Próbuj i pokazuj rezultaty.
Paweł
Moderator: mod-Makieta Modułowa
Jak to nie? A przyspawanie sieci do pantografu? Bardzo realistyczne, hehe :)KamilW pisze:...po co w dobie usTTandaryzowania zasilania w systemie DCC dodatkowo utrudniać sobie życie podłączając prąd z sieci... żadnych dodatkowych efektów ani technicznych ani wizualnych nie osiągniemy...
Wydaje mi się, że większość lokomotyw ma zastrzeżenie w instrukcjach, że w DCC nie można stosować poboru prądu z pantografów. Może się jednak mylę.drlukasz pisze:5. Zapewnienie poprawnego odbioru prądu z drutu jezdnego (sygnał DCC musi docierać w sposób nieprzerwany do lokomotywy by uniknąć resetowania się dekodera)
Widocznie niektórzy lubią kłopoty.po co w dobie usTTandaryzowania zasilania w systemie DCC dodatkowo utrudniać sobie życie podłączając prąd z sieci... żadnych dodatkowych efektów ani technicznych ani wizualnych nie osiągniemy, a tylko kłopot... no chyba, że czegoś nie wiem...
Jest problem, skoro chcecie mieć możliwość zasilania loków z tejże sieci...ArturSch pisze:Jak sieci nie ma, to nie ma problemu![]()
Chyba dawno nie było Cię na jakimś zlocieArturSch pisze:...pozwala na zmianę trakcji na stacji (opuszczenie pantografów, przypięcie Ludmiły) i dalszą jazdę szlakiem bez sieci trakcyjnej.
Jak sieci nie ma, to nie ma problemuT_Domagalski pisze:A co z modułami technicznymi, gdzie z oczywistych powodów sieci być nie może?
oelka pisze:Ja uważam, że sieć ma być przejezdna, czyli że da się jechać lokomotywą elektryczną pobierając prąd z sieci i nie uszkodzić odbieraka.
A co z modułami technicznymi, gdzie z oczywistych powodów sieci być nie może?ArturSch pisze:...dopuszcza się zasilanie z trakcji (bo może ktoś zechce sobie tamtędy zasilać).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości