A tak tak wszyscy robili i jeszcze pewnie BTTB miało dawno rozpocząć produkcję zamiast tego badziewia z blaszką tylko padł socjalizm i zapomnieli. Chętnie zobaczę jakiś stary opis podobny do mojego.kolejarz pisze:Chyba takie czujki to każdy robił. Mnie tego nauczył mój dziadek, a po za tym to było mniej widoczne niż tor z "pudełeczkiem" z boku na kabelki...
czujnik przejazdowy torowy
Moderator: mod-Elektryka i DCC
- darg
- Kontakt:
Re: czujnik przejazdowy torowy
Ostatnio zmieniony 18 sie 2008, 20:22 przez darg, łącznie zmieniany 2 razy.
- kolejarz
- Kontakt:
Re: czujnik przejazdowy torowy
Chyba takie czujki to każdy robił. Mnie tego nauczył mój dziadek, a po za tym to było mniej widoczne niż tor z "pudełeczkiem" z boku na kabelki...
- Mariusz
- Kontakt:
- darg
- Kontakt:
czujnik przejazdowy torowy
Witam.
Chciałbym przedstawić mój stary sposób na czujnik.
Robiąc moją makietę-zabawkę 25 lat temu miałem kilka FABRYCZNYCH torów czujników z blaszką-potrzebowałem ich dużo i czujkę na łuku-nie było itp itd.
*Odciąłem około0,5 cm. szyny i przylutowałem przewód zmontowałem szynę z tym odciętym kawałkiem, tak by się nie stykało ** I GOTOWE**
JADĄCA PO TYM TORZE LOKOMOTYWA MA W SOBIE PRĄD PRZEŁĄCZAJĄCY W KOŁACH I W MOMENCIE NAJECHANIA NA TEN ODCIĘTY ODCINEK PRZEKAZUJE PRĄD i to co jest podłączone się włącza.
Może być???DZIAŁAŁO ELEGANCKO I PRAWIE NIEWIDOCZNE!!!
ps. jutro zrobię zdjęcia stacji w Tucholi i zacznę planować moduły
dzięki nara...
Chciałbym przedstawić mój stary sposób na czujnik.
Robiąc moją makietę-zabawkę 25 lat temu miałem kilka FABRYCZNYCH torów czujników z blaszką-potrzebowałem ich dużo i czujkę na łuku-nie było itp itd.
*Odciąłem około0,5 cm. szyny i przylutowałem przewód zmontowałem szynę z tym odciętym kawałkiem, tak by się nie stykało ** I GOTOWE**
JADĄCA PO TYM TORZE LOKOMOTYWA MA W SOBIE PRĄD PRZEŁĄCZAJĄCY W KOŁACH I W MOMENCIE NAJECHANIA NA TEN ODCIĘTY ODCINEK PRZEKAZUJE PRĄD i to co jest podłączone się włącza.
Może być???DZIAŁAŁO ELEGANCKO I PRAWIE NIEWIDOCZNE!!!
ps. jutro zrobię zdjęcia stacji w Tucholi i zacznę planować moduły
dzięki nara...
Ostatnio zmieniony 04 sie 2008, 10:19 przez darg, łącznie zmieniany 1 raz.