Przesiadka na DCC to w takim przypadku tylko zamiana trafa (np Fz1) na system cyfrowy (np Roco Multimouse) - do zasilania torów, a klawiaturki i osprzęt bez zmian.

Moderator: mod-Makieta Modułowa
I masz rację Darku. Z tym że to dotyczy też Ciebie. Zobacz ile potrzeba było postów żebyś przestał kombinować z innymi materiałami niż sklejka. My to już dawno przerobiliśmy i do czasu pojawienia się jakiegoś innego sztywnego, taniego i dającego się łatwo obrabiać materiału zdania nie zmienimy. Budowa sTTandardowej makiety modułowej wymaga spełnienia warunków kompatybilności segmentów z których podstawowymi są: zgodność wymiarowa oraz wytrzymałość konstrukcyjna. Temat przewodni został wyczerpany - SKLEJKA. Z Twoich postów wynika że głównym problemem jest zawartość sakiewki, a na to już nic poradzić nie możemydarg pisze: Z tonu niektórych wypowiedzi i faktu ciągłego gubienia tematu wnioskuję iż nie specjalnie interesujecie się aktualnym problemem autora postu...
Nie wszystko jest opisane, bo nie musi. Istnieje dowolność w niektórych sprawach, a inne są oczywiste.darg pisze:...przynajmniej dowiedziałem się, że ...
Czołem! Ogarnij to: a szczególnie ten punkt:darg pisze:I nie mogę sobie tego wyobrazić np po co do skręcania modułów aż śruby M10 mnie uczono w technikum mechanicznym, że jak coś się łączy to tak by przy obciążeniu krytycznym pękało to połączenie a części mają zostać całe
Tego też nie rozumiem i między własnymi skrzynkami stosuję M6.darg pisze:po co do skręcania modułów aż śruby M10
A KTO Tobie powiedział, że modelarstwo to TANIE hobbydarg pisze:Nie kupie sklejki bo za droga ... a tak mam materiał na całą stację
Zrób z kartonu to będziesz miał na dużą stację, a i na górkę rozrządową wystarczydarg pisze:Nie kupie sklejki bo za droga chcą 35 zł za m/kw sklejki 6mm a tak mam materiał na całą stację ok???
Nie musisz od razu na całość kupować - ja swoje wynalazki robię na 15mm sklejce - może troszkę ciężkie, ale wiem jedno - będzie wytrzymałe i się nie odkształci - naprawdę warto zainwestować w sklejkę, a nie półśrodki!darg pisze:Nie kupie sklejki bo za droga chcą 35 zł za m/kw sklejki 6mm a tak mam materiał na całą stację ok???
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość