Klikając na linki opisane jako układ torów z roku... otworzymy schemat. Poza tym fotki i opisy tej ładnej linii. Polecam dla miłośników "spokojnych" kolejowych klimatów jednotorowych.
Plany stacji normalnotorowych.
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
-
tete
- Kontakt:
Re: Plany stacji normalnotorowych.
Ciekawa stronka
Linia kolejowa Jabłonowo Pomorskie - Prabuty
Klikając na linki opisane jako układ torów z roku... otworzymy schemat. Poza tym fotki i opisy tej ładnej linii. Polecam dla miłośników "spokojnych" kolejowych klimatów jednotorowych.
-
xdamian
- Kontakt:
kupisz, 3 piętro naprzeciw windy, w środy nieczynne.
- brovarek
- Kontakt:
Plany stacji dostaniesz/kupisz w Dyrekcji Kolejowej we Wrocławiu na Joannitów. Bodajze wchodzisz schodami na 3 pietro i na wprost nich załatwiasz sprawę
M
-
Irys
- Kontakt:
Poszukuję plan stacji w Nysie. Z góry dziękuje za pomoc
-
Libera.S.A.
- Kontakt:
Nie wiem czy się ,,Wam'' to przyda bo słaba jakość idt. Ale spróbuję
.

Nastawnia Wrocław Brochów, obok linii Wrocław Gł-Jaworzyna Śląska.

To główne trasy we Wrocławiu.

A tu kawałek Brochowa.
Jak będę tam to zrobię zdjęcia cyfrówką i obcykam ,,wszystko''.

Nastawnia Wrocław Brochów, obok linii Wrocław Gł-Jaworzyna Śląska.

To główne trasy we Wrocławiu.

A tu kawałek Brochowa.
Jak będę tam to zrobię zdjęcia cyfrówką i obcykam ,,wszystko''.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2008, 09:28 przez Libera.S.A., łącznie zmieniany 1 raz.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Pamiętam, że w jakimś "Parowoziku" z początków lat 90tych coś było na ten temat. Jak będę miał chwilę to poszukam
-
Irys
- Kontakt:
Poszukuje plan stacji Grodzisk Wlkp, najlepiej z lat 60-tych (oczywiście współczesnym nie pogardzę
)
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
Aby ich nie naciskać...
Ja znam np: przycisk zezwalający na białe mrugające światło, świecące się jednocześnie z czerwonym. Oznacza ono, że można jechać, mimo, że jest czerwone. Jest to wyjście awaryjne, gdy logika wpisana w pulpit nie pozwala na jazdę. Znam przypadek, gdy wg systemu tor był zajęty, a tak naprawdę popsuło się wykrywanie obecności pociągu na torze - ciągle wskazywało, że tor jest zajęty, a nic tam nie stało. Wtedy ruch był prowadzony za pomocą takiego światła mrugającego. Dodatkowo jest tam licznik, który zlicza ile razy zostało pokazane takie światło. Dodatkowo jest zeszyt, gdzie należy każde użycie odnotować i pewnie uzasadnić.
Ja znam np: przycisk zezwalający na białe mrugające światło, świecące się jednocześnie z czerwonym. Oznacza ono, że można jechać, mimo, że jest czerwone. Jest to wyjście awaryjne, gdy logika wpisana w pulpit nie pozwala na jazdę. Znam przypadek, gdy wg systemu tor był zajęty, a tak naprawdę popsuło się wykrywanie obecności pociągu na torze - ciągle wskazywało, że tor jest zajęty, a nic tam nie stało. Wtedy ruch był prowadzony za pomocą takiego światła mrugającego. Dodatkowo jest tam licznik, który zlicza ile razy zostało pokazane takie światło. Dodatkowo jest zeszyt, gdzie należy każde użycie odnotować i pewnie uzasadnić.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2007, 12:12 przez gbbsoft, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Libera.S.A.
- Kontakt:
Witam.
Mam pytanie bo byłem na nastawni w Smardzowie (k. Wrocławia). I tam na tym ,,stole'' z przełącznikami idt. u góry w po lewej było parę przełączników z plombami i po co one były zaplombowanie nie wiecie
Jak tam będę to zrobię fotkę
.
Mam pytanie bo byłem na nastawni w Smardzowie (k. Wrocławia). I tam na tym ,,stole'' z przełącznikami idt. u góry w po lewej było parę przełączników z plombami i po co one były zaplombowanie nie wiecie
Jak tam będę to zrobię fotkę
Ostatnio zmieniony 25 gru 2007, 12:03 przez Libera.S.A., łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz
- Kontakt:
-
Mike
- Kontakt:
I jeszcze kilka : LINK
!
-
mariosz
- Kontakt:
[center]www.kolejskarzysko.net[/center]
[center]Ponad 300 zdjęć, filmy, kolejowe crash testy, aktywna mapa węzła i wiele ciekawych rzeczy.Zapraszam!!![/center]
[center]Ponad 300 zdjęć, filmy, kolejowe crash testy, aktywna mapa węzła i wiele ciekawych rzeczy.Zapraszam!!![/center]
- Mariusz
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 01 cze 2007, 17:42 przez Mariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
keylan
- Kontakt:
Dzięki znalazłem Marciszów 
Ostatnio zmieniony 01 cze 2007, 17:44 przez keylan, łącznie zmieniany 3 razy.