No, ale czego się nie robi dla swoich pasji

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
Drugi krok, OBOWIĄZKOWY, to spotkanie w Poznaniudanielew pisze:...pierwszy krok wykonany!
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=3485danielew pisze:... czy wiercic dziurki w sklejce tam gdzie bedzie miał wychodzic do toru...
Jak dla mnie to możesz go poprowadzić pomiędzy szynami na podkładachdanielew pisze:Tete mam nadzieje, że czytasz ze zrozumieniem.
Wiem jak przylutowac kabelek ale nie wiem jak w praktyce schowac go (tzn. czy wiercic dziurki w sklejce tam gdzie bedzie miał wychodzic do toru, czy zostaje doprowadzony w inny sposób.
A proszę.danielew pisze:Tete nauczycielem to nie mógłbys zostac)
(...)
P.S- dziekuje za porady.
Sorry, myślałem, że ze 14.danielew pisze:Co do wieku to skonczyłem 22 wiosny.
Pytanie nie do mnie, ale sorry - Oczekujesz, że ktoś nauczy Cię tu lutować? Chłopie nie przesadzasz? Pytam "Chłopie" ale... tzn... Ile masz lat?danielew pisze:Arturze (jesli mogę się tak zwracac?) jak w takim razie zastosowac lutowanie w praktyce?
Naprawdę nie możesz sobie tego wyobrazić? Ponawiam pytanie o wiek...danielew pisze:Nie mogę sobie wyobrazic w jaki sposób połączyc kabelki z torami (jak je ukryc aby nie było ich widac?)
Oj.... podejrzewam, że aby Ci wszystko wyjaśnić, trzeba by pisać cały dzień na forum... może się znajdzie jakiś chętny z godzinami czasu w rezerwiedanielew pisze:Jeśli dobrze zrozumiałem to te wszystkie kabelki muszą zostać połączone z zasilaczem tak?
Posiadam zasilacz Fz 2 i planuje zakup Fz 1.
Kondensatorem przeciwzakłóceniowym (jest w analogu).danielew pisze:Czym różni się tor podłączeniowy 166 mm od toru podłączeniowego 166 mm dla digital?
Makieta modułowa to dobry wybór - z uwagi na:danielew pisze:(...)Naszła mnie ogromna chęć zbudowania makiety składającej się z modułów.(....)
Wiesz - owal na makiecie modułowej - da radę - ale musiałbyś naprodukować tych modułówdanielew pisze:(...) I tu nasówa się moje pytanie: czy istnieje możliwość zbudowania głównego owalu z torów (...)
Jeśli tory rurkowe są w dobrym/bardzo dobrym stanie (chodzi o śniedź i ew. zardzewienie) to można ich użyć.danielew pisze:Rurki, które posiadam są w zasadzie nie używane, a zwrotnice i semafory nawet nie zostały wyciągnięte z pudełek.
To sprzedaj je tak jak są na allegro, a zakup nowych torów będzie łatwiejszy do przeżycia.Rurki, które posiadam są w zasadzie nie używane, a zwrotnice i semafory nawet nie zostały wyciągnięte z pudełek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości