To może być Rokal, bo pod koniec swojego funkcjonowania, w swojej ofercie miał wiele modeli Zeuke (oprócz tej chłodni również np tzw. "Bromberg"). Zeuke produkowało te modele z odpowiednimi zmianami, m.in. z typowo rokalowskimi sprzęgami, zestawami kołowymi, przy okazji i ze zmienionymi oznaczeniami zachodnioniemieckich kolei. Modele takie pochodziły więc z asortymentu Zeuke i były w RFN sprzedawane przez Rokal-a (pod własną marką bez wskazania faktycznego producenta). Ot taka obopólna korzyść: dla Zeuke dewizy, dla Rokala zwiększenie asortymentu o stosunkowo dobre jak na swoje czasy modele.et22 pisze:O ile wiem, to Rokal tych chłodni nie robił, nie ma ich w każdym bądź razie w katalogach dostępnych na stronie naszego Admina, poza tym to jest NRD-owski model chłodni i pierwszy jej katalogowy rysunek znalazłem w katalogu Zeuke-go z 1969 r., ale to nie jest ta co w tym katalogu. Poza tym, w tej mojej na ramie jest także typ Ttnhh, więc to raczej podwozie od niej.
Poniżej załączam ulotkę z 1969 roku przedstawiającą "nowości" firmy Rokal. Widać wyraźnie, że są to artykuły z asortymentu Zeuke.