Dekodery DCC

Prąd i elektronika na makiecie

Moderator: mod-Elektryka i DCC

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kolejarz
Kontakt:

Re: Dekodery DCC

Post autor: kolejarz »

gbbsoft pisze:Jak ja lubię tematy typu: wiecie co: zróbcie to i to a ja sobie poczytam... :?
A może kolega by tak zrobił dobry początek samodzielnie...
Nie ma problemu...jak tylko dostane centralkę... to opiszę wrażenia z dekodera ROCO 10745. Napisałem przecież, że czekam na paczkę... A po za tym, ja dopiero zaczynam przygodę ze światem cyfrowym, dlatego chciałem, by znawcy się tutaj wypowiedziały.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Re: Dekodery DCC

Post autor: gbbsoft »

Jak ja lubię tematy typu: wiecie co: zróbcie to i to a ja sobie poczytam... :?
A może kolega by tak zrobił dobry początek samodzielnie...
Awatar użytkownika
kolejarz
Kontakt:

Dekodery DCC

Post autor: kolejarz »

Chciał bym w tym temacie, by Wszyscy: znawcy, posiadacze, początkujący ze sterowaniem cyfrowym wypisywali dostępne dekodery na naszym rynku w raz z ich (jeśli się da) wszystkimi funkcjami, gniazdami linkami do stron producentów, zdjęciami itd.
Coś ala spis.
Jest dużo różnych dekoderów, każdy ma swoje zalety i wady. Nie wszyscy producenci mają wygodne, przejrzyste strony www, a i nie każdy zna angielski czy niemiecki; tak żeby było wszystko w jednym miejscu.
Na dzień dzisiejszy niestety nie mam jak opisać żadnego dekodera, gdyż czekam na komplecik DCC z Niemiec, a jestem już w posiadaniu 1-nego dekodera ROCO 10745
http://www.roco.cc/content.php?id=1472& ... c00c0a9511
Sądzę, że temat będzie przydatny...
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 21 maja 2006, 23:59 przez kolejarz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i DCC”