Nie chcemy Izby pamięci i żenady

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Arek
Kontakt:

Re: Nie chcemy Izby pamięci i żenady

Post autor: Arek »

Nie bądź taki poooooooooooooowiedz :cry:
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

Charakterek pisze:ale jak się to sprawdzi
Pewnie po co stresować ludzi :lol: i się niepotrzebnie podniecać
Ostatnio zmieniony 08 lut 2008, 17:09 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
zeno
Kontakt:

Post autor: zeno »

To już idę do banku po kredyt :mrgreen:
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Właśnie otrzymałem info od Pana Ćwieczkowskiego (jest w Norymberdze i rozmawiał z Tilligiem):
Izba pamięci będzie najprawdopodobniej zapomniana
Poza tym jeszcze wiele innych przyjemnych informacji, o których pisać nie mogę, ale jak się to sprawdzi, to sympatycy PKP (i przewoźników prywatnych) w TT będą ODDYCHAĆ!
Ostatnio zmieniony 08 lut 2008, 17:08 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

popieram PKP ale nie w wydaniu pseudoartystycznym .... stawiam na zielone.
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

Ano popieram niech będzie PKP, a nie kolejny kwiatek Pana T. ;)
Arek
Kontakt:

Post autor: Arek »

Popieramy "Zieloną Inicjatywę".
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Fantomas
Kontakt:

Post autor: Fantomas »

My chcemy prawdziwe, zielone PKPowskie wagony! Różne epoki, różne numery - a czemuż by nie?
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Nie chcemy Izby pamięci i żenady

Post autor: Charakterek »

Tu właśnie redagujemy list do Tilliga (zostanie wysłany najszybciej jak się da), czas redagowania do jutra. Tu także wyrażamy niechęć do tego wagonu. Linek do tego topica podkleimy do listu i pokażemy Tilligowi jak bardzo nie chcemy tego wagonu. Zatem wpisuj odpowiedź z poparciem naszej petycji albo napisz swoją wizję maila. Bowiem to ma być wspólny mail wspólny, znaczy zredagowany przez nas wszystkich, a podpisem pod nim będą ludzie, którzy wpiszą się właśnie w ten topic.

Założenia maila:

1. trzeba pokazać, że to jest głos nasz wspólny
2. nie chcemy tego gówna izba pamięci
3. chcemy zielone PKP
4. musimy pokazać jakie opinie i gdzie są takie opinie (czyli jasno powiedzieć, że to taki ttboard jesteśmy)
5. I jeszcze raz podlreślać to my ludzie, kupujący, to nasz głos i tyle!

Warto też powiedzieć, że ten wagon pod żadnym pozorem nie jest PKP. I tyle.
Zdjęcia zielonego już mam, odpowiedziało kilka osób, za co im dziękuję, część zadeklrowała chęć wyjazdu do Wolsztyna tudzież Chabówki, by jeszcze ładniej obfocić wagony.

Jeśli jest ktoś chętny na zrobienie CDR z napisami - będzie fajnie. A i jeszcze jaką rewizję powinny mieć wagony z orzełkiem (w koronie). Te z Wolsztyna mają na fotkach 2006 rok i znając Tilliga może nam tak zrobić. Tymczasem zamalować datę i wpisać właściwą to żaden kłopot jest...

Obecna forma maila:

"Dotyczy modelu 13012. Zacznę od początku. Najważniejszą kwestią jest, iż nie jest to niestety model PKP. Wagon w przedstawionym malowaniu stoi nieuzytkowany od kilkudziesięciu lat za zakładową bramą. Mało kto wie o jego istnieniu, nikt nie uzna go za atrakcyjny model w skali TT. Jako przedstawiciel forumtt.pl (polski odpowiednik TT board) proszę o uwzględnienie naszej prośby odnośnie porzucenia tego projektu. Opinie miłośników skali TT w Polsce wskazują jednoznacznie - ten model, w przedstawionym malowaniu jest złym pomysłem. Nie chcemy by firma Tillig marnowała swój czas i pieniądze na ten projekt, zatem propujemy coś w zamian. Proszę przyjrzeć się tym zdjęciom:

Są to wagony PKP, które każdy zna. Wypowiedzi osób związanych z forumTT i stroną TTclub.pl pokazują, że model w takim malowaniu sprzeda się w dużo większej ilości egzemplarzy i znajdzie wielu zadowolonych nabywców. Jest to prawdziwe malowanie PKP, na pewno każdy fan TT z przyjemnością kupi taki wagon. Dołączam już rozrysowane oznaczenia w pliku CDR, poniżej także przesyłam numery RAL niezbędnych kolorów. Wykonaliśmy bezpłatnie projekt i nieodpłatnie przesylamy go firmie Tillig. Chcemy by nasza współpraca układała się jak najlepiej i liczymy na pozytywny odzew. To ja załatwiłem wszelakie zdjęcia i numery RAL z lokomotywy M 62 Rail Polska, to z mojej inicjatywy zmienili Państwo malowanie setu 01420. I dlatego prosimy o takie wagony BCi prawdziwei PKP.

Uprzejmie prosimy o pozytywne ustosunkowanie się do naszej prośby!"

Zaproponował ją Papcio.

Ja dopiszę także, że swoją niechęć do modelu uczestnicy forum wyrazili między innymi w tym wątku. I dam linek do tego wątku! Oczywiście na stronie głównej TT clubu także się pojawi linek do tego wątku, jak wyrażać niechęć, to wspólnymi siłami.

[center]Czyli nie chcemy tego / We don't want this :
Obrazek

Chcemy to / We want this :
Obrazek[/center]
Ostatnio zmieniony 24 lip 2008, 10:43 przez Charakterek, łącznie zmieniany 6 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”