Pytanie o 4a Eilzugwagen 2 klasse PKP Ep. III

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Re: Pytanie o 4a Eilzugwagen 2 klasse PKP Ep. III

Post autor: brovarek »

Zaczne od tego, że nic "gotowego" nie kupisz...
Niestety na zdjęcia całych składów złozonych z elizugów na PKPe sie nie zetknąłem. Mogło tak być, bo w końcu po wojnie również były tłuczone u nas. Rozejrzyj sie po Wiki Dżibiego, są tam w galerii "przemalowanki" Draculi. Z tego co pamiętam z typu "Tilligowskiego" wagon AB.
Co do pierwszej, nie spotkałem sie nigdzie w literaturze z opisem, zdjęciem etc takiego u nas, ale pewnosci nie mam, moze były :)
Co do lokomotywy, masz kilka mozliwości, od 86, która targała na południu składy osobowe, a w nich może też elizugi, poprzez droższe propozycje MMS czyli BR38/Ok1. W późniejszym okresie III ep BR52/Ty2. Br38/Ok2 Beckmanna wcześniej itd.
Z poczta lipa, pisałem kiedys o jednym takim wagonie:
Obrazek,
ale pewnosci czy wystepował na PKP brak, choć w jednym z czasopism kolejowych został opisany jako wystepujacy u nas. No i do tego to pocztowo- bagazowy.
Jesli masz zacięcie możesz dopasować do takiego składu stare poczciwe Schurzwageny http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/katalog.asp?id=545/79/1 produkcji Zeuke lub wagony produkowane obecnie przez
Kehrera
Ps. W nowosciach Tillisia na ten rok masz pocztę, która mogłaby pasować to tego składu to Post4e
Ostatnio zmieniony 08 lut 2008, 08:06 przez brovarek, łącznie zmieniany 2 razy.
mb1
Kontakt:

Pytanie o 4a Eilzugwagen 2 klasse PKP Ep. III

Post autor: mb1 »

Witam,
Tak jak w tytule, zapytam, jaki wagon pocztowy pasuje do składu złożonego z tych wagonów? Jaka lokomotywa pasuje ? Czy były na PKP wagony tego typu 1 klasy? Mam trzy takie wagony, chciałbym "coś" skompletować,ale nie bardzo mam się czym posiłkować.Proszę o pomoc,linki,zdjęcia,ew.każde informacje.

Pozdrawiam.
mb1
mb1
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogółem”