Części zapasowe do lokomotyw
Moderator: mod-Tabor
- Tomas Rejl
- Kontakt:
Re: Części zapasowe do lokomotyw
Wszystkie nowe czesci zastepcze jest mozliwe zamówic tez u DELTAX. Dla kolegów z forumTT zalatwie w cenach promocyjnych. W Sebnitz jest tez troche czesci z BTTB. U kazdego modelu jest spis czesci, to prosze podac tylko numer i podamy aktualna cene. Jak nie ma spis to wysylamy kopie tego spisu za darmo 

-
- Kontakt:
Proszę szukać na http://www.swistak.pl/kategorie/2009_Czesci.html
wystarczy w wyszukiwarce wypisać TT lub nazwę modelu np BR 81 lub BR 130
wystarczy w wyszukiwarce wypisać TT lub nazwę modelu np BR 81 lub BR 130
Pamiętaj . nie kradnij. Nasz rząd nie lubi konkurencji 

-
- Kontakt:
Nawiązując do tematu,korzystając z pomocnych materiałów kolegów ,odszukałem potrzebne części.A właściwie jedną tzw. STIRNRAD ( na specyfikacjach nr 22 ), tylko
dla dwóch różnych jednostek : BR 130, BR 92. W obu przypadkach nastąpiło wyłamanie
jednego ząbka w zębatce.Proszę o kontakt na maila, jeżeli ktoś z Kolegów posiada i zechciałby odstąpić w/w detale.
Nie wiem, czy pow. post nie powinien znaleźć się na GIEŁDZIE.Jeżeli tak,to go powtórzę.
Pozdrawiam.
dla dwóch różnych jednostek : BR 130, BR 92. W obu przypadkach nastąpiło wyłamanie
jednego ząbka w zębatce.Proszę o kontakt na maila, jeżeli ktoś z Kolegów posiada i zechciałby odstąpić w/w detale.
Nie wiem, czy pow. post nie powinien znaleźć się na GIEŁDZIE.Jeżeli tak,to go powtórzę.
Pozdrawiam.
mb1
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Bardzo dobrymb1 pisze:Chciałbym podjąć temat części zapasowych.Nie wiem, czy to dobry temat

Tak, jest to duży problem, gdy 90% naszego taboru pamięta DDR. Mnie najbardziej wkurza hałas jaki robią silniczki BTTB. Spotkałem się tylko z jednym lokiem cichym (brawo maciej_kolej) ale był to wyjątek.mb1 pisze:chciałbym przywrócić ich " świetność z dawnych lat ".
Przeglądając eBay mozna natrafić na KITy do poszczególnych modeli. W skład takiego kitu wchodzi silniczek, gniazdo do osadzenia w modelu, jakiś wał napędowy, czasem przekładnie, także ledy. Z Darkiem ćwiczymy teraz E94. Fotorelacja gdy skończymy.
- WojTTek
- Kontakt:
Re: Części zapasowe do lokomotyw.
ArturSwider niegdyś nma starym ForumTT oferował pomoc w zakresie zamówienia części do BTTB ale teraz... jak jest teraz:
I don't know...
Czyszczonko i smarowanko !

Charakterek pisał w twoim temacie i opowiedział oswoim temacie:mb1 pisze:Proszę o podzielenie się doświadczeniami z ewentualnych "napraw okresowych" swojego taboru, odzysków i innych.
Czyszczonko i smarowanko !
WojTTek pisze:Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 07 cze 2006, 12:52 przez WojTTek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Charakterek
- Kontakt:
Dodaj kolegom po punkcie pomógł. Ja dam Ci jeszcze jeden kontakt:
http://www.allegro.pl/show_user.php?search=j2003m
dość często u Niego kupuję i zawsze jestem zadowolony!
http://www.allegro.pl/show_user.php?search=j2003m
dość często u Niego kupuję i zawsze jestem zadowolony!
-
- Kontakt:
Dziękuję za szybką reakcję.Katalog z Modelmani pozwoli mi na przygotowanie zapotrzebowania na poszczególne pozycje.Jeszcze raz dziękuję.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
mb1
-
- Kontakt:
Szukaj a znajdziesz, pytaj a dostaniesz odpowiedź. Jeśli chodzi o pewne części zamienne to sa tu: http://modelmania.com.pl/katalogi/tillig06/ a jeżeli nie tam czego Ci potrzeba zawsze możesz poprosić na forum (zawsze się znajdzie ktoś chętny do sprzedania)
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Części zapasowe do lokomotyw
Witam wszystkich,
Chciałbym podjąć temat części zapasowych.Nie wiem, czy to dobry temat,ale mam problem,
którym chcę się podzielić.Mam cztery loki, którym chciałbym przywrócić ich " świetność z
dawnych lat ". Kupowanie na wszelkiego rodzaju giełdach tzw. złomów i sklecenie z dwóch,trzech, a może czterech jednej sprawnej nie przekonuje mnie do słuszności tej metody naprawczej, chociaż jest to jakieś rozwiązanie.Zapytam więc bardziej doświadczonych Kolegów, jak sobie radzą w tym temacie?Każdy lok ma specyfikację części,
lecz gdzie szukać odpowiednich materiałów źródłowych,a po ustaleniu potrzebnych części
tzw. zapasowych (czyli do wymiany), gdzie można je kupić ? Proszę o podzielenie się doświadczeniami z ewentualnych "napraw okresowych" swojego taboru, odzysków i innych.
Wszystko jest OK ,jak działa.A co zrobić, jak wyłamie się ząbek w kole zębatym, i z wyglądu nówka stanie się przysłowiowym złomem (albo statystą na makiecie ).
Pozdrawiam
Chciałbym podjąć temat części zapasowych.Nie wiem, czy to dobry temat,ale mam problem,
którym chcę się podzielić.Mam cztery loki, którym chciałbym przywrócić ich " świetność z
dawnych lat ". Kupowanie na wszelkiego rodzaju giełdach tzw. złomów i sklecenie z dwóch,trzech, a może czterech jednej sprawnej nie przekonuje mnie do słuszności tej metody naprawczej, chociaż jest to jakieś rozwiązanie.Zapytam więc bardziej doświadczonych Kolegów, jak sobie radzą w tym temacie?Każdy lok ma specyfikację części,
lecz gdzie szukać odpowiednich materiałów źródłowych,a po ustaleniu potrzebnych części
tzw. zapasowych (czyli do wymiany), gdzie można je kupić ? Proszę o podzielenie się doświadczeniami z ewentualnych "napraw okresowych" swojego taboru, odzysków i innych.
Wszystko jest OK ,jak działa.A co zrobić, jak wyłamie się ząbek w kole zębatym, i z wyglądu nówka stanie się przysłowiowym złomem (albo statystą na makiecie ).
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 07 cze 2006, 16:17 przez mb1, łącznie zmieniany 1 raz.
mb1