Nie chcemy Izby pamięci i żenady
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Re: Nie chcemy Izby pamięci i żenady
No to widzę dobrą sprzedaż "IZBY". Będzie "białym krukiem" 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Dodatkowe informacje po targach (z AMC):
- jeśli po targach rzeczywiście okaże się, że na proponowany w nowościach model, nie będzie zamówień lub będzie ich bardzo mało,
- to wówczas wchodzi proponowany zielony (taki lub podobny, patrz zdjęcie poniżej),
- jeśli ten będzie się dobrze sprzedawał, to wtedy niewykluczone, że będą następne, z innymi numerami,
- czyli jest możliwość na całkiem fajny skład do przyszłej Tkt3

(autor: Andrzej Cieślicki)
Reasumując, JEŚLI będzie masa zamówień na "Izbę" (np z DE lub CZ) to możemy zapomnieć o zielonych....
natomiast jeśli zielony zacznie się dobrze sprzedawać, to znaczy.... że całe to nasze "pospolite ruszenie" miało sens - zobaczymy.

- jeśli po targach rzeczywiście okaże się, że na proponowany w nowościach model, nie będzie zamówień lub będzie ich bardzo mało,
- to wówczas wchodzi proponowany zielony (taki lub podobny, patrz zdjęcie poniżej),
- jeśli ten będzie się dobrze sprzedawał, to wtedy niewykluczone, że będą następne, z innymi numerami,
- czyli jest możliwość na całkiem fajny skład do przyszłej Tkt3

(autor: Andrzej Cieślicki)
Reasumując, JEŚLI będzie masa zamówień na "Izbę" (np z DE lub CZ) to możemy zapomnieć o zielonych....

natomiast jeśli zielony zacznie się dobrze sprzedawać, to znaczy.... że całe to nasze "pospolite ruszenie" miało sens - zobaczymy.

-
- Kontakt:
Jak p. T zobaczy, że tyle zeszło to następnym razem wymyśli coś bardziej hardArturSch pisze:Skoro JEST to zamówić (ze 100 sztuk), przedpłacić i ...czekaćzeno pisze:Jak to rozumieć?

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Skoro JEST to zamówić (ze 100 sztuk), przedpłacić i ...czekaćzeno pisze:Jak to rozumieć?

- miano
- Kontakt:
Od zeszłego tygodnia jest i TU, ale należy przyjąć że sklepy opierają swoją ofertę na katalogu nowości Tilliga, bo skąd mają wiedzieć o zmianach.zeno pisze:Izba TU już jest.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2008, 09:09 przez miano, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Izba TU już jest.
Jak to rozumieć? Może będą dwa równolegle?
Jak to rozumieć? Może będą dwa równolegle?
- brovarek
- Kontakt:
Jakos za oznaczenia w HO BigTBoss płaci...
Faktycznie może to oznaczenie muzealne bedzie sie lepiej sprzedawać niz PKP, jesli chodzi o zdjecia to o dokładne z III epoki raczej byłoby trudno
Tak czy owak dzieki Tomasowi i pozostałym kolegom ten poprzedni paszczur odszedł w zapomnienie.
Ps. Mój kolega powiada, że ten kto ma mały interes to "szefik". Coś mi sie wydaje ,że Mr T. to również "BIGTBossik" ze wzgledu na oszczędności. Ale recesja w de , trzeba to zrozumieć !

Faktycznie może to oznaczenie muzealne bedzie sie lepiej sprzedawać niz PKP, jesli chodzi o zdjecia to o dokładne z III epoki raczej byłoby trudno

Tak czy owak dzieki Tomasowi i pozostałym kolegom ten poprzedni paszczur odszedł w zapomnienie.
Ps. Mój kolega powiada, że ten kto ma mały interes to "szefik". Coś mi sie wydaje ,że Mr T. to również "BIGTBossik" ze wzgledu na oszczędności. Ale recesja w de , trzeba to zrozumieć !
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Ja myślę, że model wagonu w malowaniu z Wolsztyna to nie jest złe rozwiązanie. Nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale mam wrażenie, że można je wykorzystać równiez na makiecie w epoce III, a pewne różnice (pomiedzy epoka III i V) w oznaczeniach da się zaakceptować. Dla fanów współczesnej kolei też to jest jakaś ciekawostka
.
Poza tym Tillig nie bedzie musiał zmieniać opisów... dalej będzie to Museumswagen...
Poza tym, a może przede wszystkim liczy się to, że zdjęcia tych wagonów są już gotowe u producenta. Oznaczenia dla epoki III trzeba by przygotować a tu liczy się czas... można by je oczywiście kupić w PMR, ale na to to pewnie BigBoss z Sebnitz nie pójdzie... Zauważyłem z reszta, że Tillig woli jak ma zdjęcie a nie jakieś opracowanie w Corelu - bardziej ufa temu co widzi na zdjęciu a nie na rysunku (co z reszta jest niejednokrotnie zgubne).

Poza tym Tillig nie bedzie musiał zmieniać opisów... dalej będzie to Museumswagen...

Poza tym, a może przede wszystkim liczy się to, że zdjęcia tych wagonów są już gotowe u producenta. Oznaczenia dla epoki III trzeba by przygotować a tu liczy się czas... można by je oczywiście kupić w PMR, ale na to to pewnie BigBoss z Sebnitz nie pójdzie... Zauważyłem z reszta, że Tillig woli jak ma zdjęcie a nie jakieś opracowanie w Corelu - bardziej ufa temu co widzi na zdjęciu a nie na rysunku (co z reszta jest niejednokrotnie zgubne).
- brovarek
- Kontakt:
Tomas, jeżeli maja to byc wagony z V epoki , czyli muzealne to napisy sa w porządku, ale jezeli ma to byc III epoka to niestety nie wszystkie. Przydziały oraz daty rewizji + oznaczenia muzealne Wolsztyna to nie odwzorowanie a potrzeba V epoki.
Pozdrawiam, Maciek
Pozdrawiam, Maciek
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Nie ma to jak ATAK ZE WSZYSTKICH STRON 

- Tomas Rejl
- Kontakt:
Mozemy podziekowac DBv, który do mnie wyslal wieczór przed targami mail z problemem "Izba..." i dla tego moglem natychmiast zareagowac i zabrac zdjecia z Wolsztyna na Spielwarenmesse i na targach caly problem prodyskutowac z Panem Andrzejem z AMC i produkcja. Glowna zprawa, ze bede 2.klasa PKP z orzelkem
- Tomas Rejl
- Kontakt:
Witam, szef konstrukcji otrzymal zdjecia wagonów z Wolsztyna. Wagony sa widac z wszystkich stron i wszystkie napisy. Tylko wierze, ze napisy na wagonach z Wolsztyna sa w porzadku...
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Zdjecia Tomasa to jedno, ale ktos kto ma pojecie na temat oznakowania wagonow jeszcze musi to opracowac... Inaczej moze wyjsc z tego jakis dziwny i trudny do przelkniecia twor.
Krzysztof
Krzysztof
- brovarek
- Kontakt:
Jesli mozna wiedzieć, jakie zdjecia ma Tomas? "Orzełki" to akurat dla mnie super wiadomość, ale coś więcej jest wiadome? Jaka stacja macierzysta?