Budynek dworca - pytanie
Moderator: mod-Ogółem
-
- Kontakt:
Re: Budynek dworca - pytanie
W planach makiet Tilliga (stara broszurka) Klinberg-Colmnitz "robił" za dworzec czołowy. ale wydaje mi się, że lepiej do takiej funkcji nada się Bonn Artura wraz z halą. trzeba tylko inaczej dopasować elementy.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2008, 10:17 przez mradwan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Tak Tete, mam ten budynek i też o nim myślałem , ale miałem nadzieję ,że znajdę coś innego. Jeżeli nie znajdę , to zostanie tak jak jest, czyli ten
http://www.techno-hobby.pl/AU13220+Stac ... p6704.html
albo stworzę coś nowego.
http://www.techno-hobby.pl/AU13220+Stac ... p6704.html
albo stworzę coś nowego.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Może NARYSUJ ....tomeczek pisze:Teraz chyba lepiej![]()
Niestety też nie znalazłem...Pawelec pisze:... a obszedłem muzeum dokładnie

-
- Kontakt:
Może zaadoptujesz model (H0/TT) produkcji Auchagen'a --- "Alte Maschinenfabrik" --- o numerze katalogowym 12 228.tomeczek pisze:...budynek dworca, w którym wejście usytuowane jest na ścianie prostopadłej względem peronów, no i akurat żeby była tą krótszą ścianą.
Budynek ten wygląda jak dworzec, ma wejścia na ścianach prostopadłych, więc to na krótszej z nich może być wejściem głównym do budynku, a to drugie na peron... na przykład...
Oczywiście jeśli chodzi ci o wielki dworzec miejski, gdzie tory są np. w hali budynku i tam kończą bieg, to moja propozycja się nie sprawdzi

Ostatnio zmieniony 27 lis 2008, 08:14 przez tete, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Miałem przyjemność być we wrześniu w Paryżu i zwiedzałem to muzeum. Owszem jest dużo akcentów kolejowych, jak zegary, które są sprawne oraz napisy na zewnątrz budynku (od strony rzeki), gdzie jeździły pociągi z Paryża. Widziałem również łuki wjazdowe pod którymi był kiedyś wjazd na stację. Co do torów (tzn. ich pozostałości) nic takiego nie stwierdziłem, a obszedłem muzeum dokładnie
-
- Kontakt:
Tak to jest jak rozmowę przy makiecie przelewa się bezpośrednio na forum.
Chodzi o budynek dworca, w którym wejście usytuowane jest na ścianie prostopadłej względem peronów, no i akurat żeby była tą krótszą ścianą.
Teraz chyba lepiej

Chodzi o budynek dworca, w którym wejście usytuowane jest na ścianie prostopadłej względem peronów, no i akurat żeby była tą krótszą ścianą.
Teraz chyba lepiej

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Czy chodzi Tobie o dworzec jak np: Gare d'Orsey (który przerobiono na muzeum):tomeczek pisze:...budynek dworca w którym tor biegnie ...

-
- Kontakt:
Szczytowej

-
- Kontakt:

Nie wiem jak inni, ale... ja nie kumam o co kaman...
Tor biegnie w budynku wzdłuż ściany dłuższej, a wchodzi... rozumiem przez otwór w ścianie bocznejtomeczek pisze:...budynek dworca w którym tor biegnie wzdłuż dłuższego boku, ale wejście jest na krótszym?

Oj stary...
Ostatnio zmieniony 26 lis 2008, 07:56 przez tete, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Budynek dworca - pytanie
Czy ktoś widział (a może jest w sprzedaży) budynek dworca w którym tor biegnie wzdłuż dłuższego boku, ale wejście jest na krótszym?