Moderator: mod-Elektryka i DCC
Ciamek pisze:... gdy kupię model DCC, a nie mam jeszcze takowej makiety, to czy będę mógł go sprawdzić w analogu ?
Teoretycznie będziesz mógł pojeździć nią w analogu, ale problem może być taki że odpowiedzialne za taką funkcję CV fabrycznie nie będzie ustawione na jazdę DCC i analog, a wtedy będziesz musiał sobie przeprogramować dekoder i do tego potrzeba już podstawowy sprzęt do DCC.Reasumując: gdy kupię model DCC, a nie mam jeszcze takowej makiety, to czy będę mógł go sprawdzić w analogu ?
Mechanicznie - śrubkami - no bo przecież nie elektrycznie - przewodamiBarTTman pisze:można łączyć makiety w DCC z analogowymi. Jak to się odbywa ?
MogąBarTTman pisze: Czy loki z dekoderem mogą jeździć na analogu?
teoretycznie czyli własnie "chyba" - pod niektórymi systemami - też mogą, ale jeśli ktoś ryzykował, to raczej tylko z niezdrowej ciekawościBarTTman pisze: (no bo chyba nie odwrotnie) ?
Nie żartujBarTTman pisze:Czy loki z dekoderem mogą jeździć na analogu? (no bo chyba nie odwrotnie) ?
Ale czytanie CV, a zmiana CV to dwie różne operacje...K4ULTRA pisze:nie czytaja .... nie mogę przestawić
Ale centralki Roco nie czytają CV z definicji...K4ULTRA pisze:...cały czas pokazuje mi Error 1 jak by nie czytał w ogóle dekodera....
http://wiki.gbbkolejka.pl/tiki-index.ph ... +multiMAUSJANTARSA pisze:Jak mam jej zmienić adres, aby dwie mogły byś sterowane na jednym torze
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość