Mosty kratowe firmy "Hulacki"

Dyskusja, o naszych makietach, dioramach itd.

Moderator: mod-Makieta

ODPOWIEDZ
gurdol1
Kontakt:

Re: Mosty kratowe firmy "Hulacki"

Post autor: gurdol1 »

Mam 5 rodzajów mostów TT od Hulackiego, ale kupowanych 3 lata temu. Poza tym 3 blaszane kładki nad torami. Dla ortodoksów modelarstwa szczegółowego i focistów szczegółów te produkty zdecydowanie się nie nadają.

Natomiast jak najbardziej nadają się do wszelkich tortów - co ciekawe robią wrażenie na "widzach", nie będących fachowcami w TT ;) Najbardziej mi się podoba łukowy kratownicowy most jednotorowy o dł. 345 mm - nawet nieźle brzmi jak przejeżdża po nim np. ICE 3. Inaczej mówiąc: całkiem fajne zabawki, a z pewnością nie są to modele w dosłownym rozumieniu tego słowa.

Pozdrawiam
Robert Wyszyński
Awatar użytkownika
solar
Kontakt:

Post autor: solar »

O! Dziękuję Kolego Arturze. Czegoś takiego też szukałem! Pewnie skończy się na tym, że sam spróbuję go (most) zrobiić.
Fajniuśkie te mosty :D
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

W uzupełnieniu wątku, zapraszam do przejrzenia katalogu HandelsAgentur M.Tillig 2008 zawierającego mosty kratownicowe RIHA Brücken TT/H0/N.
Strona 21:
Obrazek
i następne.
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Ostatnio zmieniony 23 lis 2009, 22:26 przez Misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
tete
Kontakt:

Post autor: tete »

Kiedyś miałem coś takiego, ale nie wiem - może teraz jakość wzrosła? Mój nie miał szczegółów takich jak np. obecne w plastikowych dzisiejszych modelach imitacje nitów, itp. Wtedy były to po prostu lutowane, małe kątowniczki. Konstrukcja była metalowa. Ogólnie wygląd był OK. Ale jak jesteś miłośnikiem szczegółów i fotek makro, to bym jeszcze powęszył.
Awatar użytkownika
solar
Kontakt:

Mosty kratowe firmy "Hulacki"

Post autor: solar »

Witam!
Mam pytanie dotyczące firmy Hulacki . Czy któryś z Kolegów zamawiał tam mosty itp. z oferty sklepu? Jakiej to jest jakości?
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta”