Zmiany:
- dodano możliwość eksportu danych do Excela lub pliku CSV (oprócz pliku XML)
Wersja dostępna jest tu: http://www.gbbkolekcjoner.ovh.org/GbbKolekcjoner.exe
Moderator: mod-GbbSoft
Przepraszam za nieścisłość.ArturSwider pisze: Dla ścisłości - to nie była moja decyzja tylko autora pomysłu BM w porozumieniu z administracją.
Dla ścisłości - to nie była moja decyzja tylko autora pomysłu BM w porozumieniu z administracją.choćby decyzja Administratora o zamknięciu działu i rozparcelowaniu zgromadzonych w nim tematów
Bez problemu, a nawet lepiej. Możesz mi przysłać pliki .mdf i .ldf.ArturSch pisze:Dokładnie, to na MS SQL serwerze, ale to praktycznie bez znaczenia![]()
Dokładnie, to na MS SQL serwerze, ale to praktycznie bez znaczeniagbbsoft pisze:Artur obiecał mi, że ten spis (który jest w Accesie) przyśle mi.
Baza jest dostępna z poziomu formularzy HTLM, dzięki temu mogę z pracy czasem aktualizować. Gdyby ktoś z Was zauważył kardynalne błędy - jest możliwość wprowadzenia porawek/uzupełnień. Zdaję sobie sprawę, że baza jest "amatorska" i można mieć uwagi co do jej niektórych pozycji.gbbsoft pisze:Zawsze ktoś może to pobrać, poprawić
Artur obiecał mi, że ten spis (który jest w Accesie) przyśle mi. Więc jeżeli to bedzie w jakiejś normalnej formie, to mogę spróbować przekonwertować do XML i zaimportować (właśnie kończę import elementów z XML). Zobaczymy co z tego wyjdzie... Zawsze ktoś może to pobrać, poprawić i wystawić jako plik XML dla innych itd...MarcinSz pisze:Tak szeroki opis chyba się nie sprawdza (ot choćby decyzja Administratora o zamknięciu działu i rozparcelowaniu zgromadzonych w nim tematów).
Ja sugerowałbym raczej spis taki jak uczyniony przez ArturaSch na jego stronie internetowej. Poprzestałbym na numerze katalogowym/epoce/zarządzie/typie wagonu z opisem szczególnym (np. GBS "Leuna-Werke")/ewentualnie ilustracji.
O ile w ogóle sporządzenie takiego spisu jest potrzebne?
O... tu jest przykład: http://forumtt.pl/viewtopic.php?p=4442MarcinSz pisze:Proszę szanownych kolegów o sugestie mogące stanowić podstawę przyszłych ustaleń
Proszę szanownych kolegów o sugestie mogące stanowić podstawę przyszłych ustaleńgbbsoft pisze: ...chyba najlepiej byłoby abyście to sami ustalili...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości