Techno Hobby / www.techno-hobby.pl / www.modelarski.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TTygrysek_P-ń
Kontakt:

Re: Techno Hobby / www.techno-hobby.pl / www.modelarski.pl

Post autor: TTygrysek_P-ń »

Moja przygoda z Techno Hobby wygląda następująco:
Zamówiłem ogólnie materiałów na makietę za mniej wiecej 2000 zł. Zamówienie przyjęto do realizacji i poinformowano mnie że niektóre przedmioty muszą zostać ściągnięte z zagranicy bo ich nie ma na stanie to napisałem ze niech wyślą jak skompletują wszystko. Od momentu złożenia zamówienia po około mieciącu (zabrakło 2 może 3 dni) otrzymałem info od nich ze mają już większość zamówienia i chcą je wysłać i poprosili o wpłatę, oraz poinformowali że jak ściądną resztę przedmiotów dadzą znać. Pieniążki poszły, paczka przyszła ale żadnej informacji na temat brakujących przedmiotów pomimo upływu ponad 2 miesięcy i paru mailach z mojej strony nie otrzymałem. Więcej już mi się nie chce do nich pisać, a brakujące przedmioty załatwiłem sobie po innych sklepach !
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

Widać że obiecana podwyżka 10-20 % zapowiedziana przez producentów i kurs EURO robią swoje ... wagon 2 klasa PKP Y GDYNIA już za 114 złotych.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2009, 18:59 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

ostrak pisze:Zmieniły się godziny otwarcia sklepu:
Nawet dobrze, zobaczymy jak zareagujecie na sklep konkurencji, który ma się otworzyć lada moment.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2009, 20:21 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ostrak
Kontakt:

Post autor: ostrak »

Zmieniły się godziny otwarcia sklepu:

od poniedziałku do soboty: 10:00 - 20:00
w niedziele: 11:00 - 19:00
tomeczek
Kontakt:

Post autor: tomeczek »

Informacja o chorobie pojawiła się dzisiaj bądź wczoraj. Jak rozmawiałem w sklepie z Panią, chyba 30-ego ,to nie otrzymałem takiej informacji i jeszcze poinformowano mnie ,że mail nie był przeczytany, ale szef czasem w domu pocztę czyta, więc odpowie. Pisze na maila podanego na stronie, sklep jest czynny, to oczekuję odpowiedzi. Na , a jak już przyszła to się dowiedziałem ,że sam mam sobie policzyć. :evil: i ,że więcej jak 5% nie dostanę.
Ale oczywiście ja z Techno Hobby nie rezygnuje, ale ciężko mi się będzie przekonać do zakupów w Polsce, a ten temat to już był wałkowany kilka razy na forum.
Awatar użytkownika
aviaTTor
Kontakt:

Post autor: aviaTTor »

Na stronie techno hobby jest informacja że właściciel jest chory i stad brak odpowiedzi na majle.Ja też składałem zamówienie wybierajac towary dostępne od zaraz wpłaciłem pieniądze a tu się okazało że towar jest zamówiony i muszę czekac-trochę mnie to zdenerwowało gdyz mam teraz wolne i chciałem trochę podłubać :?
tomeczek
Kontakt:

Post autor: tomeczek »

A ja 27.12 przesłałem zapytanie do sklepu o zestaw torów na makietę - trochę tego było, razem z napędami i Tkt3 ponad 2000zł. Nie było odpowiedzi, to zadzwoniłem i Pani odpowiedziała mi, że przekaże szefowi. OK, myślę sobie, Nowy Rok , wolne może ktoś mieć. No to czekam w poniedziałek i nic, we wtorek nic, więc pytam mailowo. Dostałem odpowiedź ,że Tillig zmienia ceny i niebawem będę mógł sobie policzyć sam ile to wszystko ma kosztować. Niby wszystko OK, zważywszy na datę w kalendarzu, ale...... Składając takie zamówienie liczyłem na większy rabat niż forumowy.
W tym samym czasie pytałem też Petra Kestę. Odpowiedzi dostawałem od razu, pomijając ,że cena niższa.
Szczególne dzięki za info dla MarcinaSZ, który też szybko odpowiedział.
Efekt "zabawy" jest taki, że zamówiłem u Petra, tylko ,że wszystko będę miał na początku lutego, bo zachciało mi się polskim sklepom dać szansę.
Sklep w Krakowie w ogóle się nie odezwał, a osobiście składałem zamówienie.

I tak oto stałem się klientem niepolskiego sklepu.
akinomrz
Kontakt:

Post autor: akinomrz »

Ranger pisze:Bo jak macie małe wahania Euro to kurs pomiędzy AMC i Tilligiem pozostaje stały mniej wiecej.
.......

zdaje się jeszcze, ze jak Euro idzie ostro w dół to też różnice są na małym poziomie - tylko opcja Euro w górę zawsze powoduje zawirowania na rynku i gwałtowną korektę cen :P
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Bo jak macie małe wahania Euro to kurs pomiędzy AMC i Tilligiem pozostaje stały mniej wiecej.
Ale jak Euro poszło na 4zł to nie ma się co dziwić, że i relacje między obiema firmami się zmieniają. Nie ma się co burzyć, wszka nikt nie bedzie dopłacał na nas.
Swoją droga jakby AMC nie miało tak wysokich cen to byśmy nie odczuli tak tej podwyżki.
Ale to tylko tak na marginesie bo to nie jest miejsce na tego typu dyskusje.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Hehehe, dobre, tylko że większość towaru z TT to Tillig którego TH kupuje w AMC, więc nie rozumiem dlaczego, jak dwa lata euro było nisko to czemu ceny nie spadały??
zeno
Kontakt:

Post autor: zeno »

Rozumiem, że zmiany kursu nie dotyczą towaru dostępnego "od ręki".
akinomrz
Kontakt:

Post autor: akinomrz »

Ciekawa informacja dotycząca kursu Euro się pojawiła na stronie sklepu http://www.techno-hobby.pl/ :shock: Przypomnijcie mi, bo może przeoczyłem ale jak Euro było poniżej 3,20 to takiej informacji o zmianie cen nie było ( skoro ceny sklepowe były przeliczane po 3,50 ) - nie mam nic do sklepu ( ani jego właściciela ) ale jakiś lekki niesmak mi sie pojawił :| może gyby ta informacja była inaczej sformułowana ( np. bez podania pierwotnej wartości przeliczeniowej ) inaczej bym to odebrał :/
Awatar użytkownika
solar
Kontakt:

Post autor: solar »

Również uważam ten sklep za bardzo dobry i w zasadzie tylko tam dokonuję zakupów. Fakt, czasem czekam długo na paczkę ale jest to spowodowane brakiem zamówionej przeze mnie pozycji, której nie ma na stanie. Co do przesyłek - zawsze staranie i bezpiecznie zapakowane, a ich zawartość zgodna z zamówieniem!!! W połączeniu z sympatycznym i bardzo dobrym kontaktem telefonicznym oraz e-mail’owym czyni ten Sklep godnym polecenia !!
Pozdrawiam
Robert
WojtekTT
Kontakt:

Post autor: WojtekTT »

Kolejny zadowolony klient tego sklepu. Paczka szybko wysłana a kontakt telefoniczny faktycznie bardzo dobry.
Awatar użytkownika
aviaTTor
Kontakt:

Post autor: aviaTTor »

Dokonałem kilku zakupów w tym sklepie i jestem zadowolony ,dobry kontakt zwłaszcza telefoniczny, tylko ostatnio brakuje nowości w naszej skali.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2008, 10:26 przez aviaTTor, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”