MakieTTa - pablogl
Moderator: mod-Makieta
- Jacula
- Kontakt:
Re: MakieTTa - pablogl
Efekt znakomity. Napracowałeś się trochę....Ale warto było
Podziwiam...

-
- Kontakt:
Przez ostatnie miesiące pracowałem nad oświetleniem mojej makiety.
Zamontowałem dodatkowe oświetlenie na ulicach i dworcach. Do każdego samochodu na drodze włożyłem kierowcę/pasażerów i zamontowałem oświetlenie.
Teraz zostało mi jeszcze podświetlenie domków i uruchomienie "kogutów" w radiowozie, karetce i straży pożarnej.
Efekt prac i stan na dzisiaj można zobaczyć na poniższych zdjęciach.
Kilka ujęć dziennych:

Makieta nocą:

Zamontowałem dodatkowe oświetlenie na ulicach i dworcach. Do każdego samochodu na drodze włożyłem kierowcę/pasażerów i zamontowałem oświetlenie.
Teraz zostało mi jeszcze podświetlenie domków i uruchomienie "kogutów" w radiowozie, karetce i straży pożarnej.
Efekt prac i stan na dzisiaj można zobaczyć na poniższych zdjęciach.
Kilka ujęć dziennych:

Makieta nocą:

Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 19:50 przez pablogl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Cześć,pablogl pisze:Założenie makiety było proste: dużo, kolorowo, niekoniecznie zgodnie z rzeczywistością i zasadami (...) Więcej zdjęć, w tym nocnych, zaprezentuję w późniejszym terminie
niezłe, na prawdę. I to na takiej małej powierzchni...
Fajna sprawa... dawaj zdjęcia

Pozdr.
Michał
Ostatnio zmieniony 15 sie 2009, 08:44 przez MiGo, łącznie zmieniany 2 razy.
- KamilW
- Kontakt:
Strasznie ckliwo się zrobiło, mi to jak żyw przypomina makiety które w czasach PRL-u robił mój tata. Ten klimat ma swój urok. Powodzenia w dalszych pracach.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Prawda? Pomimo wszystko ma to swój urok - enerdówek w mikroskopie.wlodar pisze:Popatrzyłem na te zdjęcia i tak mi się jakoś ckliwie zrobiło.Te plastikowe domki, drzewka z gąbki, tramwajowe łuki, szyny -rurki, ten blaszany anglik... Mimo wszystkich ograniczeń czasy BTTB i Centralnej Składnicy Harcerskiej miały swój klimat. Chyba muszę się wypłakać

PS - zawsze odnogę do modułu można zrobić

Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, 20:48 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zielonek
- Kontakt:
Przeminęło i nie wróci 

- wlodar
- Kontakt:
Popatrzyłem na te zdjęcia i tak mi się jakoś ckliwie zrobiło.
Te plastikowe domki, drzewka z gąbki, tramwajowe łuki, szyny -rurki, ten blaszany anglik... Mimo wszystkich ograniczeń czasy BTTB i Centralnej Składnicy Harcerskiej miały swój klimat. Chyba muszę się wypłakać 

-
- Kontakt:
MakieTTa - pablogl
Moja przygoda z budową makiety zaczęła się ponad 10 lat temu. Na dzień dzisiejszy jest to TTort o wymiarach 220 x 180 cm, do którego muszę zrobić jeszcze profesjonalny pulpit i dokończyć sterowanie. Schemat torowiska przedstawia poniższy rysunek:

Założenie makiety było proste: dużo, kolorowo, niekoniecznie zgodnie z rzeczywistością i zasadami
Składy jeżdżą po rurkach ponieważ 10 lat temu trudno było dostać tory modelowe, a w szczególności na giełdzie w Katowicach skąd brałem elementy do budowy. Sterowanie makiety jest analogowo-cyfrowe.
Nie mam niestety zdjęć z poszczególnych etapów budowy, dlatego przedstawię stan na dzień dzisiejszy.

Więcej zdjęć, w tym nocnych, zaprezentuję w późniejszym terminie

Założenie makiety było proste: dużo, kolorowo, niekoniecznie zgodnie z rzeczywistością i zasadami

Nie mam niestety zdjęć z poszczególnych etapów budowy, dlatego przedstawię stan na dzień dzisiejszy.

Więcej zdjęć, w tym nocnych, zaprezentuję w późniejszym terminie