie na modułach wyłącznie torów modelowych (o pełnym profilu szyny) o
wysokości szyny z przedziału 2,1 mm (CODE 83) ¸ 1,8 mm (CODE 70).
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 13:57 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
- KamilW
- Kontakt:
TT Filigran
Jak się mają postanowienia sTTandardu odnośnie produktów firmy Filigran, czyli torów z szyną Code 40? Pytam jak na razie tylko z ciekawości, ale z podobnej ciekawości chciałbym kiedyś wypróbować to torowisko.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 13:55 przez KamilW, łącznie zmieniany 1 raz.