Pożegnanie...

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Re: Pożegnanie...

Post autor: Charakterek »

Marcin pisze:Marne pocieszenie jeżeli cały dół pozostał niezmieniony.
No ale powiedz co Ty masz przeciw temu układowi napędowemu, bo nie bardzo rozumiem...

Pługi można jakoś przeżyć. No ale co poza tym jej dolega?
Ostatnio zmieniony 14 lut 2008, 08:22 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Marne pocieszenie jeżeli cały dół pozostał niezmieniony.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Z tego, co się przypatrzyłem 119, to zmienili ją całą. W sensie cała nowa buda. Nikt nie zauważył, że poręcze nareszcie ma? I to wszędzie. Na pysku i przy drzwiach. A tego tam bardzo brakowało.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

no to mam zagwozdkę !!
te 70 zł różnicy (powiem: tylko 70 zł) spowodowało, że chciałbym zobaczyć tą nową loko.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

krzysztof pisze:a o ile poprawili cenę modelu?
No niestety cenę też poprawili. W Modelarskim różnica wynosi prawie 70 zł...
Ostatnio zmieniony 09 lut 2008, 08:59 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

3 rzeczy poprawili, 2 nie.
a o ile poprawili cenę modelu? :lol:
pytam, bo mam ją w planach zakupu a to ostatnia chwila żeby "dorwać" starą br119
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Wózki (ich odwzorowanie) było OK. Napęd na 4 osie także OK. Drażniły wentylatory (poprawiono ponoć), szyby czołowe (poprawiono ponoć) szyby boczne (zostały) te ogromne szwy dookoła czoła (są, czy nie ma - tego nie wiem, ale liczę na to, że znikły) i ruchome lemiesze (są) czyli jeśli szwy znikły, to 3 rzeczy poprawiono, dwie zostały. A jeszcze jakby tam jakiś inny silnik dali (taki pięciopolowy) to cód miód paluchy lizać!
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Mam dotychczasową wersję BR119 i naprawdę nie wiem o co wam chodzi z tym podwoziem. Napęd dużo za szybki ale ogólnie kultura pracy ok, wózki odwzorowane w stopniu zadowalającym... Najgorszy zonk w starej wersji to buda - zwłaszcza te przezroczyste wentylatory i czołgowe szyby czołowe. Lemiesze w niczym nie przeszkadzają, bo w normalnej eksploatacji w ogóle się to jakoś nie wyróżnia. Jedyny żal mam taki, że nie dosztukowali całego oszklenia kabiny i zostawili starą wersję szyb bocznych.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Po wnikliwym obejrzeniu fotek z TT Board, widac wyraznie że loka ma te same wózki i tak samo mocowane sprzęgi. Więc czar prysł.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

DBv pisze:... poprawili też imitację wentylatorów. Nie ma już teraz tej śmiesznej przezroczystej części, za to są lakierowane kratki...
Ciekawe, czy śrubka pod kratką, czy też po ludzku na zatrzaski... Ale sądząc po Twoim opisie (szyby boczne) raczej śrubka pozostała. Cholernie szkoda tych lemieszy... Mogli zrobić cudo model...
Ostatnio zmieniony 09 lut 2008, 08:57 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Kabina jest ździebko poprawiona. Szyby sciany czołowej i małe zachodzące na bok wykonane są podobnie jakw BR118 jako jedna pomalowana część z ładnymi czarnymi uszczelkami, Szyby boczne pozostały już jednak po staremu. Po prostu wycieli całą frontową część w pasie okiennym w wstawili nowy element prezentujący się lepiej. Przy okazji poprawili też imitację wentylatorów. Nie ma już teraz tej śmiesznej przezroczystej części, za to są lakierowane kratki...
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

KrzyszTTof pisze:Jeśli model wejdzie w formie zaprezentowanej w Norymberdze, to podwozie zostaje w niezmienionym kształcie. Z tym że jak dla mnie to te ruchome lemiesze to jest malusieńki pikuś przy wózkach jakie ma latający hamburczyk w 1:120 .....
A czy choć poprawili tą siermiężną kabinę? Czy nie ma tam pancernych okien i tych nadlewek z formy? Czy nadal to wygląda tragicznie?
Ostatnio zmieniony 09 lut 2008, 08:50 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

Charakterek pisze: Jest szansa na nieruchome lemiesze!
Była szansa.... :mrgreen:

Jeśli model wejdzie w formie zaprezentowanej w Norymberdze, to podwozie zostaje w niezmienionym kształcie. Z tym że jak dla mnie to te ruchome lemiesze to jest malusieńki pikuś przy wózkach jakie ma latający hamburczyk w 1:120 .....
Ostatnio zmieniony 08 lut 2008, 08:23 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mencin
Kontakt:

Post autor: mencin »

Dobra, dobra... ale co z ta BR01 i 119? Bo ja nie wiem w koncu...
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Madchen (medsien czytamy)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”