Modelmania / www.modelmania.com.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Re: Modelmania / www.modelmania.com.pl

Post autor: krzysztof »

Żona Mencina pisze:Wtorek: trzcina - czas oczekiwania dwa dni. Dziś - informacja na moim koncie, że trzcina nie jest dostępna. Historia lubi się powtarzać?
maciej_kolej pisze:To samo u mnie - zmiana zamówienia i ma być już wszystko ok. Zaskakuje dobry kontakt i opcje realizacji zamówinia - "Towar wysyłam jutro" - fajnie myślę sobie. Niestety po kilku dniach oczekiwania pojawia się info na moim koncie o niedostępności zmienionego "dostępnego" towaru - jest "nieodstępny" przez 7 dni.
ja też dokładnie tak mam! :evil:
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 17:33 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Żona Mencina pisze:Ciąg dalszy mojej przygody z Modelmanią.
Wtorek: trzcina - czas oczekiwania dwa dni. Dziś - informacja na moim koncie, że trzcina nie jest dostępna. Historia lubi się powtarzać?
To samo u mnie - zmiana zamówienia i ma być już wszystko ok. Zaskakuje dobry kontakt i opcje realizacji zamówinia - "Towar wysyłam jutro" - fajnie myślę sobie. Niestety po kilku dniach oczekiwania pojawia się info na moim koncie o niedostępności zmienionego "dostępnego" towaru - jest "nieodstępny" przez 7 dni. Naprawde nie rozumiem własciciela - po co ludziom bajki opowiadać, albo towar jest albo nie! Dziś został jeden dzień owego oczekiwania :lol:
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 15:09 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
Żona Mencina
Kontakt:

Post autor: Żona Mencina »

Ciąg dalszy mojej przygody z Modelmanią.
Wtorek: trzcina - czas oczekiwania dwa dni. Dziś - informacja na moim koncie, że trzcina nie jest dostępna. Historia lubi się powtarzać?
Przypomnę, że jakiś czas temu prosiłam o anulowanie zamówienia i zwrot pieniędzy. Zamiast tego część zamówienia (poza trzciną) nagle się znalazła u mnie, bez jakiejkolwiek reakcji sklepu na moją prośbę o zwrot wpłaconych pieniędzy.
A dziś znów znalazłam się w punkcie wyjścia sprzed dwóch tygodni. Najbardziej irytuje mnie brak informacji ze strony sklepu.
Awatar użytkownika
trucker
Kontakt:

Post autor: trucker »

Pierwszy kontakt miłe zaskoczenie. We wtorek przelew w piątek paczka.
Dodatkowo w zakupionym na allegro zestawie z BR 81 nie uwzględnione w opisie aukcji filary i imitacje ładunku.
Żona Mencina
Kontakt:

Dziwy, ale in plus :mrgreen: . Trzcina będzie za 6 dni - zyskałam ponad tydzień 8)
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Wszystko dobre co się dobrze kończy - po mojej proponowanej korekcie zakupu właściciel realizuje zamówienie, to miłe że tak szybko odpowiada. Czekam zatem na zamówione wagony ;)
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

dzisiaj doszła moja przesyłka - błyskawicznie :D , choć ze zdziwieniem zauważyłem że jeden z wagonów "dostępnych" nie był załączony a pozostał w sklepie.
ale również nie było go na fakturze, więc z tej strony jest ok.

ale te poodrywane albo zamalowane nalepki z AMC? estetyka jak świni siodło :evil: . kto to wymyślił ?? !!
Adams
Kontakt:

Post autor: Adams »

O!
Państwo małżonkowie bez pośrednictwa Forum nie mogą wymienić się poglądami ? :shock:
Żona Mencina
Kontakt:

Drogi Mężu.

A może pan Adam "sam" wpadnie na ten pomysł i przesyłka będzie gratis? 8)

Kochająca Żona
Awatar użytkownika
mencin
Kontakt:

Post autor: mencin »

Kochanie,
nie znaczy to nic innego niż to, że za chwile trzeba będzie zapłacić za przesyłkę towaru wydzielonego z większego zamówienia.

Kochający Mąż Mencin
Żona Mencina
Kontakt:

Wieści z frontu - przy mojej trzcinie pokazała się wreszcie informacja: 19 dni. Pożyjemy - zobaczymy :>
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

A to ja ze świeżej poczty dorzucę - dziś przyszła korekta mojego zamówienia - jednego wagonu brak i mam podjąć decyzję (3 opcje)- miło że pamiętał, dorzuciłem inny wagon w tej samej cenie (dostępny) - zobaczymy co dalej 8)
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

witam,
nie wiem na ile jest to efekt wczorajszej dyskusji a na ile przypadek, ale właśnie dostałem maila z MM na temat realizacji mojego zamówienia.
i k... (tutaj Moderatorze -jeśli chcesz- popraw ten zwrot) duża część tego zakupu jakoś "zniknęła", choć przez ponad miesiąc była dostępna.
a tu NAGLE czerwony krzyżyk!
Awatar użytkownika
mencin
Kontakt:

Post autor: mencin »

Jednego nie potrafie zrozumiec - cisza po drugiej stronie. Jakis czas temu kupowalem BR52, skontaktowalem sie z kilkoma sklepami, zeby kazdemu dac szanse zaproponowania ceny. Z kazdym wystarczyl jeden mail, a do MM musialem napisac, zadzwonic, zadzwonic jeszcze raz i wyslac smsa, zeby otrzymac obietnice "do konca dnia zaproponuje panu cene". Oczywiscie do dzis nic nie otrzymalem, a na makiecie smiga BR52 od innego dostawcy.
Z wlasnego doswiadczenia jako dostawca w zupelnie innej branzy wiem, ze BRAK informacji jest znacznie gorszy niz zla informacja. Zrozumialbym i nie mialbym zupelnie pretensji do MM gdyby zadzwonil/wyslal maila/odpowiedzial na maila i poinformowal, ze jest jakies opoznienie, ale wlasnie tego u niego brakuje!!! A polityka dezinformacyjna prowadzona przez niego to juz skandal... Kiedy moja Szanowna Malzona zazadala zwrotu pieniedzy napisal tylko, ze "jutro wysylam paczke". To "jutro" nastalo jakies 3 dni pozniej. No i ten licznik dni pozostalych do realizacji zamowienia :) Przy ostatnim zamowieniu ze 4 razy sie przekrecil z 1 na 9 :) Takze w przypadku towarow wysylanych w ciagu "72h" :)
akinomrz
Kontakt:

Post autor: akinomrz »

krzysztof pisze:..... po dwóch miesiącach wracają "stare zwyczaje", a ja wracam do zagranicznych sprzedawców, niestety....
A tam, niestety - w końcu jesteśmy jedną wielką europejską rodziną :mrgreen: Jak Polak nie potrafi handlować to trzeba szukać kogoś kto na dzień dobry nie traktuje klienta jak zło konieczne, a potrafi byc jeszcze o zgrozo.... miły i uprzejmy ;) że o innych zaletach nie wspomnę.
Z polskich sklepów to jeszcze Świat Kolejek mi nie podpadł tylko, że ceny mają większe, a asortyment nie za bogaty - choć ostatnio oferowano mi szukanie niedostępnego modelu, więc tutaj są na spory plus ;) Techno - Hobby mimo dobrych opinii na forum nie odpowiedzialo na moje maile - i nie obchodzi mnie czy program pocztowy sklasyfikował je jako spam czy nie - dla mnie brak odzewu na pytanie klienta równa się niestety z olaniem go i jego potrzeb :/ Ale, że to temat o ModelManii to wracajmy do niej - pisząc czy to dobrze czy to źle :P
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 22:53 przez akinomrz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”