Części zapasowe do lokomotyw

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomas Rejl
Kontakt:

Re: Części zapasowe do lokomotyw

Post autor: Tomas Rejl »

Wszystkie nowe czesci zastepcze jest mozliwe zamówic tez u DELTAX. Dla kolegów z forumTT zalatwie w cenach promocyjnych. W Sebnitz jest tez troche czesci z BTTB. U kazdego modelu jest spis czesci, to prosze podac tylko numer i podamy aktualna cene. Jak nie ma spis to wysylamy kopie tego spisu za darmo ;)
landszaft
Kontakt:

Post autor: landszaft »

Proszę szukać na http://www.swistak.pl/kategorie/2009_Czesci.html
wystarczy w wyszukiwarce wypisać TT lub nazwę modelu np BR 81 lub BR 130
Pamiętaj . nie kradnij. Nasz rząd nie lubi konkurencji !!
mb1
Kontakt:

Post autor: mb1 »

Nawiązując do tematu,korzystając z pomocnych materiałów kolegów ,odszukałem potrzebne części.A właściwie jedną tzw. STIRNRAD ( na specyfikacjach nr 22 ), tylko
dla dwóch różnych jednostek : BR 130, BR 92. W obu przypadkach nastąpiło wyłamanie
jednego ząbka w zębatce.Proszę o kontakt na maila, jeżeli ktoś z Kolegów posiada i zechciałby odstąpić w/w detale.
Nie wiem, czy pow. post nie powinien znaleźć się na GIEŁDZIE.Jeżeli tak,to go powtórzę.
Pozdrawiam.
mb1
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

mb1 pisze:Chciałbym podjąć temat części zapasowych.Nie wiem, czy to dobry temat
Bardzo dobry !!
mb1 pisze:chciałbym przywrócić ich " świetność z dawnych lat ".
Tak, jest to duży problem, gdy 90% naszego taboru pamięta DDR. Mnie najbardziej wkurza hałas jaki robią silniczki BTTB. Spotkałem się tylko z jednym lokiem cichym (brawo maciej_kolej) ale był to wyjątek.

Przeglądając eBay mozna natrafić na KITy do poszczególnych modeli. W skład takiego kitu wchodzi silniczek, gniazdo do osadzenia w modelu, jakiś wał napędowy, czasem przekładnie, także ledy. Z Darkiem ćwiczymy teraz E94. Fotorelacja gdy skończymy.
Awatar użytkownika
WojTTek
Kontakt:

Re: Części zapasowe do lokomotyw.

Post autor: WojTTek »

ArturSwider niegdyś nma starym ForumTT oferował pomoc w zakresie zamówienia części do BTTB ale teraz... jak jest teraz:
:arrow: I don't know...
mb1 pisze:Proszę o podzielenie się doświadczeniami z ewentualnych "napraw okresowych" swojego taboru, odzysków i innych.
Charakterek pisał w twoim temacie i opowiedział oswoim temacie:
Czyszczonko i smarowanko !
WojTTek pisze:Pozdrawiam
:P
Ostatnio zmieniony 07 cze 2006, 12:52 przez WojTTek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Dodaj kolegom po punkcie pomógł. Ja dam Ci jeszcze jeden kontakt:

http://www.allegro.pl/show_user.php?search=j2003m

dość często u Niego kupuję i zawsze jestem zadowolony!
mb1
Kontakt:

Dziękuję za szybką reakcję.Katalog z Modelmani pozwoli mi na przygotowanie zapotrzebowania na poszczególne pozycje.Jeszcze raz dziękuję.

Pozdrawiam.
mb1
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

Szukaj a znajdziesz, pytaj a dostaniesz odpowiedź. Jeśli chodzi o pewne części zamienne to sa tu: http://modelmania.com.pl/katalogi/tillig06/ a jeżeli nie tam czego Ci potrzeba zawsze możesz poprosić na forum (zawsze się znajdzie ktoś chętny do sprzedania)
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

katalog z czesciami zamiennymi masz tutaj:

http://modelmania.com.pl/katalogi/tillig06/
mb1
Kontakt:

Części zapasowe do lokomotyw

Witam wszystkich,
Chciałbym podjąć temat części zapasowych.Nie wiem, czy to dobry temat,ale mam problem,
którym chcę się podzielić.Mam cztery loki, którym chciałbym przywrócić ich " świetność z
dawnych lat ". Kupowanie na wszelkiego rodzaju giełdach tzw. złomów i sklecenie z dwóch,trzech, a może czterech jednej sprawnej nie przekonuje mnie do słuszności tej metody naprawczej, chociaż jest to jakieś rozwiązanie.Zapytam więc bardziej doświadczonych Kolegów, jak sobie radzą w tym temacie?Każdy lok ma specyfikację części,
lecz gdzie szukać odpowiednich materiałów źródłowych,a po ustaleniu potrzebnych części
tzw. zapasowych (czyli do wymiany), gdzie można je kupić ? Proszę o podzielenie się doświadczeniami z ewentualnych "napraw okresowych" swojego taboru, odzysków i innych.
Wszystko jest OK ,jak działa.A co zrobić, jak wyłamie się ząbek w kole zębatym, i z wyglądu nówka stanie się przysłowiowym złomem (albo statystą na makiecie ).

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 07 cze 2006, 16:17 przez mb1, łącznie zmieniany 1 raz.
mb1
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”