Wytwornica dymu
Moderator: mod-Elektryka i DCC
- MichalH
- Kontakt:
Re: Wytwornica dymu
Z tego co tu czytam jest szansa na montaż dymu w BR52-Tillig,
czy gdzieś jest może foto manual jak to zamontować?
czy gdzieś jest może foto manual jak to zamontować?
-
- Kontakt:
Na razie zamówiłem dwie sztuki - czekam na wycenę i potwierdzenie. Proponuję, że wówczas zwiększe zamówienie? OK?
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Zamówiłeś więcej czy jeden/dwa komplety. Też byłbym chętny na co najmniej 2 szt.

-
- Kontakt:
Ważne! Seuthe na zamówienie złóżone u nich robi generator Nr 27 i 28 w wersji skróconej wedle potrzeb. Właśnie z nimi rozmawiałem i zamówiłem je w wysokości 17 mm - wówczas nie trzeba przerabiać BR52 - tylko rozwiercić komin.
Samodzielne skracanie nie wchodzi w grę - na 99,9% grzałka ulegnie uszkodzeniu przy przycinaniu.
Samodzielne skracanie nie wchodzi w grę - na 99,9% grzałka ulegnie uszkodzeniu przy przycinaniu.
- Ranger
- Kontakt:
Nie czytasz uważnie i ze zrozumieniem. Piszę, że albo dajesz do dekodera Darka5860 wtyczkę a sam dekoder jest już taki jak seryjne (cechy i funkcje) lub wybierasz tańszą opcję i dek. funkcyjny (tylko funkcyjny) wlutowujesz w układ przewodami i dajesz go nad tym pierwszym (Lenz, Kuehn itp.)
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Nie widzę sensu dodawania wtyku NEM skoro jedyne gniazdo jest już zajęte przez 1-szy dekoder - to jakiś chory pomysł by jeszcze drugie gniazdo NEM pakowaćRanger pisze:Ale jaki problem dodać do tego dekodera wtyczkę do gniazda NEM.

- drlukasz
- Kontakt:
Tak jak napisałeś - stojak poddymniczy jest praktycznie cały do wycięcia. Kocioł opiera się na rurach parowylotowych do cylindrów, i na generatorze dymu.
U mnie Loksound jest w budce i palenisku, a głośnik pomiędzy kołami, pod kotłem (na wysokości rozrządu). W tendrze nawet nie próbowałem go zmieścić...
U mnie Loksound jest w budce i palenisku, a głośnik pomiędzy kołami, pod kotłem (na wysokości rozrządu). W tendrze nawet nie próbowałem go zmieścić...
-
- Kontakt:
Jakich zmian dokonałeś w loku? Zrobiłem przymiarki, ale wychodzi mi, że muszę poprzycinać przednią część ramy. Lepiej poszło z LokSound micro w tendrze - muszę przeszlifować węgiel od spodu, a głośnik zmieszczę w kabinie.drlukasz pisze:Da się. Z własnego doświadczenia...
Ostatnio zmieniony 12 sty 2009, 12:35 przez mradwan, łącznie zmieniany 1 raz.
- drlukasz
- Kontakt:
Na upartego - w "niby TKt3" jest miejsce na co najmniej jeszcze jeden dekoder. GdzieArturSch pisze:Jak wciśniesz DRUGI dekoder do BR80/TKt3

Ale prościej jest dać sobie spokój z Lenzami, Kuehnami itp. i jak Misiek pisał wstawić Zimo 620.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2009, 12:19 przez drlukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
Ale jaki problem dodać do tego dekodera wtyczkę do gniazda NEM. Darek5860 zrobi taki na zamówienie. Na tym foto doskonale widać, ze można podłączyć drugi krótkimi przewodami i umiejscowić do nad tym pierwszym przedzielając je np. kawałkiem plexi lub polistyrenu dociętym na wymiar.
Do BR80 z naszego doświadczenia nie ma sensu montować dekodera bo przyniesie to tylko masę frustracji. Przydało by się do tej lokomotywy jakieś USP.
Do BR80 z naszego doświadczenia nie ma sensu montować dekodera bo przyniesie to tylko masę frustracji. Przydało by się do tej lokomotywy jakieś USP.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2009, 12:17 przez Ranger, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Jak wciśniesz DRUGI dekoder do BR80/TKt3Ranger pisze:To dekoder funkcyjny ...

Rozmawialiśmy o dekoderach standardowych (=sterujących silnikiem, światłami itd), a Ty tu nagle z funkcyjnym ....
Oczywiście, że funkcyjny albo dźwiękowy może być ...jak to tylko wszystko w loku pomieścić

-
- Kontakt:
Dzięki ADMINOWI za założenie nowego wątku,miałem to zrobić ale mnie goście najechali.
Ale wywołałem temat!!
A co sądzicie o tym dekoderze ( napędzę klientów sprzedawcy ) też pisze o sterowaniu wytwornicą dymu.
Dekoder GOLD DCC extra kompensacja EUN651 (numer 521795658)
Ale wywołałem temat!!
A co sądzicie o tym dekoderze ( napędzę klientów sprzedawcy ) też pisze o sterowaniu wytwornicą dymu.
Dekoder GOLD DCC extra kompensacja EUN651 (numer 521795658)
- Ranger
- Kontakt:
To dekoder funkcyjny darka5860. Sorry, za słabe foto ale dekoder jest w układzie. Do jednego wyjścia mam pdłączene oświetlenie na diodzie "ultra warm". Dwa pozostałe wyjścia są wolne. Dekoder współpracuje ze wszystkimi innymi dekoderami dostępnymi na rynku, wystarczy aby oba były na tym samym adresie.

Jego wymiary to "mini"
Kosz dekodera śmieszny - ok 35zł.

Jego wymiary to "mini"
Kosz dekodera śmieszny - ok 35zł.
- Misiek
- Kontakt:
Oj, żebym za Ciebie musiał szukać...
http://www.zimo.at/web2007/index2E.htm - a u Dżibiego wisi polska instrukcja
http://www.zimo.at/web2007/index2E.htm - a u Dżibiego wisi polska instrukcja
- Fantomas
- Kontakt:
Ciekawe, bo z kolei w katalogu Tilliga z roku 2002 stoi jak byk http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/katalogi. ... 2&kat=2002 że taka możliwość jest.mradwan pisze:BR 80 nie ma możliwości fabrycznie założenia generatora dymu.