Nie trać czasu i skontaktuj się z Biurem Rzecznika Praw Konsumenckich np. dla Szczecina - http://www.9477.pl/rzecznik_praw_konsum ... czecin.php
A my sobie popatrzymy...

Moderator: mod-Ogółem
Jeśli załatwiałeś sprawę bezpośrednio z Tilligiem, to sprawa raczej powinna toczyć się w Niemczech, według tamtejszych przepisów. Co może być na pierwszy rzut oka bardziej kosztowne, ale tez i ewentualna wygrana może być pewniejsza i większa. Może warto też nawiązać w tym układzie, kontakt z niemieckimi organizacjami konsumenckimi. Oni są znacznie sprawniejsi od polskich odpowiedników.Cobrix pisze:Musze sie skonsultować z prawnikiem. Nie wiem jak to wygląda czy mogę nie odebrać modelu, czy pójść do sadu, czy do jakiejś federacji konsumentów.
Pan Andrzej, jako przedstawiciel firmy, mógłby nieco więcej zrobić po za przerażeniem się.Cobrix pisze:Pan Andrzej sam napisał że jest "przerażony" kwota.
Tak, wysłałem moje stanowisko w tej sprawie z prośbą o wyjaśnienie. Pan Andrzej sam napisał ze jest "przerażony" kwota. Dla normalnego człowieka jest to nie do pojęcia że wymiana kilku części może kosztować więcej niż nowy model.ArturSch pisze:Prosiłeś AMC o wyjaśnienie tej sytuacji![]()
Prosiłeś AMC o wyjaśnienie tej sytuacjiCobrix pisze:Tillig sam nalegal zeby wyslac to przez AMC...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości