Przepraszam za zamieszanie, ale to nie był wagon setu (tam jest czerwony). Chodzi mi o wózek do wagonu Falls nr katalogowy 15206.
pzdr euzeb.
wózki do talbota
Moderator: mod-Tabor
- euzeb
- Kontakt:
- euzeb
- Kontakt:
Re: wózki do talbota
Jak nie kupię tego wózka to pewnie tak zrobię. Zastosowałem to w halbersztacie PKP podczas montażu oświetlenia. Metoda jest skuteczna, ale powoduje bezpowrotne zniszczenie ramy. Nowego wózka do niej się już potem nie włoży.
pzdr euzeb
pzdr euzeb
- Marcin
- Kontakt:
Rozbierz wagon, obetnij to co zostało z mocowania, wkręć śrubkę tak aby połaczyć wózek na luźno z ostoją. To najskuteczniejsza metoda
- euzeb
- Kontakt:
Witam!
Chodzi o wagon szary PKP z setu 01481. Niestety cyjanoakryl odpada ze względu na to, że nie mam tego malutkiego kawałeczka, który się odłamał. Podobną awarię miałem kiedyś w węglarce czteroosiowej DB Cargo. Wtopiłem tam w wózek kawałeczek zszywki i jakoś to działa, ale biorąc pod uwagę precyzję z jaką trzeba to wykonać wątpię czy ten wyczyn uda mi się powtórzyć.
pozdrawiam euzeb.
Chodzi o wagon szary PKP z setu 01481. Niestety cyjanoakryl odpada ze względu na to, że nie mam tego malutkiego kawałeczka, który się odłamał. Podobną awarię miałem kiedyś w węglarce czteroosiowej DB Cargo. Wtopiłem tam w wózek kawałeczek zszywki i jakoś to działa, ale biorąc pod uwagę precyzję z jaką trzeba to wykonać wątpię czy ten wyczyn uda mi się powtórzyć.
pozdrawiam euzeb.
- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
A cyjanoakryl nie pomógł? Może wystarczyłoby naprawić? Przy tych siłach i obciążeniach klejenie nie powinno w niczym przeszkadzać.euzeb pisze:złamał się jeden zaczepów mocujących wózek do ramy
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, 14:46 przez T_Domagalski, łącznie zmieniany 1 raz.
- KrzyszTTof
- Kontakt:
1. BTTB czy Tillig?euzeb pisze:Czy ktoś z kolegów ma do sprzedania taki wózek lub wie gdzie można taki kupić i ewentualnie zna jego numer katalogowy.
2. Jaki typ wózka?
3. Zamiast pkt 1 i 2 może być nr katalogowy wagonu.
Dopiero wówczas możemy ci podać rozwiązanie twojej zagadki.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, 13:55 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
- euzeb
- Kontakt:
wózki do talbota
Witam!
Podczas zabawy setem talbotów jeden z wagonów upadł mi na podłogę. Uszkodzeniu uległ jeden z wózków (złamał się jeden zaczepów mocujących wózek do ramy). Czy ktoś z kolegów ma do sprzedania taki wózek lub wie gdzie można taki kupić i ewentualnie zna jego numer katalogowy.
Pozdrawiam euzeb.
Podczas zabawy setem talbotów jeden z wagonów upadł mi na podłogę. Uszkodzeniu uległ jeden z wózków (złamał się jeden zaczepów mocujących wózek do ramy). Czy ktoś z kolegów ma do sprzedania taki wózek lub wie gdzie można taki kupić i ewentualnie zna jego numer katalogowy.
Pozdrawiam euzeb.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2008, 09:22 przez euzeb, łącznie zmieniany 2 razy.