http://www.piko.de/produkt_db/check.php ... 0&id=47200
Moderator: mod-Tabor
Warto się na chwilę pochylić nad katalogiem Lorenza. Część oferty pochodzi z Rothe'go (boczniaki B4p, B4üp), ale ważniejsze od niuansów jest to, co jest w katalogu i ma być wykonane. Interesująco zapowiada się wagon nr. kat. 22430 - B4üp 2. Kl. DR. To może być, obok tilligowskich C4ü-38 ciekawy sposób na przełamanie jednolitości składów Eilzugwagenów. Być może również w PKP. Podobnie jak wspomniane boczniaki, czy chyba jedyny prawidłowo wykonany (wymiary!) Behelfspersonenwagen MCi43 (art. 22200-22201). MCi43 Lorenza to również potencjalny chętny na naniesienie oznaczeń PKP w III i IV epoce.
Może tak, tak się przyjrzałem i zdaje mi się, że ramki sprzęgów nie są do końca wciśnięte na swoje miejsce i chyba tak widać to.DBv pisze:Moim zdaniem wszystko z nią jest ok. Po prostu w porównaniu do zamieszczonej obok w folderze węglarki PCC ma ona inną konstrukcję ramy, która jest od dołu bardziej "podcięta". Stąd też uważam, że wynika takie wrażenie.
Jakie nasze? W Polsce węglarek pochodzenia jugosłowiańskiego nie było. A te co są, są pożyczone (lub użytkowane w ramach np leasingu) z innych krajów. Część z nich przeszła już na własność naszych przewoźników prywatnych.ArturSch pisze:Kurcze, dlaczego pmt zrobił wagon PCC w SK, a nie nasze
Moim zdaniem wszystko z nią jest ok. Po prostu w porównaniu do zamieszczonej obok w folderze węglarki PCC ma ona inną konstrukcję ramy, która jest od dołu bardziej "podcięta". Stąd też uważam, że wynika takie wrażenie.Marcin pisze:Spójrzcie na tę węglarkę brązową od PMT, ma tę samą chorobę co gagar tilliga, za wysoko pudło na wózkach, czy tak juz bedzie czy to tylko lenistwo robiącego prototypy?
Zostało zostało, ja zamówiłem go praktycznie pierwszego dnia obiegumakieciarz pisze:Dostępny jest już set ITL dla fanów epoki V, seria 240 kompletów praktycznie rozsprzedana, niewiele ich zostało po 10 sklepach Niemieckich. Link do ITL - real fotki w końcu.
Pewnie dlatego, że większość wagonów PCC jest "spod szyldu" m.in. SK.ArturSch pisze:Kurcze, dlaczego pmt zrobił wagon PCC w SK, a nie nasze
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość