Kolejne dawno zamówione wagony dojechały, niemieckie źródło zaopatrzenia jest nieocenione.
Na początek rarytasik (kolejny, ale):

Schlafwagen PKP WARS nr kat 13721 ep IV
Wagon jest nietknięty zębem czasu, nie widział torów ani razu, po prostu bez skazy. Aż sam nie wierze. Ta przywieszka na zderzaku dodaje smaku i tak myślę, że chyba tak zostanie już.
W takim samym stanie jest także ten wagon:

Brakowało mi go do składu DB w klimatach DSG. Mimo, że to tylko stary Y i nie do końca odpowiada oryginalnemu malowaniu, zawsze ozdobi ten skład.
I ostatni z pasażerskich. Mój skład DB7 w kolorze chromooxid nie byłby bez tego kompletny. Zdobyte z nie małym trudem skrajne człony potrzebowały środkowych wagonów. I takowe są wreszcie. Stan idealny i co najwazniejsze, te same odcienie ze skrajnymi.

Doppelstock mitelteil Chromooxidgrun DR
Park towarowy ostatnio opanowany przez Roco

ponieważ ubzdurałem sobie, że będę miał z każdego wzoru po jednym wagonie.
I znów wagon z konkretnym przeznaczeniem:

Schiebewandwagen FIT DR nr kat 37547 ep IV
Następny z tego typu:

Schiebewandwagen CD nr kat 37553 ep IV
Kolejny wagon był dla mnie celem strategicznym. Długo nie można było ich namierzyć nigdzie. Jest tak poszukiwany u niemców jak taka sama platforma z kontenerami MZ/Simson.

Containertragwagen Lgjs DB P&O nr kat 37502 ep IV
Następny rzadki wzór malowania:

Schiebeplanenwagen Rils CFR MARFA nr kat 15545 ep IV
Na koniec zostawiłem naprawde piękny wagon. Niemcy nie pozbywaja się ich. Juz dawno zyskał miano "sehr selten" (bardzo rzadki) wśród niemieckich TT-tkowiczów. Kupienie go w sklepie w niemczech graniczy z cudem i nie jest niestety tani przy tym. Na ebayu nie spotkałem nigdy.

Offenerguterwagen HILLE HOLZ DR nr kat 15232 ep IV
Ozdoba mojej kolekcji węglarek, stan idealny.